reklam
reklam

Anzak torunlarına 'özel timli' koruma

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 147803

ÇANAKKALE

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102. yılı dolayısıyla 24 ve 25 Nisan'da düzenlenecek törenler öncesinde hazırlıkların sürdüğü tarihi yarımadadaki güvenlik düzeyi, üst seviyeye çıkarıldı.

Kente gelecek konukların 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak anma programlarına katılacağı alanlar, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığında görevli, konusunda uzman ekiplerce kontrol edilerek bir harita oluşturuldu.

Ekiplerin yaptığı istişareler sonucunda, bölgede 24 saat esasına göre asayiş, motorlu asayiş, trafik, atlı jandarma ve jandarma özel harekat timlerinin bulundurulmasına karar verildi.

Konukların anma faaliyetlerini huzurlu ortamda yapmaları ve herhangi bir aksama yaşanmaması için hayata geçirilen tedbirler kapsamında, bölgede görev alacak jandarma personeli sayısı, törenlerin gerçekleştirileceği tarihlerde bin 500'e çıkarılacak. Jandarma ekiplerinin bir bölümü, özel ekipmanlarla donatılmış personelden oluşacak.

"Şafak Ayini ve 57. Alay Yürüyüşü"ne atı birlikler

Nevşehir'deki Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nden (JAKEM) gelen atlı jandarma birliği Anzak Koyu'nda 24 ve 25 Nisan tarihlerinde yapılacak "Şafak Ayini" ve Kocadere köyünden başlayarak Conkbayırı'nda tamamlanacak "57. Alay Yürüyüşü"nde görev alacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam