reklam
reklam

'Proje müfredat' uygulanan İHL'nin sınavlardaki başarısı

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 145890

ANKARA 

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Okul Müdürü Muhammed Fatih Zengin, proje okulu özelliği ve katsayı engelinin kalkmasıyla okulun akademik başarısının her geçen yıl arttığını vurguladı.

Zengin, geçen yıl proje okulu kapsamına alınan okulda, fen ve sosyal bilimler liselerinin müfredatının uygulanmaya başladığını belirtti.

Okulun, Türkiye'de 1951'de açılan ilk 7 imam hatip lisesinden biri olduğu bilgisini veren Zengin, "Bu süreçte TEOG, YGS ve LYS alanlarında ortalamalarını her sene arttırmakta. Bu sene ilk bine öğrenci sokarak geçmişindeki güzel günlerine tekrar dönmüştür. Bu kapsamda sadece akademik anlamda değil, sanatsal, kültürel başarılar da elde etmektedir. Amacımız bu başarıyı daha yükseklere taşımak ve Türkiye'nin akademik anlamda ilk 10 okulundan birisi haline dönmektir." diye konuştu.

"Samsun ve Mersin'de YGS kampı yaptık"

Okulun Matematik Öğretmeni Seyid Dönmez de, YGS, LYS için 450 öğrencinin 8 Ağustos'tan beri ciddi bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, Samsun ve Mersin'de öğrencilerle YGS kampı yaptıklarını bildirdi.

Dönmez, "Sınavdan 15 gün önce öğrencilerimizi okulda tekrar bir kampa aldık. Tüm alanlarda ciddi artışlar var. Kursu 2 yıldır yapıyoruz. Kurs ile okulun YGS ortalaması 30 puanın üzerinde arttı." dedi.

TÜBİTAK yarışmalarında dereceler

Öte yandan, TÜBİTAK'ın "48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"na iki projeyle katılan okul, bölge dereceleri de kazandı.

Felsefe öğretmeni Ayşegül Çemek'in rehberliğinde, sosyoloji alanında "Kazan İlçesinin 15 Temmuz Darbe Girişimindeki Rolü ve Kahraman Unvanını Alması" projesi hazırlayan okul, bu çalışma ile bölge birinciliği kazandı.

TÜBİTAK'ın yarışmasına "Noktalı Alan ve Hacim Formülü" projesi ile Matematik Öğretmeni Şeyma Avcı önderliğinde katılan okul bölge ikinciliği de elde etti.

TEOG ikincisi çıktı

12'inci sınıf öğrencisi Mehmet Şansal ise YGS-2'de 817'nci olduğunu, matematikte bir yanlış yaptığını belirterek, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne girmeyi hedeflediğini söyledi.

8'inci sınıf öğrencisi Meryem Uzun ise TEOG'da Türkiye genelinde ikinci olanlar arasında yer alırken, 12'nci sınıf öğrencisi Seda Güvendi ise YGS-1'de 257'nci oldu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam