reklam
reklam

'Müziğin sınırları ve dili olmamalı'

Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 149553

ANKARA

Sevda Cenap And Müzik Vakfınca düzenlenen 34. Uluslararası Ankara Müzik Festivalinde, yarın Letonyalı topluluk Big Al & The Jokers, Rock'n Roll severlere müzik ziyafeti sunacak.

Festival kapsamında, MEB Şura Salonu'nda yarın saat 20.00'de başlayacak etkinlikte, Big Al & The Jokers grubuna TRT Ankara Radyosu Çoksesli Korosu da eşlik edecek. Ankara'da yaşamını sürdüren Polonyalı caz sanatçısı Janusz Sprot da toplulukla sahne alacak.

"Türkiye'nin kayıtsız kalınamayacak bir ülke olduğunu düşünüyoruz"

Big Al & The Jokers grubu adına AA muhabirine açıklama yapan vokalist Romans Vendins,  Türkiye'ye daha önce geldiklerini belirterek şöyle devam etti:

"Bizim de severek çaldığımız Rock'n Roll'un en güzel örneklerini festival seyircisiyle buluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Bu tür müziğin yeni hayranlara kavuşacağını umuyoruz. Daha önce Türkiye'de böyle bir sahne şovu gerçekleştirmedik ancak Türkiye'ye defalarca turist olarak tatil yapmaya geldik. Muhteşem iklimi ve antik kültür mirasıyla başta bizim gibi Kuzey ülkeleri vatandaşları için Türkiye'nin kayıtsız kalınamayacak bir ülke olduğunu düşünüyoruz."

"Rock'n Roll ülkelerimiz arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeye yol açacaktır"

Big Al & The Jokers grubundan solist Algirdas Suminskas da müzikseverlere dostluk mesajları vererek "Müziğin sınırları ve dili olmamalı. Festivale katılımımızla ülkelerimiz arası dostluğa uygun bir katkı vermek suretiyle bunu tekrar ifade etmek istiyoruz. Bu durumda Baltık müzisyenleri tarafından icra edilen Rock'n Roll ülkelerimiz arasındaki kültürel ve insani ilişkileri daha da güçlendirmeye yol açacaktır." diye konuştu.

Dinleyiciler 70'li yıllardaki gibi giyinecek

Letonya Büyükelçiliğinin katkılarıyla Ankara'ya gelen topluluk, festival kapsamında 14 Nisan Cuma akşamı da Bilkent'te düzenlenecek etkinlikte müzikseverlere sıra dışı bir deneyim yaşatacak.

Etkinlikte Rock'n Roll ruhunu canlandırmak ve yaşayabilmek için seyirciler 70'li yıllardaki gibi giyinecek. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam