reklam
reklam

''Ligden ihraç edilmeleri gerekiyor''

Eklenme Tarihi: 16 Mayıs 2023, Salı - 21:31   Okunma Sayısı: 73514
İstanbul 2.Amatör Ligi takımlarından Harb-iş Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kaplan, iki kez esame listesinde yazılı oyuncudan farklı bir oyuncu oynatan Atalar Spor'un ligden ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul 2.Amatör Ligi takımlarından Harb-iş Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Kaplan, hükmen kazandıkları Atalar Spor Kulübü karşılaşmasıyla ilgili olarak Son-An Gazetesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rakiplerinin esame listesinde yazılı oyuncudan farklı bir oyuncu oynatması sebebiyle karşılaşmayı 3-0 hükmen kazandıklarını hatırlatan Kaplan, aynı durumun bir sonraki hafta Koşuyolu maçında da tekrarlandığını bu maçında TFF İl Tertip Komitesince 3-0 hükmen olarak tescillendiğini söyledi. Bu sezon Tertip Komitesinin benzer durumlarda aynı kararı aldığının altını çizen Kaplan, ''Bu karşılaşmalarda fiili gerçekleştiren kulüplere en az 3, en fazla da 6 puan silme cezası verildi. Ancak aynı sezon, bu durumu iki kez tekrarlayan Atalar Spor Kulübüne puan silme cezası verilmemiştir'' dedi.

İhraç gerçekleşene kadar gençlerle oynayacağız

Yaşanan durumun TFF Futbol Disiplin Talimatının 48.maddesinin 2.fıkrasının b bendinde yazdığı şekilde ihlal ağırlığı oluşturduğuna dikkat çeken Kaplan, ''Burada aynı fiil iki kez yaşanmıştır. Bu nedenle Atalar Spor Kulübü ligden ihraç edilmelidir. Bize yapılan çifte standardı kınıyorum. İstanbul 2.Amatör Ligi 17. grupta yer alan kulüplerin tüm başkanlarının bu konuda hassas olmasını bekliyorum. Bu sahtecilik ve yanıltmayı yapan takım ligden ihraç edilmelidir. Bu karar alınıncaya kadar Harb-iş spor kulübü olarak tamamen alt yapı futbolcularımla lige devam edeceğiz. Kalan 8 maçımızın hepsinde genç takım oyuncularıyla maçlara çıkacağız'' diye konuştu.

Kural ne diyor?

TFF Futbol Disiplin Talimatının 48.maddesinde, 'Bu Talimat kapsamındaki kişilerin lisans veya uygunluk belgeleri üzerinde değişiklik veya sahtecilik yapmaları ya da bu nitelikteki belgeleri kullanmaları veya kullandırmaları yasaktır' denilmekte.
1a bendinde, Bu maddenin ihlali halinde, Futbolculara 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakalardan men cezası verilir denilmekte.
2b bendinde ise 'İhlalin ağırlığına göre kulübün, bu eylemi gerçekleştirdiği kategorideki takımı, içinde bulunulan sezonda lig dışı bırakılır, bir alt lige indirilir ve takım bunu takip eden sezon bir alt ligde mücadele eder. Bir alt ligin olmaması halinde 1 yıl müsabakalara alınmazlar. Eylemin teşebbüs halinde kalması halinde, kulübün eylemi gerçekleştirdiği kategorideki takımından en az 3 en fazla 12 puan indirilir' yazmakta.


İl Tertip Komitesinin aldığı benzer karar örnekleri

1-Üsküdar Futbol Yatırımları – Kayışdağı müsabakasında ev sahibi kulüp esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcu oynatıldığı tespit edilen Üsküdar Futbol Yatırımları takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanının silinmesine.
2-Poligon Fethiye – Dobrucaspor müsabakasında misafir takım esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcunun oynatıldığı itiraz ekinde sunulan belgelerden tespit edilmiş olup, Dobrucaspor takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanının silinmesine.
3-Ataşehir Arena – Acıbadem Üsküdar müsabakasında ev sahibi takım esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcunun oynadığı tespit edilmiş olup müsabakada Ataşehir Arena takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 6 puanının silinmesine.
4-Gençoba – Esenyurt Gümüşhane müsabakasında misafir takım esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcu oynatan Esenyurt Gümüşhane takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 6 puanının silinmesine.
5-Alemdar – Beylikdüzü İdmanyurdu, müsabakasında misafir takım esame listesinde yazılı futbolcu başka futbolcuyu oynattığı tespit edilen Beylikdüzü İdmanyurdu takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 3 puanının silinmesine.
6-Kosova Güç - Küçükçekmece İ.Y. müsabakasında esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcu oynatan Kosova Güçspor takımının 5-0 hükmen yenik sayılıp 6 puanının silinmesine.
7-Güneştepespor – Esenyurt Gümüşhane müsabakasında esame listesinde yazılı futbolcu yerine farklı bir futbolcu oynatan Esenyurt Gümüşhane takımının 3-0 hükmen yenik sayılıp 6 puanının silinmesine.

HABER: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam