reklam
reklam

Sinop'un Özlemi gerçek oldu

Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2023, Cumartesi - 23:26   Okunma Sayısı: 64288
Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova Mahallesi’nde Yeşilova Özlemspor ismiyle kurulan ve geçtiğimiz sezon Küçükçekmece Sinopspor ismini alan sarı-lacivertli ekip, bu sezon Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak TFF 3.Ligi'ne yükseldi.

Küçükçekmece ilçesinin güzide kulübü Sinopspor'un yıllar süren 'Profesyonel Lig' özlemi son buldu. Geçen yıl TFF 3.Ligi'nin kapısından dönen Küçükçekmece Sinopspor, bu sezon BAL Ligi'nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez TFF 3.Ligi'ne yükselmeyi başardı. 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadeleye başlayan  Küçükçekmece Sinopspor, oynadığı 26 maçta 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi ile şampiyonluğa ulaştı. Küçükçekmece Sinopspor, en yakın takipçisi Arifiye Kalaycıspor'un iki puan önünde ipi göğüslerken, son haftalar adeta nefesleri kesti. Rakip filelere 58 gol gönderen Küçükçekmece Sinopspor, kalesinde sadece 20 gol gördü. Takımın en golcü isimleri; Okan Demir 15 gol, Adem Parlak 14 gol, İliyaz Işık 9 gol, İsmail Palta 7 gol, Oğulcan Ahmet Erdul 6 gol, Semih Küçük, Ali Kurt ve Azad Baran 5'er gol, Abdülkadir Oruçoğlu ise 4 gol kaydetti.

Bir şampiyonluğun hikayesi

Küçükçekmece Sinopspor, sezona evindeki 3-0'lık Çerkezköy 1911 Doğanspor galibiyeti ile başladı. İlk haftadan liderliğe kurulan sarı-lacivertliler, 3.hafta ilk sırayı gol averajıyla Vefa'ya devretse de 4.hafta yerini geri aldı. Tam 11 hafta liderliğini korumayı başaran Küçükçekmece Sinopspor, 15.hafta Bahçelievler beraberliği ile liderliği bu kez Çorluspor'a devretti. Çabuk toparlanan Küçükçekmece temsilcisi 16.hafta ile 19.hafta arasında yine ilk sırayı kimseye bırakmadı.  Ligin sonu yaklaştıkça stres ve heyecan iyice artmaya başladı. 20.hafta Kazımpaşa Birlik Spor deplasmanında bırakılan 2 puan, Çorluspor'un yeniden bir puan farkla liderliğe yükselmesine neden oldu. 23.haftaya kadar bir puanlık fark kapanmadı. O hafta, Hendekspor deplasmanında alınan 3-3'lük beraberlik bir anda sarı-lacivertlileri liderin 3 puan gerisine atarken, aynı zamanda ikinciliği de Arifiye Kalaycı'ya bırakmak zorunda kaldı. Ancak hiç bir şey bitmemişti. 24.hafta ya tamam, ya devam maçı olan lider Çorluspor karşısında alınan 2-0'lık galibiyet yeniden şampiyonluk umutlarının yeşermesini sağladı. Son hafta oynanacak olan Arifiye Kalaycı maçı, bir nevi şampiyonluk maçına dönüştü. Bu maçın kaybedilmesi Sakarya ekibine şampiyonluğu getirecekti. 2 puanlık avantajını iyi kullanan Küçükçekmece Sinopspor,  rakibiyle 2-2 berabere kalarak mutlu sona ulaşan takım oldu. 

46 yıllık geçmişiyle köklü bir kulüp

 1977 yılında Küçükçekmece ilçesinin Yeşilova Mahallesi’nde Yeşilova Özlemspor ismiyle kurulan kulüp daha sonra Sinop Özlemspor adını aldı. 2005-2006 sezonunda 3. Lig’e terfi maçlarına katılan Sinop Özlemspor, Adapazarı grubunda Tavşanlı Linyitspor’u penaltı atışları sonunda 3-2 yenmesine rağmen, Zonguldak Belediyespor’a 2-1 yenilerek TFF 3.Liginin kapısından döndü. Ardından İstanbul Sinospor ismini alan kulüp, 8 sezon SAL'da mücadele ettikten sonra küme düştü. 2017-2018 sezonunda 4.grubu 1.tamamlayan İstanbul Sinopspor tekrar İstanbul Süper Amatör Ligine yükseldi. Ertesi yıl 6.grup 1.si olarak klasman gruplarına kalan sarı-lacivertliler 7.olarak BAL'a çıkamadı. 2019-2020 sezonunda 3.grubu ilk sırada tamamlayarak klasman gruplarına kalan İstanbul Sinopspor, pandemi nedeniyle yarıda kalan maçların ardından TFF kararı ile BAL'a alınan takımlar arasında yer aldı. Bir sonraki yıl, hakkını saklı tutarak BAL'a pandemi nedeniyle katılmayan ekip, geçen yıl 7.bölge 3.grubu 1.sırada tamamladı. Play off maçlarında Kartal Bulvarspor'a 2-0, Silivrispor'a 2-1 yenilen ekip bir kez daha 3.Ligin kapısından döndü. Bu sezon lige Küçükçekmece Sinopspor adıyla katılan kulüp, şampiyonluk ipini göğüsledi. Küçükçekmece Sinopspor, 2011-2012 sezonunda 3.Lig'den düşen Küçükçekmecespor'un ardından profesyonel liglere yükselen ikinci ilçe takımı oldu. 

Başkan'dan emeği geçenlere teşekkür

Bölgesel Amatör Lig,11.Grup’ta 59 puan ile şampiyon olarak 3.Lig’e çıkan,Küçükçekmece Sinop Spor,2023-2024 sezonunun ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Küçükçekmece Sinop Spor Kulübü Yönetim Kurulu,Rafet Orhan başkanlığın da,Halkalı Çamlık’da bulunan yeni tesislerinde ki toplantısına tam kadro katıldı. Başkan Rafet Orhan toplantı da,Sinop’un ve Sinoplunun yükselen değeri ile en önemli markası olan Küçükçekmece Sinop Spor’un yönetim kuruluna,ilçenin sporseverleri ile Gurbetçiler 57 taraftar grubuna,şampiyonlukta ki katkıları nedeniyle ayrı ayrı teşekkür etti. Rafet Orhan’ın konuşmasının ardından,toplantının gündem maddeleri tek tek görüşüldü.

Yönetim'den çok önemli kararlar

Sarı lacivertli kulübün yönetim kurulu Yönetim toplantısın da,3.Lig’e yükselen kulübün önce şirketleşme süreci konuşuldu. Ardından toplantıya katılan 18 kişi,başkan Rafet Orhan’ın şirketleşmenin gerekliliği ile detaylarını anlatmasından sonra,söz alarak görüşlerini dile getirdi.Yönetim kurulu üyeleri oybirliği ile başta şirketleşme ile alınacak tüm kararlar da,başkan Rafet Orhan’a tam yetki verdi.

Gurur duyulacak bir marka olacağız

Küçükçekmece Sinop Spor’un şirketleşme kararı alması sonrası,başkan Rafet Orhan bir konuşma yaptı. Orhan konuşmasın da,”Sinop’un tarihi en eski değeri olan Küçükçekmece Sinop Spor Kulübümüzün şirketleşme süreci, kulübün finansal yönetimini güçlendirerek, gelirlerini artırmasına yardımcı olacak ve böylece kulübün daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlayacaktır. Bu da, kulübün sporcu transferleri, tesislerinin bakımı ve yenilenmesi, alt yapı çalışmaları gibi konularda, daha fazla yatırım yapabilmesi anlamına gelmektedir”dedi. Orhan konuşmasının devamın da,”Ayrıca, şirketleşme süreci, kulübün toplumsal fayda sağlama potansiyelini artırmasına da yardımcı olacaktır. Kulüp, bölgesinde gençlerin spora teşvik edilmesi, sporcu yetiştirilmesi, toplumun sportif etkinliklere katılımını artırma gibi konularda daha aktif bir rol oynayabilecektir. Küçükçekmece Sinop Spor, bu adımı atarak, kulübün geleceğine daha güçlü bir şekilde yön vermeyi hedeflemektedir. Bu süreçte, kulübün taraftarları, bölgesi ve tüm spor camiasıyla yakın iletişim içinde olacaktır”ifadelerini kullandı.

Saygı duyulan ve konuşulan bir kulüp olacak

Rafet Orhan sözlerinin son bölümün de ise,”Sonuç olarak,Küçükçekmece Sinop Spor'un şirketleşme kararı, kulübün finansal sürdürülebilirliğini artırma ve toplumsal fayda sağlama potansiyelini artırma hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Bu karar ile Küçükçekmece Sinop Spor, daha organize ve daha yüksek hedeflerine ulaşmakta, başta finans olmak üzere,her açıdan daha güçlü,ayrıca emin adımlarla hedeflerine ulaşacaktır. Bununla birlikte, Küçükçekmece Sinop Spor, şirketleşen güçlü yönetimi ile organizasyonuyla beraber,daha saygı duyulan,izlenen ve konuşulan bir kulüp olacaktır”şeklinde konuştu.

Teknik adam Ertuğrul Yiğit ile devam kararı

Küçükçekmece Sinop Spor Yönetim Kurulu, ardından yine oy birliği ile başta Halkalı Çamlık’da bulunan tesislerin yeniden yapılandırılması ile beraber, Halkalı Etap Spor Tesisleri’nin kulübe kazandırılmasını ve yapının revize edilmesini karara bağladı. Toplantı da yine 16 Haziran Cuma günü,şampiyonluk ve gelir amacıyla gece yapılması, takımın şampiyonluğun da büyük emeği geçen Teknik Direktör Ertuğrul Yiğit ile devam edilmesini karara bağlayarak, toplantıya katılan yönetim kurulu üyeleriyle imza altına aldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam