reklam
reklam

2.Amatör'de 9.hafta

Eklenme Tarihi: 12 Mayıs 2023, Cuma - 22:51   Okunma Sayısı: 48376
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi'nde 9. hafta geride kaldı. 19 grupta oynanan 80 maçta 405 gol atıldı. Samandıra FK dokuzuncu maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı.

İstanbul 2.Amatör Lig'de 9.hafta heyecanı yaşandı. 19 grupta oynanan 80 maçın 37'sinde ev sahibi takımlar kazanırken, 33 maçta üç puan sevincini deplasman ekipleri yaşadı. Biri golsüz olmak üzere 10 maç ise beraberlikle sona erdi. Oynan 80 maçta toplam 405 gol atıldı. 2.gruptaki Fener Köyü - Üstün Futbol Kulübü maçı ileri bir tarihe ertelendi. 7.grupta Halkalı Taştepe müsabakasına yazı vererek çıkmayan Bağcılar Güneşli ile 4.grupta Sultangazi Sultançiftliği müsabakasına gelmeyen Esenyurt Örnek İ.Y. takımları TFF İl Tertip Komitesi kararınca 3-0 hükmen yenik sayılıp, 3 puanları silindi. 14.grupta oynanan ve 0-0 devam ederken güvenlik gerekçesiyle tatil edilen Yeni Özkartal - Zübeyde Hanımspor müsabakasının yarıda kaldığı andaki şartlarla 33.dakikadan itibaren oynatılmasına karar verildi. 15.grupta Rivaspor'un 2-1 kazandığı Bostancı müsabakasında ev sahibi takımın esame listesinde yer alan Ümet Taşkın isimli oyuncunun cezası tamamlanmadan oynadığının tespit edilmesi üzerine Rivaspor takımı 3-0 hükmen yenik ilan edildi. Büyük Ümit'leri 18-1 yenen Göktürk Sarayspor, ile Küçükçekmece Atakent'i aynı skorla mağlup eden Telsiz haftanın en farklı skorlarına imza attı. Gol krallığında, Telsiz'den Eray Yılmaz gol sayısını 21'e yükselterek ilk sıraya yerleşti. Kendisini Etiler'den Selçuk Uğur ve Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları'ndan İbrahim Çakmak 16'şar gol, Emirefendi'den Uğur Burak Yılmaz, Fatih Yayla'dan Berke Haskurt 15'er gol, Esenyurt İncirtepe'den Amr Mohamed, Kavaklı Köyü'nden Şenol Salih, Etiler'den İrfan Avcılar, Gültepe Özgençlik'ten Berker Kaya Kayalı, Telsiz'den Uğur Avcı ve Yıldırım Bosna'dan Timur Han Düzgün 14'er golle takip ediyor.

Samandıra FK 9'da 9 yapan tek takım

İstanbul 2.Amatör Ligi'nde Kavaklı Köyü evinde takipçisi Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları ile 0-0, Emirefendispor ise deplasmanda İstanbul Artvinspor ile 2-2 berabere kalınca, ilk puan kayıplarını yaşamış oldular. Böylece, Öz Ataşehir'i 4-1 yenen Samandıra FK, 9 maçından da galibiyetle ayrılan tek takım oldu. 9.hafta sonunda 3 grupta liderler değişti. 8.grupta lider Kağıthane Çağlayan deplasmanda İstanbul Sivaspor ile 1-1 berabere kalınca, Altınay'ı 6-1 yenen Haznedar Çetinkaya, 2 puan farkla ilk sıraya yükseldi. 12.grupta lider Cevatpaşaspor, en yakın takipçisi CPS Karlıtepe'ye evinde 3-1 mağlup olunca liderliği de rakibine devretmiş oldu. 14.grupta lider Esenyurt Balıkyolu haftayı bay geçince, Bayrampaşa Doğanspor'u 4-1 yenen Yeni Öz Kartal ilk sıraya yerleşti. 1.grupta Gençoba'yı evinde 2-1 yenen Ambarlıspor, bu sezon ki ilk galibiyetini elde etti. İstanbul 2.Amatör Ligi'nde toplam 20 takım yoluna yenilgisiz olarak devam ediyor.

16 grupta liderler değişmedi

İstanbul 2.Amatör Ligi'nde 1.grupta Oklalı, takipçisi Esenyurt İncirtepe'nin 1 puan önünde, 2. grupta en yakın takipçisi ile golsüz berabere kalan Kavaklı Köyü, Beylikdüzü Kuzeyin Kapları'nın 2 puan ilerisinde, 3.grupta Alipaşaspor, Bollucaspor'un 3 puan önünde, 4.grupta Gayretspor, takipçisi Gültepe Öz Gençlik'in 4 puan ilerisinde, 5.grupta Göktürk Sarayspor, ikinci sıradaki Esenyurt Gümüşhane karşısında averajla, 6.grupta Yıldırım Bosna, takipçisi Telsiz'in 3 puan önünde, 7. grupta Göktürkspor, Alucra Doluderespor'un 3 puan önünde, 9.grupta en yakın takipçisi İstanbul Artvin ile 2-2 berabere kalan Emirefendispor, 3 puan farkla, 10.grupta Beyoğlu Çukurspor, Aslantepe önünde 2 puanla, 11.grupta Etilerspor, Taksimspor'un 5 puan ilerisinde, 13.grupta Esenyurt 19 Mayıs, Muratpaşaspor'un 1 puan önünde, 15.grupta Samandıra FK, Pendik Kavakpınar'ın 5 puan önünde, 16.grupta Ataşehir Doğuşspor, Kuzey Fırtına 61 (Sultan Mehmed Hanspor) önünde 1 puanla, 17.grupta Pendik Doğanspor, takipçisi Atalar karşısında 6 puanla ve 18.grupta Acıbademspor, Pendik Güllübağlar karşısında 4 puan farkla, 19.grupta Pendik Emekspor, Doğan Güneşspor önünde 4 puan farkla ilk sıradaki yerlerini korudular.

Ataşehir Doğuş üç puanı 3 golle aldı

İstanbul 2.Amatör Ligi 16.grupta lider Ataşehir Doğuş, 9.hafta maçında grubun son ikinci sırasındaki Feneryolu ile karşı karşıya geldi.  Karşılaşmayı Sinan Demir, Ali Kaan Meriç ve Hasan Sezer İşeri hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Mustafa Daş yaptı. Grupta oynadığı maçlarda tek yenilgi alan Ataşehir Doğuş ile tek galibiyeti bulunan Feneryolu karşılaşması orta saha mücadelesi şeklinde başladı. İlerleyen dakikalarda Ataşehir Doğuş oyunda üstünlüğü ele alsa da, Feneryolu pas yollarını kapatınca, sarı-siyahlılar gol pozisyonuna girmekte zorlandı. Zaman, zaman kontra ataklarla gol arayan Feneryolu, kaleci Ebubekir Kurğa'yı geçemedi. 45.dakikada sağ kanattan gelişen atakta, son dört lig maçında 4 gol atan, Ataşehir Doğuş takımın golcü ismi Muhammed Kaya, rakip ceza sahası içinde topla buluştu. Açısı dar olmasına rağmen, usta golcü şık bir vuruşla kapalı köşeden topu ağlara göndererek sarı-siyahlıları öne geçirdi. İlk yarı bu golle tamamlandı. İkinci yarıyla birlikte özellikle sol kanattan geliştirdiği ataklarla Feneryolu kalesinde tehlike oluşturan Ataşehir Doğuş ikinci golünü bir duran toptan buldu. 53.dakikada kazanılan köşe vuruşunda Muhammed Kaya falsolu bir vuruşla, topu doğrudan ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. İkinci golden sonra baskısını arttıran Ataşehir Doğuş, üst üste yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. 78.dakikada ceza sahası dışında topla buluşan günün başarılı ismi Muhammed Kaya sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek farkı üçe çıkarttı. Hat-trick yapan golcü futbolcu bu sezon ki gol sayısını 19'a yükseltti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Ataşehir Doğuş, üç puanı 3 golle almış oldu. Puanını 22'ye yükselten sarı-siyahlılar ilk sıradaki yerin, korudu. Lidere karşı başarılı bir oyun çıkartmasına rağmen sahadan istediği puanı alamayan Feneryolu ise 3 puanda kaldı. Ligin 10. haftasında lider Ataşehir Doğuş, en yakın takipçisi Sultan Mehmed Han Spor ile Maltepe'de karşılaşacak. Kulüp ismini değiştiren ve gelecek sezondan itibaren Kuzey Fırtına 61 ismiyle liglerde mücadele edecek olan Sultan Mehmed Han Spor, liderin bir puan gerisinde bulunuyor.

Fındıklı son dakika golüyle kazandı

İstanbul 2.Amatör Ligi 16.grupta, orta sıralarda yer alan iki takım Yeni Sahra Spor ile Maltepe Fındıklı  Yeni Sahra Stadında karşılaştılar. Müsabakayı Serdar Aslan, Ali Kaan Meriç ve Şevket Bilal Karaman hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Mustafa Daş yaptı. Son üç deplasman maçında 2 galibiyet, bir de beraberlik alan Maltepe Fındıklı, evinde sadece bir kez kaybeden Yeni Sahra karşısında maça etkili başladı. İlk yarının sonlarına doğru, oyundaki dengeyi sağlayan ev sahibi Yeni Sahra, özellikle orta sahada kaptığı toplarla rakip kalede tehlike oluşturdu. Her iki takımın karşılıklı ataklarında kaleciler gole izin vermedi. İlk yarı golsüz sonra erdi. İkinci yarı her iki takım da temkinli bir oyun sergilerken, ani ataklarla karşı kalede gol aradılar. Maçın sonlarına doğru her iki takım da golü arzulayan ve kazanmayı isteyen bir görüntü çizdi. Maltepe Fındıklı Nijeryalı oyuncusu N'Namani ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken, aradığı golü son dakikalarda buldu. Karşılaşmanın 89.dakikasında gelişen Maltepe Fındıklı atağında ikinci yarı oyuna giren Cankılıç Yatkın, topu ağlarla buluşturarak, konuk ekibi öne geçirdi.  Bu sezon üçüncü kez Fındıklı forması giyen Cankılıç, geçen sezon Süper Amatör'de Kartal Yunus forması giymişti. Uzatma dakikalarında gergin anların yaşandığı karşılaşmada başka gol olmayınca Maltepe Fındıklı, bu sezon ki, 3.deplasman galibiyetini almış oldu. Puanını 17'ye yükselten Maltepe Fındıklı, 10.hafta evinde 2 puan gerisindeki Sancaktepe Belediye Gençlik'i konuk edecek. Bu sezon evindeki 2., genelde ki 5.yenilgisini alan Yeni Sahra Spor ise 7.sıraya geriledi. Mavi-beyazlılar, 10.hafta yine evinde bu kez Feneryolu ile oynayacak.  

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam