reklam
reklam

SAL Klasman'da 3.hafta

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:29   Okunma Sayısı: 58773
İstanbul Süper Amatör Ligi gruplarını ilk ikide tamamlayan 16 takımın mücadele ettiği klasman gruplarında üçüncü hafta heyecanı yaşandı. Beşyüzevler ve İFA Spor haftayı lider kapattılar.

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 16 takımın katıldığı SAL klasman maçlarında 3.hafta heyecanı yaşandı. Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek 8 İstanbul takımının belirleneceği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman maçları A ve B olmak üzere iki grupta oynanıyor. Süper Amatör Lig 4.gruptaki son hafta maçına itirazın sonuçlanması uzadığı için ilk iki maça çıkamayan Çubukluspor, klasmandaki ilk maçında Galata ile 1-1 berabere kaldı. Galataspor Anıl Üstün ile öne geçse de 3 dakika sonra Ömer Çoşkun eşitliği sağladı. Çubukluspor'un oynanmayan Leventspor ve İstanbul Bulancak maçları ileri bir tarihte oynanacak. SAL klasmanın 3.haftasında Maltepespor, Yeni Ufukspor ve Leventspor ilk galibiyetlerini alarak, ilk 3 puan sevinçlerini yaşadılar. Anadolu FK ile Alibeyköyspor ise klasman gruplarındaki ilk yenilgilerini aldılar. İstanbul Bulancak ve Ortaçeşme ise 3.hafta da puanla tanışamadı. SAL klasman A grubunda, Küçükçekmecespor, Kağıthane Nurtepe Stadında oynanan maçta Beykoz 1908'i 3-1 yenerek puanını 6'ya yükseltti. Maça etkili başlayan Küçükçekmecespor, bir şutu direkten dönen Harun Deniz’in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarının 58.dakikasında defansın hatasını affetmeyen Batuhan Battal farkı ikiye çıkarttı. 68. dakikada Harun'un düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşundan Emrah Çilingir yararlanamadı. 74.dakikada Beykoz 1908, direkten dönen topu tamamlayan Berk Elitez'in golüyle farkı bire indirdi. 90+7’de Harun Deniz kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü tarak maçın skorunu belirledi. Küçükçekmecespor, Beykoz 1908', 3-1 mağlup ederek klasmandaki ikinci galibiyetini aldı. Sal Klasman A Grubu 3. hafta maçında Sarıyer Yenimahalle ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor golsüz berabere kaldı.  Çekmeköy temsilcisi üçüncü maçında da beraberlikle ayrılarak adeta beraberliğe abone oldu. Sarıyer Yeni Mahalle ise puanını 5'e yükseltti. SAL Klasman B grubunda İFA Spor, 2'de 2 yaparak 3.haftaya başlayan Alibeyköy'ü 3-1 mağlup etti. İFA Spor, Soner Mor'un golüyle öne geçti. Alibeyköyspor Ali Kemal Bilir ile eşitliği sağlasa da 45+2'de Eren Yıldırım'ın golüne engel olamadı. Kırmızı-yeşilliler 90+3'de Enes Çelik ile bir gol daha bulunca sahadan 3-1 galip ayrıldı. Lideri deviren İFA Spor ilk sıraya yükseldi.

Yeni Ufuk bu kez kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubunda ilk iki maçından beraberlikle ayrılan Küçükçekmece temsilcisi Yeni Ufukspor, Alibeyköy Stadında oynanan mücadelede de Ortaçeşme'yi 3-1 mağlup etti. Karşılaşmayı Cihan Ataş, Umut Dolaş ve Ersel Evyapan hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Basri Bakmaz yaptı. Karşılaşmanın 25.dakikasında sol kanattan kullanılan köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselen İbrahim Ökten şık bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndererek Küçükçekmece temsilcisini öne geçirdi. 66.dakikada gelişen Yeni Ufukspor kontra atağında Mehmet Albayrak topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Albayrak bu sezon ki 13.golüne imza attı. 85. dakikada sağ kanattan etkili gelen Ortaçeşme, aradığı golü buldu. Kaptan Murat Kaba’nın yaptığı ortayı iyi takip eden Gökhan Demirci topu ağlara göndererek farkı bire indirdi. 87.dakikada Yeni Ufukspor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Muhammed Ali Gezgin topu 90 diye tabir edilen yerden ağlarla buluşturarak skoru ilan etti. Gezgin bu sezon ki gol sayısını 7'ye çıkartmış oldu. Beykoz temsilcisi Ortaçeşme'yi 3-1 yenen Yeni Ufukspor, klasmandaki ilk galibiyetini aldı. Ortaçeşme ise üçüncü maçından da puansız ayrıldı. Küçükçekmece temsilcisi Yeni Ufukspor, 4.hafta puansız İstanbul Bulancak karşına çıkacak. Grubun bir diğer puansız takımı Ortaçeşme ise grup ikincisi Alibeyköyspor ile mücadele edecek.

Leventspor ilk kez kazandı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman B Grubunda, Çubukluspor maçı tehir olan ve ardından da Yeni Ufukspor ile berabere kalan Leventspor, İstanbul Bulancak'ı 2-0 yenerek klasmandaki ilk galibiyetini elde etti. İBB Şenliköy Stadındaki maçı, Fikret Hakan Abay, Mehmet Aygen ve Engin Yılmaz hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Ayhan Kaynak yaptı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Leventspor, henüz 16.dakikada Alpcan Arıcı ile öne geçti. İlk yarı bu golle Beşiktaş ekibinin üstünlüğünde sona erdi. Kırmızı-siyahlılar ikinci yarıya da golle başladılar. 46.dakikada Emre Usta, topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkarttı. Her iki futbolcu da bu sezon ki 7.gollerine imza attılar. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Leventspor, klasmandaki ilk galibiyetini alırken, puanını 4 yaptı. Kırmızı-siyahlıların Çubukluspor ile ilk hafta olan maçı daha sonra ileri bir tarihte oynanacak. İlk iki maçından puansız ayrılan İstanbul Bulancakspor, Leventspor'a da yenilirken, 3.maçında da gol atamadı. Leventspor, 4.hafta renktaşı Galataspor ile karşılaşacak. Çubukluspor ise İFA Spor karşısına çıkacak.

Beşyüzevler farklı galip geldi

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubunda, iki iddialı takım Beşyüzevler ile Anadolu FK, Beyoğlu Stadında karşı, karşıya geldiler. Karşılaşmayı Tolga Akbaba, Mehmet Aygen ve Zülfükar Tutak hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Dursun Çil yaptı. Büyük bir mücadeleye sahne olan maça Maltepe temsilcisi Anadolu FK gol ile başladı. Henüz 14.dakikada Aliberk Tetik takımını 1-0 öne geçirdi. 35.dakikada Mesut Gönül eşitliği sağladı. İlk yarının son saniyelerinde Fırat Küçükgülmez, Beşyüzevler'i geriden gelerek öne geçiren golü attı. İkinci yarının 51.dakikasında Murat Erdi Yeşiltepe skora bir kez daha eşitliği getirdi. Bu golden 10 dakika sonra Taner Türk, Beşyüzevler'i 3-2 öne geçirdi. Anadolu FK'dan 66'da Erdi Yeşiltepe, 73'de ise Köksal Yedek ikinci sarıdan, kırmızı kart görerek takımlarını eksik bıraktılar. 79.dakikada Beşyüzevler'in golcü ismi ve grup aşamasının gol kralı Önder Mula, skoru belirleyen golü kaydetti. Mula bu sezon attığı gol sayısını 28'e yükseltmiş oldu. Mücadeleden 4-2 galip ayrılan Beşyüzevler, ikinci galibiyetini alırken, Anadolu FK ilk yenilgisini aldı. Altı puan ve averajla liderliğe yükselen Beşyüzevler, 4.hafta Maltepespor ile oynayacak. Anadolu FK ise grubun bir diğer 6 puanlı takımı Küçükçekmecespor önünde puan arayacak.

Maltepespor galibiyeti hatırladı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman A Grubunda, ilk iki maçından galibiyet çıkartamayan Maltepespor, Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadındaki maçta Taçspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmayı Mahmut Hasan Küçük, Tarık Tekin ve Hüseyin Emre Yer hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Mustafa Güngör yaptı.  Karşılaşmaya hızlı başlayan Maltepespor, henüz 12.dakikada Ömer Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının 72.dakikasında Mehmet Emin Aksel farkı ikiye çıkarttı. 85.dakikada Ahmet Pırlant, kırmızı-yeşillilerin 3.golünü kaydetti. Pırlant bu sezon ki 10. golüne imza attı. Taçspor'un tek golü 90+3'de ikinci yarıda oyuna giren Ekim Can Karakuş'tan geldi. Geçen hafta Anadolu FK'ya yenilen Taçspor, üst üste ikinci yenilgisini alırken, Maltepespor ilk galibiyet sevinci yaşadı. Maltepespor, 4.hafta lider Beşyüzevler ile karşılaşırken, Taçspor Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor'un karşısına çıkacak.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam