reklam
reklam

Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e kültürler buluşması

Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 131271


İSTANBUL
Etkinliğin açılışını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Ak Parti Milletvekili Belma Satır, Sancaktepe Kaymakamı birlikte kurdele keserek gerçekleştirdiler. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, ‘’Öncelikle Kent Konseyi Başkanı Ali Yıldız beye ve yönetim kurulu üyelerine STK Başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Bize bu projeyi ilk sundukları da bu Türkiye buluşması olur demiştik. Ardahan’dan  Çankırı’ya, Erzurum’dan, Sinop'a bir arada lezzetlerin birleşmesiyle kültürümüzle lehçemizle, yemek kültürümüzle  hep birlikte Türkiye oluyoruz. Emek veren tüm STK başkanlarımıza ve emeği geçenlerden Allah razı olsun, ellerine sağlık diyorum.’’ dedi.  Bir çok ilin kendine özgü yiyeceklerinin tanıtımı ve ikramı yapıldı. 
Sinop’un Sancaktepe Şubesi de katılarak Sinop’un meşhur sırık kebabı, halk arasında kulak aşı diye bilinen cevizli mantısı, incir uyuşturması ve  nokul  ile katılarak tanıtımı yapılırken aynı anda gelen davetlilere ikramları yapıldı. Sivas’ın madımak çorbası, Erzurum'un kadayıf dolması, Tatar böreği, çağ kebabı, Kars’ın kaşarı. Trabzon'un kuymağı, Niğde'nin bor sürmesi, Niğde tavası ve daha bir çok ilin bir birinden güzel ve kendine özel olan yemekleri tamamen ücretsiz olarak halka dağıtıldı. Vatandaşlar davullar, halaylarla  ve sunulan ikramlarla bir araya geldikleri bu kültürel etkinlikle birlik içinde eğlendiler. Bu kadar farklı kültürü bir araya getiren, emeği geçen başkanlarımıza ben de kendi adıma çok teşekkür ederim.

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam