reklam
reklam

Büyük hayaller Büyük cesaret ister

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2017, Pazartesi - 09:00   Okunma Sayısı: 172372

İSTANBUL- Değerli Sinema sanatçımız ve oyuncumuz Fatih Serbest ile keyifli bir röportaj yaptık. Bize bu röportaj için vaktini ayıran ve misafir eden değerli sanatçımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?
Merhaba, İsmim Fatih Serbest 1978  İstanbul/Eyüp doğumluyum, Ailenin en büyük çocuğuyum ve 3 kardeşiz. 
Okul yıllarım hep sıkıntılı geçti.  Derslere genelde adapte olamıyordum. Futbol ağırlıklı ve ünlü kişileri taklitle geçirdim çocukluğumu. Rahmetli Adile Naşit ve diğer üstadları izlemekle gecti günlerim. Küçük yaşta rahmetli tiyatro sanat oyuncusu Nedim Doğan eniştemin tiyatro turnelerinden dolayı oyunculuğa hep bir merak sardım. İlk TRT ‘Susam Sokağı’ ile ufakta olsa kamera önü deneyimi yaşadım..
Malum okul yılları olduğu için genel olarak oyunculuğa uzak kalsam da aklımda hep oyuncu olmak vardı.
Yıllar geçtikçe orta okul zamanında ‘Olacak O Kadar’ ile Sn. Levent Kırca ile oto sanayide çekimlerle tanıştım eniştem Nedim Doğan da sık sık rol almıştı zamanında ve yakinen tanımaktaydı Levent Kırca’yı. Kendisinden fırsat buldukça komedi ve dram üzerine naçizane eğitimlerle kendimi geliştirdim. Evde ayna karşısında kendime karakterler mimikler katarak kendimi ufak eğitimler sağladım. 1998 de Bakırköy okuldan mezun oldum. 2003 te askerden geldikten sonra hayatımı, ‘’hayatımın aşkıyla’’birleştirdim. 2003 te evlendim ve 3 çocuk sahibiyim. 
1 kız 2 erkek, ailemiz şirin mi şirin ve  hayata tutunmaya çalışıyoruz eşimle. Yaşam zor malum, ev kira, çocukların masrafları vs.. 
Fazla fazla çalışıp onlara güzel bir gelecek sunmam lazım İstanbul'da hayat ve yaşam zor.

 Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız?
Mesleğime küçük yaşlarda TRT’deki  Susam Sokağıyla ilk kamera önü eğitimime başladım. Levent Kırca ve Nedim Doğan hocalarımın naçizane ufak eğitimlerimle ve kendimin de hırslı bir çalışmamla son 10 yıldır yaklaşık 29 dizide diyaloglu sahnelerimle rol aldım.
2014/2017 arası 4 yarışma programında yarışmacı olarak ta yer aldım. 2015/2017 arası 9 reklam çekimim oldu. 2016 bir sinema filminde naçizane yer aldım

 Şu aralar çalışmalarınız nasıl gidiyor?
Bu aralar maşallah yoğun, özellikle reklam işlerim iyi gidiyor. Bir kaç dizi görüşmelerim var, ana cast olarak inşallah iler ki zamanlarda yer alacağım.

 Sizi oyunculuğa iten temel sebep ne oldu?
İçimdeki deli fırtına desem yeridir, hep bunun hayalini içimde yaşadım. Ülkemde tanınmak yararlı bir işler yapıp öldükten sonra da ünlü oyuncular gibi iyi bir şekilde anılmak isterim.

 Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız?
Şu sıralar oldu, ön plan reklamlarım Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yer aldı özellikle şok market reklamım olay oldu.
Önemli dizilerde yer almakta ayrı bir avantaj kattı.
 Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız?
Rahmetli Oyuncu Eniştem Nedim Doğan ile tanıdım .

  En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz?
Aslında naçizane bir benzerliğim de var oyuncu Sn. Hakan Yılmaz benzerliğim beni komedi türüne yöneltiyor ama ben aslında ayırt etmiyorum. Sert sahneler, dövüş falan dram komedi hiç fark etmez yeter ki rol verilsin gerisi bende ;)

 Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor?
Eski yeşil çam sinemasına  baktığımızda o zamanın şartlarına göre şu an ülkemiz hızla ilerlemekte ve bu ilerleyiş tabiki de ekran ve tiyatro acısından olumlu sonuçlar geliştirmiştir,
Malum 2017 diziler sinemalar aldı başını gidiyor aslında bir bakıma biz yardımcı oyuncular için ekmek kapısı çoğalıyor ve ilerisi için bizde neden Sn. Erkan Petekkaya gibi biri olmayalım.
Ülkede dediğim gibi dizi ve sinema çoğaldı mı? demek ki ekran başında ki izleyiciler memnun buda bize mutluluk katıyor.

 Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu? Veya yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabiki de özel oyunculuk eğitimi almaktayım şu an bol bol kitap okumakta ve oyunculukla alakalı kitaplar tercihim.
 Kendime  ne kadar fazla bilgi sağlarsam ileride o kadar iyi bir oyuncu olarak tanınacağım inşallah.

 Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı?
Levent Kırca ve Erkan Petekkaya, benim idollerim  ve tabiki de Cüneyt Arkın abimizi ekranlardan izleye izleye  ayrıyetten bana dövüş sahnelerimi küçüklükten bu yana katkılar sağladı.
Aslında şöyle diye bilirim Cüneyt Arkın idolümsün ;)

  Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir?
Şu sıralar Erkan Petekkaya abimle inanın o kadar çok isterim ki bir dizide rol almak, bakalım kısmet nasip.
Haliyle Halit Ergenç ve tabiki de Şahan Gökbakar; ah ah inşallah olur neden olmasın azim. 

 Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz?
Öncelikle eğitim şart, bunu aklınızın bir kenarına sokun.
Bir kaç dizide yan rol, yardımcı oyunculukla bu işler olmuyor. Bunu da bilmelerini isterim, eğer imkanları varsa tiyatro eğitimi de alsınlar.

  Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız? 
Sabahları koşarım sahilde, fırsat buldukça balık tutarım Boğaz'da ve ailemle gezmek İstanbul'u. Bunlar bana neşe katıyor.

 Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?
Sevgili okuyucularımıza tavsiyem bol bol oku, anla, işlet, kendini kendin eğit. Başkalarından eğitim olarak aldıklarını da beyninize not alın, iyileri ile devam edin, size yararsız olduklarını da yok edin.İyi günler, haftalar, yıllar sizinle olsun.Saygılarımla Fatih Serbest 

Editör: ONUR YILDIRIM

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam