reklam
reklam

Murat İlter'in 2.şiir kitabı ''Karanfillerim' çıktı

Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2023, Cuma - 12:45   Okunma Sayısı: 279216
Gazeteci-Yazar ve Şair Murat İlter'in 2.şiir kitabı ''Karanfillerim'' çıktı.

Şiir sevenlerin merakla bekledikleri şiir kitabı çıktı. Gazeteci-Yazar ve Şair Murat İlter'in 2.şiir kitabı olan ''Karanfillerim'' raflardaki yerini aldı. 

Şiir çalışmalarına orta okul yıllarında başlayan Murat İlter, Lise döneminde Edebiyat bölümünü seçmesiyle serbest şiirden, edebi şiirlere geçiş yapmış oldu. Cumhuriyet döneminde ortaya çıkan birbirinden farklı edebiyat anlayışları içerisinde saf şiir akımını seçen İlter, bu akımın önemli temsilcileri olan Cahit Sıtkı Tarancı, Necip Fazıl Kısakürek ve Ahmet Muhip Dıranas gibi ustaların izinden gitti. Şiirlerinde iç ahenge çok önem veren İlter, mecaz ve imgelerle yüklü, kafiye, redif ve ses benzerliklerinden yararlanan şiirler yazdı. 

Şairin, 1996-2006 yılları arasında yazdığı şiirlerini topladığı ilk şiir kitabı olan İncitanem'de serbest nazım kullanan Murat İlter, şiirlerinde şekil güzelliğine önem verirken, dizelerini bireysel temalarla süsledi. İncitanem'deki duygu dolu şiirler; sevgiliyi bulma, ondan ayrı kalma, kavuşma gününün özlemi ve derken bir ayrılışın işlendiği dizelere yer verdi.

Şairin, 2007-2019 yılları arasında yazdığı şiirlerini topladığı ikinci şiir kitabı olan Karanfillerim'de ise serbest nazım kullanan İlter, şiirlerinde şiir dilini öncelikli tutarak, sanatsal şiirlere ağırlık verdi. İç ahengi yakalayabilmek için söz sanatlarında, ses benzerliklerinden redif ve kafiyeden yararlandı. İlk kez bu dönemde şiirlerinde sembolizme yer veren İlter, dizelerine işlediği temalarla, hem soyut, hem de somut anlatımı birlikte kullandı.
Karanfillerim'deki duygu dolu şiirler; ilk şiir kitabının sonunda hüsrana uğrayan ve teselliyi karanfillerde bulan şairin, karanfilleri hayalindeki sevgi ile özdeşleştirmesi ve karanfillerin izinden giderek gerçek sevgiliyi bulma yolundaki umutlarını ve kavuşma gününe olan özleminin işlendiği dizelere yer veriyor.
Şairin, 2019-2023 yılları arasında yazdığı şiirlerin yer alacağı 3.şiir kitabı ''Mavim'' ise 2023 Eylül ayında çıkacak.

 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam