reklam
reklam

Şehitlerin adını okul koridorlarında yaşatıyor

Eklenme Tarihi: 9 Nisan 2017, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 149405

KARABÜK

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde lise öğrencisi Ahmet Karabacak, 15 Temmuzdarbe girişimi ile terör saldırılarında şehit olan asker ve polislerin hatırasını yaşatmak amacıyla, harçlıklarını biriktirerek hazırladığı fotoğrafları sınıf girişlerine astı.

Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Karabacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada gördüğü benzer bir çalışmadan esinlendiğini söyledi.

Şehitleri anmak için çalışmayı yaptığını aktaran Karabacak, "İlk olarak şehit isimlerinin listesini çıkardım. Seçim yapmadım, karışık olarak yaptım. Bunların tek tek fotoğraflarını buldum ve arkaya Türk bayrağı yerleştirdim. 26 fotoğrafın montajı 2-3 gün sürdü. Sonra bunları kırtasiyede bastırdım. Ardından müdür beyin yardımıyla sınıfların duvarlarına astım." diye konuştu.

Bazı fotoğrafları bulmakta zorlandığını vurgulayan Karabacak, "Bunu yaparken bu kadar büyüyeceğini de tahmin etmiyordum. Benim yaptığımı bile kimse bilmiyor. Aralarında 4-5 yıllık şehitlerimiz de var. Özellikle aziz Ömer Halisdemir'in de fotoğrafını adım, Karabük'ten bir şehidimiz vardı onları aldım." şeklinde konuştu.

Öğrencisine teşekkür belgesi veren okul müdürü Ercan Özcan da öğrencisinin böyle bir öneriyle geldiğinde çok duygulandığını dile getirdi.

Bu anlamlı çalışmaya destek verdiklerini anlatan Özcan, şöyle konuştu:

"'Harçlığından verdin gerekirse masrafını karşılayayım.' dediğimde kabul etmedi. Hemen çerçeveleri yaptırarak, isimliğin altına bütün sınıflarımıza yerleştirdik. 'Sadece her sınıfa ait olmayacak.' dedik. Sınıfa girene göz aşinalığı olacak, iki haftada bir sınıflarda yer değiştirecek. Bu şekilde çocuklarımızdaki duyarlılığa katkımız olursa güzel olur."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam