reklam
reklam

Sinoplular, geleneklerini Esenyurt’ta da devam ettiriyor

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2017, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 187264

İSTANBUL-

Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla  Esenyurt Sinoplular Derneği ile birlikte hazırlanan Sinop Kültür Merkezi temel atma törenine geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi.
Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul’un birçok semtinde bulunan Sinoplular için tahsis edilen Sinop Kültür Evi’nin temel atma töreni Battalgazi Mahallesi’nde gerçekleştirildi. 
Törene; AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, İstanbul Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Sinop Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Engin Kırmızıgül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Önsiad Başkanı Rasim Erdoğmuş, Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mehter takımının seslendirdiği marşlar ve Sinopluların yöresel  halk oyun ekibinin gösterisi vatandaşların beğenisini kazandı. Törende protokol üyeleri kültür evinin temelini atan tuşa hep birlikte bastılar .Kültür evinin temeli dualar eşliğinde atılırken, çalışmalarının birlik ve beraberliği güçlendirmeye yönelik olmasına dikkat çekildi.
Sinoplu hemşerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinopluların her güzelliği hak ettiklerini belirterek, "Sinoplular her zaman mutedil insanlardır. Sinoplular her zaman sağ duyulu insanlardır. Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Esenyurt'ta da böyle bir ihtiyaç hasıl olduysa onun da gereğini en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Bu vesileyle, hem derneklerimizin birleşmesinde hem de bu kültür evinin yapımında katkı veren emek veren bütün dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu'nun bu hassasiyetine, duyarlılığına ve Sinopluya gösterdiği sıcak ev sahipliğine canı gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Temel atma töreninde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, Esenyurt'a her alanda hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, " Bu alana önümüzdeki günlerde Vanlılar için bir kültür evinin temelini atacağız. Bugün Batmanlı kardeşlerimize söz verdik, onlara da bir kültür evi yapacağız. Heyecanınızı görüyorum. Esenyurt'ta Sinoplu kardeşlerimize ayrı ayrı kültür evi yaptık. Şu anda kullanıyorsunuz. Ama şükürler olsun ki, bir araya gelelim fikri doğdu. Demek ki ayrılıkta zahmet vardır, bir olmada rahmet vardır. Siz şimdi rahmete koşuyorsunuz. 16 Nisan'da da hep beraber rahmete koşacağız. 'Evet' diyeceğiz" diye konuştu. Essider Başkanı Erdem Ekşioğlu , Sinop Kültür Merkezi’nin içini dernek olarak bir tuğla da sen koy programı düzenleyeceklerini söyledi. Ayrıca Essider Dernek Başkanı Erdem Ekşioğlu; ‘’Temel atma töreni değil sanki miting. Ne bakan için ne de şarkıcı için, bu binlerce Sinoplu sadece ve sadece vatan sevdası bir aradalar. Esenyurt’tun gördüğü en büyük STK temel atma töreni Sinoplular daha iyisini yapana kadar en iyisidir. Dünyada Türk olmak gibidir Türkiye’de Sinoplu olmak. Törene katılan herkese teşekkürler.’’ ifadelerini kullandı.
Sinoplu sanatçılar Habibe Bozkır ile Necip Can, şarkıları ile davetliler coşarak eğlendiler. Açılışta Sinop’un meşhur olan yöresel keşkeği binlerce kişiye ikram edildi. Bu güzel eseri İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin hizmetine sunacak olan emeği geçen Başkanlarımızı tebrik ediyor ve çalışmalarında  Başarılar diliyorum.

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam