reklam
reklam

Normal sezon sona erdi

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2023, Cuma - 11:52   Okunma Sayısı: 51665
Kadın Futbol Süper Ligi'nde normal sezon 18.hafta maçlarıyla tamamlandı. Toplam 12 takım çeyrek final için playoff'ta mücadele edecek. A grubunda Gaziantep ALG Spor, B grubunda ise Galatasaray ilk sırayı alarak doğrudan çeyrek finale yükseldiler.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde normal sezon sona erdi.  Son hafta maçlarının ardından playoff eşleşmeleri de belli oldu. Kadın Futbol Süper Ligi'nde normal sezon 18.hafta maçlarıyla tamamlandı. A grubunu ALG Spor ilk sırada tamamlarken, B grubunun liderlik maçında ABB FOMGET'i 4-0 yenen Galatasaray grubu birinci bitirdi. İki grupta toplam 24 gol atıldı. Ev sajibi takımlar 5 galibiyet elde ederken, bir maç golsüz sona erdi. Galatasaray'dan Yağmur Uraz, normal sezonu 23 golle normal sezonun Gol Kraliçesi olarak tamamladı. FOMGET takımından Daria Apanashchenko  17 golle ikinci, aynı takımdan Olha Ovdiychuk ile Galatasaray'dan Ebru Topçu 14'er golle üçüncülüğü elde ettiler. A grubunda geçen yılın şampiyonu Gaziantep temsilcisi ALG Spor, son maçta evinde Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Grubunu lider bitiren sarı-grililer doğrudan çeyrek finale kaldı.  Wulfz Fatih Karagmrük, ikinci, bir diğer Fatih takımı Vatanspor üçüncü sırayı aldı. Son üç maçından sadece bir puan çıkartan Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol takımı 4., Karadeniz Ereğli Belediyespor 5., Onvo Hatayspor 6. ve Hakkarigücü ise 7.sırayı alarak, playoff'larda mücadele etme hakkı kazandı. B grubunun liderlik maçında Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET'i farklı yenen Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı, doğrudan çeyrek finale yükseldi. FOMGET ile birlikte, Fenerbahçe, Amed Sportif Faaliyetler, Bitexen 1207 Antalyaspor, Ataşehir Belediyespor ve Konak Belediyespor çeyrek finale kalmak için playoff'ta mücadele edecekler.

Eşleşmeler belli oldu

Playoff eşleşmeleri şu şekilde oldu. Beşiktaş- 1207 Antalya maçının galibi çeyrek finalde ALG Spor ile oynayacak. Bu maçların galipleri yarı finalde, Hakkarigücü-FOMGET ve Fatih Vatan - Ataşehir Belediyesi maçlarının kazananı ile oynayacak. Eşleşmenin diğer tarafında ise, Karadeniz Ereğli Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetlerle karşılaşacak. Bu maçın galibi Galatasaray ile çeyrek finalde eşleşecek. Karagümrük-Konak Belediyespor ile Hatay ise Fenerbahçe ile eşleşti. Bu maçların galipleri diğer yarı final eşleşmesini belirleyecek.

Depremzedeler için omuz omuza

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu'nda normal sezonun son maçında Gaziantep ALG Spor ile Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı arasında oynanacak müsabakanın tüm bilet gelirleri depremzedelere bağışlandı. Deprem bölgesi Gaziantep'te, felaketten etkilenen depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmak amacıyla tüm sporseverleri bir araya getirecek bu anlamlı maç Kalyon Stadı'nda oynandı. Müsabakanın biletleri 50 TL'den satıldı. Bilet satışlarından sağlanacak gelir Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ana paydaşlığında başlatılan "Omuz Omuza" dayanışma ve yardımlaşma kampanyasının hesaplarına aktarıldı. Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada; kadın futboluna olan ilginin artmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bu ilginin kız çocuklarından, taraftarlara kadar daha da artmasını istediklerini belirttiler. Açıklamada ayrıca Çanakkale zaferinin kazanılmasında kadınların büyük emeklerinden bahsedildi. Anlamlı karşılaşmayı ALG Spor, Ece Tekmen  ve 90+3'de Zehra Borazancı'nın golleriyle 2-1 kazandı. Konuk takımın tek golünü ise Tetyana Kozyrenko kaydetti.

Liderlik maçını Galatasaray kazandı

Kadın Futbol Süper Ligi B grubu birinciliği için lider ABB FOMGET ile ikinci sıradaki Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı Florya Metin Oktay Tesislerinde karşı, karşıya geldiler. Maçın 20.dakikasında Ecem'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Kongolu Kaba Kaba, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı. Kaleci Selda'nın ayaklarına çarpan top ağlara gidince Galatasaray 1-0 öne geçti. 26.dakikada sağ kanattan gelişen ABB FOMGET atağında topla buluşan Olha Ovdiychuk, ceza sahasına girer girmez çok sert vurdu. Ancak Galatasaray kalecisi Gamze Nur Yaman harika bir kurtarışa imza atarak gol izni vermedi. 26.dakikada Berna'nın kullandığı köşe vuruşunda Armia Kuş ters bir kafa vuruşuyla topu kendi kalesine gönderdi. Selda güçlükle topu çevirdi. Dönen topta Ebru Topçu'nun vuruşunda ceza sahası yayının üzerinde top Ümran Özev'in eline çarptı. Maçın orta hakemi önce avantaja bıraktı. Ancak avantajın kaybolması üzerinde serbest vuruşu verdi. Serbest vuruşu kullanan Berna Yeniçeri harika bir vuruşla topu ağlara göndererek sarı-kırmızılıları 2-0 öne geçirdi. İlk yarı Galatasaray'ın iki farklı üstünlüğü ile tamamlandı. Maçın ikinci yarısının 59.dakikasında Birgül ile sol kanattan gelişen atakta, topla buluşan Ebru Topçu, kaleci Selda'nın kapattığı köşeden topu üçüncü kez ağlara gönderdi. 64.dakikada Daria Apanashchenko'nun sert vuruşunu Galatasaray kalecisi Gamze aynı güzellikte kurtardı. Maçın 67.dakikasında Yulia Shevchuk'un kendi sahasından kullandığı serbest vuruşta, Galatasaray ceza sahasına Li Jiayue ile Başak İçinözbebek topa beraber yükseldiler. İki futbolcunun çarpışması üzerine Li ve Başak sakatlık yaşadı. Çin Milli takımının yıldızı Li, sakatlık sonra ambulans ile hastaneye götürülürken, Başak ilk müdahalenin ardından oyuna geri döndü. 89.dakikada Bakarandze'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Kaba Kaba, klas bir vuruşla topu ağlara göndererek kendisinin ikinci takımının 4.golünü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 4-0 galip ayrılan taraf oldu. Ankara'daki maçın rövanşını alan sarı-kırmızılılar, FOMGET'i liderlikten indirerek normal sezonu lider tamamladılar.

Karagümrük İzmir yolcusu

Geçen yılın Kadın Süper Ligi finalisti Wulfz Fatih Karagümrük, sezonu A grubu ikincisi olarak tamamladı. Kırmızı-siyahlılar normal sezonu 16 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle tamamlarken, yediği 10 gole karşılık, rakip filelere 40 gol gönderdi. 2021-2022 sezonunda final oynayıp kaybettiği rakibi ALG Spor'un ardından grubu ikinci tamamlayan Karagümrük'ün playoff turundaki rakibi B grubu 7.si Konak Belediye Spor oldu. İlk maç 16 Nisan Pazar günü İzmir Atatürk Sahası’nda, ikinci maç ise 23 Nisan’da Karagümrük Arena’da oynanacak. B Grubu’nu yedinci sırada tamamlayan Konak Belediye; bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. Rakip filelere bıraktığı 32 gole karşılık kalesinde 39 gol gördü. Geçtiğimiz sezon aynı grupta yer alan iki takımın İzmir'deki karşılaşması 1-1 berabere biterken, İstanbul’daki maçı Karagümrük 2-0’lık sonuçla kazanmıştı. Fatih Karagümrük, turu geçtiği takdirde çeyrek Final’de Fenerbahçe - Hakkarigücü eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'den gol sesi çıkmadı

Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 18. ve son haftasında Trabzonspor’a konuk oldu. Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda oynanan müsabaka golsüz eşitlikle tamamlandı. Ligde normal sezonu üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, play-off turunda A Grubunu 7. sırada tamamlayan Hakkarigücü Spor ile karşılaşacak. Trabzon Ahmet Suat Özyazıcı stadında oynanan maçın 10. dakikasında Fenerbahçe Kennya Cordner’la gole yaklaştı. Sol kanattan Alice Kusi’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan isim Cordner oldu. Onun vuruşunda top savunmadan döndü. 25. dakikada Trabzonspor duran top organizasyonuyla gole yaklaştı. Kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Maria Baska’nın pasında rakipten önce savunma topa müdahale etti. 37. dakikada Fenerbahçe Marcano ile gole yaklaştı. Kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen isim Alice Kusi oldu. Onun ceza sahasına gönderdiği topa yükselen Marcano’nun vuruşunda top kaleci Sharifova’da kaldı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. İkinci yarının 63. dakikada Fenerbahçe serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen kaptan Fatma’nın şutunda top kalecide kaldı. 75. dakikada ev sahibi takım İrem Yılmaz’la gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan İrem’in kısa mesafeden şutunda Fenerbahçe kalecisi Göknur topu uzaklaştıran isim oldu. Maçta gol olmayınca taraflar birer puanla yetindi. İlk yediye giremeyen Trabzonspor, çeyrek finale yükselemedi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam