reklam
reklam

Sokakta kitap, her yerde kitap

Eklenme Tarihi: 4 Nisan 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 164293

İSTANBUL- Hele ki şimdiki neslin hemen hepsinin elinde bir akıllı telefon  var ve nerdeyse zamanlarının çoğunluğunu sosyal ağlarda bulunarak ya da dijital oyunlar oynayarak geçirmektedirler. Çok geç olmadan gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını yeniden kazanmalarını sağlamalıyız. Önce aileler ve öğretmenler sonra da belediyeler ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimize görevler düşmektedir. 
Duyarlı belediyecilik anlayışı ile çalışan Ataşehir Belediyesi, bünyesindeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu düşünce ile gençlere okumayı teşvik etmek, farklı türdeki kitaplarla okurları buluşturmak ve kitapların daha kolay ve ulaşılabilir olmasını sağlamak amacıyla farklı bir etkinliği hayata geçirdi. Kütüphaneler Haftası’nda ilçede bulunan iki noktaya yerleştirilen sokak kütüphaneleri sürekli olacak. 
Ayrıca kitap okumanın yanında Ataşehirlilere hem tiyatroyu sevdirme hem de tiyatro üstatlarını tanıtmak amacıyla Genco Erkal ve Ferhan Şensoy temalı iki sokak kütüphanesi Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi ve Ataşehir Bulvarı TEB Anadolu Lisesi karşısına yerleştirildi.
Hizmete yeni açılan iki sokak kütüphanesinde düzenlenen Açık Hava Kitap Okuma Etkinliğinde, gençler kitap okudular.
Vatandaşlar sokak kütüphanesinden, okumak istedikleri kitabı ücretsiz olarak alabiliyor. Hikaye, roman ve masal kitapları gibi tüm yaş gruplarına hitap eden eserlerin yer aldığı sokak kütüphanelerine Ataşehirliler okudukları kitaplarını da bağışlayabiliyor.
Duyarlı belediyecilik anlayışı ile çok özel bir etkinliğe vesile olan Ataşehir belediyesi’ne gençlere daha çok kitap okuma alışkanlığının yeniden kazandırılması için ben de kendi adıma teşekkürlerimi sunar, böyle etkinliklerin artarak devam etmesini ve de diğer belediyelerimize örnek olmasını dilerim.

 

Editör: EMİNE KALYON

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam