reklam
reklam

Soylu, FETÖ ve PKK operasyonlarının bilançosunu açıkladı

Eklenme Tarihi: 2 Nisan 2017, Pazar - 22:00   Okunma Sayısı: 145457

TRABZON

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çay TV'de canlı yayınlanan, kentin yerel gazete yöneticilerinin de katıldığı programda soruları yanıtladı. 

FETÖ terör örgütüne yönelik çalışmalara değinen Soylu, örgütün yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Soylu, "Özellikle bizim FETÖ terör örgütü ile ilgili çalışmalarımız konusunda gerek yargının gerek güvenlik kuvvetlerinin gerekse ortaya konan sürecin topyekun bakılmasında ve hayata geçirilmesinde büyük bir titizlik söz konusu. İstihbarata ve bilişime personele sızılan üst aklın yönlendirdiği süreç söz konusu. Böyle olunca istediğiyle istediği ilişkiyi kurabilme kabiliyetine sahip bir mekanizme oluşturuyor. İstediği zaman PKK ile bir iş kuruyor, istediği zaman başka unsurları itebiliyor ve bu kabiliyete sahip olabiliyor." diye konuştu.

Örgütle ilgili yapılan çalışmalar hakkında istatistiki bilgiler veren Soylu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar 113 bin 260 kişi FETÖ'yle ilgili gözaltına alınmış ve yaklaşık 745 kişinin gözaltı işlemi devam ediyor. Bugünkü tutuklu sayısı 47 bin 155 ve önemli bir rakam. Adli kontrol ile bırakılan 41 bin 499 kişi ve serbest kalanda 23 bin 861 kişi var, 863 kişi de firari. Tutukluların 10 bin 732'si polis, 7 bin 463'ü asker ve 168'i general. 2 bin 575'i de hakim ve savcı. 26 bin 177'si sivil, 208'i de mülki idare amiri."

"İstihbaratınız yoksa karanlıkta kalırsınız"

Soylu, alınan tedbirler konusunda çok titiz davrandıklarını vurgulayarak, "İstihbaratınız yoksa karanlıkta kalırsınız. Eğer görüyor da söylemiyorsa yani insansız hava aracını kullanıyor ve oradaki teröristi sana söylemezse ona yapabileceğiniz bir şeyiniz kalmıyor ki. Tedbir alabileceğiniz hatlar var. Diyelim ki şurada karakol kurmanız lazım bunu eğer sahada size söylemezse biz ne yapıyoruz? Güneydoğu'ya gidiyoruz ve tüm gittiğimiz ilçelerdeki kaymakamlarla teker teker görüşüyorum. Yetmiyor vatandaş ve korucularla da görüşüyoruz. Bir meseleyi dört beş yerden kontrol edip gelerek devletin ortaya koyduğu bilgiyle mesai arkadaşlarımızla buna bir şekil vermeye çalışıyoruz. Daha bu bir başlangıç ama bilmenizi istiyorum ki saha bu konuda çok önemli." ifadelerini kullandı.

Soylu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin, "12 bin 500'ü aşkın operasyon yaptık. Kış boyunca son 6 ayda. Bu önemli bir şeydir. Eksi 40 derecede, eksi 30 derecede evlatlarımız hala operasyon yapıyorlar. Ya sınır boylarında ya söylediğim ilgili yerlerde. Yine söylemek lazım, kış döneminde 887 sığınak ve barınak imha edildi. Bu önemli bir şeydir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam