reklam
reklam

Üç şampiyon daha belli oldu

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2023, Perşembe - 23:55   Okunma Sayısı: 53661
İstanbul 1.Amatör Futbol Ligi AFL 1'de heyecan hız kesmeden devam ediyor. 16 grupta liderler yerlerini korurken, Gürpınarspor, Tahtakale Kartalları ve Batı Trakya şampiyonluklarını ilan ettiler. Üsküdar ekipleri ise haftayı ikisi hükmen olmak üzere 5 galibiyet ile kapattı.

İstanbul 1. Amatör Futbol Ligi AFL'1de 17.hafta geride kaldı. Kestanelik, Çayırbaşı, Şirintepe ve Küçükçekmece Tokat Bereketli'den sonra Gürpınarspor, Tahtakale Kartalları ve Batı Trakya da şampiyonluklarını ilan ettiler. Mücadelesi devam eden gruplarda THY, Tepebağ Kültür, Trabzon 1453, İstanbul 25 Çatspor, Güngören, Yeldeğirmeni, Üsküdar Anadolu, Tuzla Şifa ve Pendik Kaynarca gruplarında lider durumda bulunuyorlar. Oynanan 72 maçın 33'ünde ev sahibi takımlar kazanırken, 28 maçta deplasman takımları galibiyet sevinci yaşadı. İkisi golsüz olmak üzere 11 maç beraberlikle tamamlanırken, ligden çekilen takımlar nedeniyle 9 maç hükmen sona erdi. Oynanan 72 maçta toplam 323 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Esenler Turgutreis'i 10-0 yenen Sefaköy Kartal elde etti. Tuzla Şifa'nın evinde Ümraniye Hekimbaşı'nı 7-1 yendiği maçta Halil İbrahim Yondemir ile Ümraniye İnkilapbirspor'un sahasında Kartal Çavuşoğlu'nu 9-0 mağlup ettiği maçta Şerif Turan 5'er gol kaydettiler. Gol krallığında THY'den Onur Berber 25 golle ilk sırada yer alıyor. Üsküdar ekipleri haftayı ikisi hükmen olmak üzere 5 galibiyet ile kapattılar. Selamsız evinde Ortadağ'ı 2-0, Üsküdar Anadolu 1908 deplasmanda Esenkent'i 7-1, Anadolu rakip sahada Çiğdemspor'u 3-1 mağlup etti. Valide Tayfun, ligden çekilen Onayspor karşısında, Tunusbağı ise ligden ihraç edilen Sancaktepe Zigana önünde haftayı hükmen galibiyetle kapattılar.

Tahtakale Kartalları Süper Lig'de

1.Amatör Lig 2.grupta lider Tahtakale Kartalları, Gümüşyaka'yı 7-1 mağlup etti. En yakın takipçisi Alibeyspor'un evinde Kumburgaz ile 2-2 berabere kalmasıyla Avcılar temsilcisi şampiyonluğunu ilan etti. Avcılar Belediyesi Atatürk Stadyumunda oynanan ve Kemal Özgüner tarafından Sporvizyon TV'de canlı yayınlanan karşılaşmaya Tahtakale Kartalları baskılı başladı. 23.dakikada Ramazan Balkan'ın ortasında Kemal Aygün kafa golüyle Avcılar temsilcisi 1-0 öne geçti. 25.dakikada ilk golü atan Kemal ceza sahası içinde düşürüldü. Penaltı atışını Ramazan Balkan gole çevirdi. 45.dakikada sol kanattan gelişen atakta Kemal'in ortasına İbrahim Can Sarıpolat dokundu ve kırmızı-siyahlılar ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. İkinci yarının 47.dakikasında sağ kanattan Volkan Gül ile gelişen atakta, Volkan ceza sahasına girer girmez pasını verdi. Kemal Aygün arka direkte topu boş kaleye gönderdi. 66.dakikada sol kanattan gelişen atakta Kemal Aygün ceza sahası içinde yerde kaldı. Ancak karşılaşmanın orta hakemi Mustafa Yılmaz, aldatmaya yönelik hareketten dolayı Kemal'e ikinci sarı kartını gösterdi. Golcü futbolu İkinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. 67.dakikada Ramazan Balkan ceza sahasına girmeden çaprazdan vurdu ve topu ağlara gönderdi. 75.dakikada Şevket Gündoğdu'nun pasıyla topla buluşan Taci Yılmaz ceza sahasına girer girmez çaprazdan aşırtma bir vuruşla skoru 6-1 yaptı. 82.dakikada sol kanattan gelişen atakta Muhammed Çözgen ceza sahası içinde topa dokundu ve skoru ilan etti. Avcılar Tahtakale Kartalları, Gümüşyaka'yı 7-1 mağlup etti. En yakın takipçisi Alibeyspor'un berabere kalmasıyla 3 puanlık fark 5'e çıkınca, kırmızı-siyahlılar ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Selamsız zirveden kopmuyor

1.Amatör Lig 13.grupta 11 hafta boyunca liderliği bırakmayan, ancak ilk maçta yendiği takipçisi Yeldeğirmeni'ne yenilerek averajla grup ikinciliğine gerileyen Selamsız, haftayı 2-0'lık Ortadağ galibiyeti ile kapattı. Bu yıl şampiyonluğu Üsküdar'a getirmekte kararlı olan yeşil-beyazlılar, her maçına şampiyonluk maçı havasında çıkıyor. İlk maçta rakip sahada 1-1 berabere kaldığı Sancaktepe temsilcisi Ortadağ ile Selimiye Stadında karşılaşan Selamsız, üç puanı iki golle aldı. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken, iki takımdan da gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 61.dakikasında Doğukan Kaya, Üsküdar ekibini 1-0 öne geçirdi. 67.dakikada Fatih Metin farkı ikiye çıkartan golü attı. Müsabaka bu gollerle 2-0 Selamsız'ın üstünlüğü ile sona erdi. 13. galibiyetini alan yeşil-beyazlılar puanını 42'ye çıkartmış oldu. Yeldeğirmeni ise haftayı 4-0'lık Gümüşsuyu galibiyeti ile kapatınca bordo-beyazlılar da puanını 42'ye yükseltmiş oldu. İki takım arasındaki maçlarda taraflar aynı skorla galip geldi. Genel averajda ise Kadıköy temsilcisi 8 gol fazlasıyla lider durumda bulunuyor.

 

Üsküdar Anadolu yine gol yağdırdı

1.Amatör Lig 13.grupta şampiyonluğun en büyük adayı lider Üsküdar Anadolu 1908, deplasmanda Esenkent'i 7-1 mağlup etti. Gülsuyu Asım Kara Stadında oynanan maça hızlı başlayan Üsküdar temsilcisi 9 ve 38.dakikalarda Ömer Faruk Kar'ın golleriyle maçın hemen başında iki farklı üstünlüğü yakaladı. 42 ve 44.dakikalarda ise sahneye çıkan Fırat Yılmazgil iki gol birden atarak dört farklı üstülüğü yakaladı. İlk yarı bu gollerle 4-0 yeşil-beyazlıların lehine kapandı. İkinci yarının hemen başında ev sahibi takım Ozan Sayar ile bir gol bularak farkı üçe indirdi. İlk yarıdaki üstün oyununu, ikinci yarıya da taşıyan Üsküdar Anadolu 1908, 53'de Can Yıldız, 61'de Fırat Yılmazgil ve 71'de Gökdeniz Denizci ile üç gol daha bularak sahadan 7-1 galip ayrıldı. Maçta hat-trick yapan Fırat Yılmazgil, gol sayısını 18'e yükseltti. Bu galibiyetle puanını 44'e yükselten yeşil-beyazlılar en yakın takipçisi Kavakpınar ile arasındaki 4 puanlık farkı da korudu. Kavakpınar 17.haftada grubun güçlü takımlarından Sultanbeylispor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Üsküdar Anadolu 1908, 18.hafta grup 3.sü Pendik Çamlıkspor'u Üsküdar'da misafir edecek.

Batı Trakya şampiyonluğa ulaştı

İstanbul 1. Amatör Lig 11. Grup'ta lider Batı Trakyaspor, evinde İstanbul Esenler Tokatspor'u 2-0 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Geçen yıl Süper Amatör Lig 2.grupta 10.sırayı alarak küme düşen Batı Trakyaspor, bir yıllık ayrılıktan sonra yeniden Süper Amatör Lige dönmüş oldu. Merkezefendi Stadı'nda oynanan şampiyonluk maçı niteliğindeki karşılaşmada Zeytinburnu temsilcisi Batı Trakyaspor, düşme hattından uzaklaşma hesapları yapan grup 7.si İstanbul Esenler Tokatspor ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan yeşil-beyazlılar 15.dakikada Onur Ertürk'ün golüyle öne geçti. 74.dakikada Fatih Ömer Akçay farkı ikiye çıkartan golü attı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Batı Trakyaspor, en yakın takipçisi Kocasinanspor ile arasındaki 3 puanlık farkı korumuş oldu. İki takım arasında oynanan ve 0-0 berabere biten ilk maçın rövanşını Batı Trakya 1-0 kazandığı için olası puan eşitliğinde ikili averaj üstünlüğü bulunduğu için bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Haftayı Güneşli hükmen galibiyeti ile kapatan ve grup ikinciliğini garantileyen Kocasinanspor ise sezon sonunda 12.grup ikincisi ile play-offta Süper Amatör Lige yükselme maçı yapacak.

Final niteliğindeki maçı Gürpınarspor kazandı

İstanbul 1. Amatör Lig 1. Grup'ta lider Gürpınar ile takipçisi grup ikincisi Güzelcespor arasında oynanan 'final' niteliğindeki maçı 3-0 kazanan Gürpınarspor, şampiyonluğunu ilan ederek Süper Amatör Lige yükseldi. Ligin 6.haftasında liderlik koltuğuna oturduktan sonra bir daha ilk sırayı kimseye bırakmayan Gürpınarspor, bu sezon kendisine tek mağlubiyetini tattıran Güzelcespor'u Gürpınar Stadında konuk etti. Maçın 40.dakikasında Ender Burak Reis, Gürpınarspor'u öne geçiren golü attı. İkinci yarının 47.dakikasında Ender Burak Reis, takımının ve kendisinin ikinci golünü atarak farkı ikiye çıkarttı. Maçın 67.dakikasında kazanılan penaltıyı Furkan Kaya gole çevirdi ve maçın skorunu ilan etti. Karşılaşmayı taraftarlarının büyük desteği ile 3-0 kazanan Gürpınarspor, bitime bir hafta kalan şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Beylikdüzü ilçesi temsilcisi Gürpınarspor 2016-17 sezonunda 10.grupta, 10.sırayı alarak veda ettiği Süper Amatör Lig'e geri döndü. Yeşil-beyazlılarda Ender Burak Reis ve Şahin Elçeoğlu sezonu 12'şer golle tamamladılar. Sezon boyunca çıktığı 17 maçta rakip filelere 55 gol gönderen Gürpınarspor, kalesinde sadece 10 gol gördü.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam