reklam
reklam

SAL'da 15.hafta geride kaldı

Eklenme Tarihi: 1 Şubat 2023, Çarşamba - 12:20   Okunma Sayısı: 89769
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'a 15.hafta maçlarıyla devam edildi. Üsküdar temsilcilerinin bir galibiyet, bir beraberlik, bir de mağlubiyet ile kapattığı hafta oynanan 34 maçta 102 gol atıldı.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 15.hafta heyecanı yaşandı. Üsküdar temsilcilerinden, Bağlarbaşı evinde Küçükköy'ü yenerken, Üsküdar Futbol Yatırımları evinde golsüz berabere kaldığı Bahçelievler Gümüşhane'yi elinden kaçırdı. Karacaahmet Aygen ise deplasmanda İstanbul Bulancak'a son dakika penaltısıyla mağlup oldu. Diğer Üsküdar ekiplerinden Selimiye haftayı maç yapmadan bay geçerken, Çamlıcaspor ise ligden çekilen Zeytinburnu Yeşiltepe karşısında hükmen galip geldi. 15.hafta sonunda sekiz grupta liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başardı. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA,  7. grupta Beykoz İdman Yurdu ve 8.grupta ise Alibeyköyspor ilk sırada yer alıyorlar. 15.hafta oynanan 34 maçın 15'ini ev sahibi takımlar kazanırken, 7 maçta deplasman takımları üç puanı hanelerine yazdırdılar. İkisi golsüz olmak üzere toplam 12 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen takımlar nedeniyle 5 maç hükmen sona erdi. Oynanan 34 maçta toplam 102 gol atıldı. 5.gruptaki Gaziosmanpaşa-Beykoz 1908 karşılaşmasının 35.dakikasında konuk ekip 1-0 öndeyken çıkan olaylar sebebiyle maç orta hakem Cihan Ataş tarafından tatil edildi. Haftanın en farklı skorunu  Pazariçi Köprülü'yü 6-0 yenen Sarıyer Yenimahalle elde etti. Cevizli Anadolu'nun Orhanlı'yı 4-0 yendiği maçta Emre Yatan ve Küçükçekmecespor'un İstinye'yi 4-1 yendiği maçta Batuhan Battal haftayı hat-trick yaparak kapatan futbolcular oldu. Gol krallığında ise Beşyüzevler takımından Önder Mula 14 golle ilk sırada bulunuyor.

Bağlarbaşı evinde 9 kişiyle kazandı

SAL 1.Grupta mücadele eden Üsküdar temsilcisi Bağlarbaşı, Selimiye Stadında oynanan maçta Küçükköyspor'u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Bağlarbaşı, 12.dakikasında Kenan Şahin'in golüyle öne geçti. 24.dakikada Bağlarbaşı'ndan Kubilay Kaan Köse, Küçükköy'de ise İbrahim Akyıldız kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. 41.dakikada Yasin Arslan farkı ikiye çıkartan golü attı. İlk yarı Üsküdar temsilcisinin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 60.dakikada Berkay Dinç bordo-beyazlıların üçüncü golünü attı. 67'de Umut Şahin kırmızı kart görünce, ev sahibi takım sahada 9 kişi kaldı. Son 20 dakikada iki kişi eksik kalan rakibi karşısında farkı azaltmak için ataklar yapan Küçükköy aradığı golü 88'de Ekrem Aksoy ile buldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Bağlarbaşı, 9 kişi kaldığı maçtan galip ayrılmayı başardı. Altınca galibiyetini alan Bordo-beyazlılar, 6.sıradaki yerini korudu. Grubun lideri Maltepespor, en yakın takipçisi Avcılar Belediyesi'ni 1-0 yenerek yenilgisiz ilk sırada yer almaya devam etti. Kartaltepe'yi deplasmanda 1-0 yenen Yeni Ufukspor ikinci sıraya yükseldi.

 

Paşabahçe galibiyete hasret

SAL 2.grupta düşme hattındaki Beykoz temsilcisi Paşabahçe, evinde Mimarsinan karşısında iki kez öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak galibiyet hasretini 3 maça çıkarttı. 11.hafta şampiyonluk adayı Balkan Yeşilbağlar'ı üç farklı yenen kırmızı-yeşilliler, son üç maçında iki mağlubiyet, bir beraberlik aldı. Paşabahçe Stadında oynanan maça mutlak galibiyetle çıkan Paşabahçespor, grup sonuncusu Mimarsinan engelini bitime 10 dakika yediği penaltı golüyle geçemedi. Emre Sönmez'in golüyle ilk yarıyı önde tamamlayan Paşabahçe, Ertay Özdemir'in golüne engel olamadı. Kırmızı-yeşilliler, 64.dakikada Furkan Yılmaz'ın golüyle yeniden önce geçti. 81.dakikada gelişen Mimarsinan atağında Cemal Öksüz ceza sahası içinde düşürüldü. Maçın orta hakemi Barış Kaan Doğancı penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Yusuf Can Bal skoru eşitleyen golü attı. Paşabahçe 14 puanla 10.sırada kalırken, düşme hattından sadece iki puan uzaklıkta bulunuyor. Grupta lider Beşyüzevler, deplasmanda Başakşehirspor'a 3-2 mağlup oldu. Yeşil-beyazlılar 29 puanda kalırken, Karacaahmet Aygen'i 90.dakikadaki penaltı golüyle 1-0 yenen İstanbul Bulancak ile puanlar eşitlendi. Lideri deviren Başakşehir ise haftayı 23 puanla üçüncü kapattı.

 

GS Taçspor Ordu'yu elinden kaçırdı

SAL 7. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray Taçspor, son dört maçında 3 galibiyet, bir beraberlik elde eden İstanbul ve Esenyurt Orduspor ile 1-1 berabere kaldı. Alemdağ Stadında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi. İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi ekip aradığı golü bulamadı. Maçın 52. dakikada kalesine gelişen Orduspor kontra atağında Okan Tokalak topu ağlara göndererek konuk ekibi öne geçirdi. Yediği golden sonra eşitliği sağlamak için baskılı bir oyun ortaya koyan Galatasaray Taçspor, 80.dakikada Ekimcan Karakuş’un golüyle skoru eşitledi. Kalan sürede ve 7 uzatma dakikasında skor değişmeyince takımlar sahadan birer puanla ayrıldı. Galatasaray Taçspor 21 puanla 6.sırada kalırken, 4.sıradaki İstanbul ve Esenyurt Orduspor puanını 22 yaptı. Grup lideri Beykoz İdman Yurdu deplasmanda Nartspor ile 1-1 berabere kalırken, 27 puanla liderliğini sürdürdü. 26'şar puanı bulunan Galata ile Merkezefendispor ise averajla sıralandılar.

 

Sarıyer Yenimahalle takipte

SAL 6.grupta lider İFA'yı adım, adım izleyen Sarıyer Yenimahalle, deplasmanda düşme hattındaki Pazariçi Köprülü'yü 6-0 mağlup etti. Kırmızı-yeşillileri farka taşıyan golleri Veysel Gökcan, Furkan Kanalcı (kk), Görkem Andaç Kuşatan (2), Selman Yıldız ve ikinci yarı oyuna giren Barış Korkmaz kaydetti. Bu galibiyetle Sarıyer temsilcisi üst üste 5.galibiyetini almış oldu. Puanını 34'e yükselten kırmızı-yeşilliler, haftayı maç yapmadan bay geçen ve bir maçı eksik olan lider İFA ile arasındaki puan farkını bire indirmiş oldu. Yenimahalle 16.haftayı bay geçecek. Sarıyer ekibinin 7 puan gerisinde 3.sırada bulunan İnkilapspor, deplasmanda Küçükayasofya'yı 3-1 yendi. Üsküdar temsilcisi Çamlıcaspor ise ligden çekilen Zeytinburnu Yeşiltepe karşısında haftayı hükmen galibiyetle kapattı. Yeşil-beyazlılar 26 puanla 4.sırada bulunuyor. Çamlıcaspor 3.sıraya yükselmek için 16.hafta bir puan önündeki İnkilapspor ile deplasmanda karşılaşacak.

 

Alemdağspor galibiyeti kaçırdı

SAL 4. Grubun yenilgisiz lideri Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, deplasmanda zirve takibini sürdüren 3.sıradaki Çubukluspor ile karşılaştı. Beykoz İshaklı Köyüspor, yarışma haklarını Çubukluspor'dan satın aldığı için karşılaşma Beykoz Belediyesi İshaklı Köyü Sahasında oynandı. Zorlu karşılaşma 2-2 berabere sona ererken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor yenilgisiz liderliği sürdürdü. İshaklıspor ise 4.sırada kaldı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi İshaklıspor henüz 4. dakikada Tunç Yalçın’ın ceza sahası içinde düşürülmesi ile penaltı atışı kazandı. Beykoz ekibinde atışı kullanan Onur Karavuş topu filelere yollayarak ev sahibi takımı öne geçirdi. Çekmeköy temsilcisi bu gole 18'de köşe vuruşundan gelen topu kafayla ağlara gönderen Tolga Öztürk ile cevap verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 tamamlandı. İkinci yarının 64. dakikada sağdan kanattan gelişen atakta Engin Can Topal kafayla topu ağlara göndererek konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. Ev sahibi İshaklısppor bu gole 2 dakika sonra karşılık verdi. Bordo Mavililerin kullandığı serbest vuruşta kaleciden dönen topu Enes Aydın ağlara göndererek skoru eşitledi. Karşılaşmanın bitimine 8 dakika kala gelişen Çekmeköy atağında top ceza sahası içine Mahmut Özkan’ın eline çarpınca maçın orta hakemi Abdülsamet Ulutaş tereddütsüz penaltı noktasını işaret etti. Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’da penaltı vuruşunu Engin Can Topal kullandı. Ancak kaleci Kerem Mert Soylu gole izin vermedi. Böylece karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlandı. Mavi-beyazlılar 36 puanla liderliğini sürdürdü. Lideri 6 puan geriden izleyen Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ise deplasmanda Çıksalın ile 2-2 berabere kaldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam