reklam
reklam

Kadın futboluna ilgi artıyor

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2023, Cuma - 23:03   Okunma Sayısı: 86963
Kadın Futbol Süper Ligi'nde Galatasaray farklı kazanırken, Fenerbahçe Antalya deplasmanında berabere kaldı. Beşiktaş ise Fatih Vatanspor'a mağlup oldu. Ligdeki tüm maçlarda tribünler tamamen dolarken, kadın futboluna ilgi her hafta artıyor.

 

 

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 13. hafta heyecanı yaşandı. A Grubunun lideri geçen yılın şampiyonu Gaziantep temsilcisi ALG Spor'un bay kaldığı hafta, Fatih Vatan evinde Beşiktaş'ı mağlup ederken, Hakkarigücü evindeki ilk yenilgisini Karadeniz Ereğli Belediyespor karşısında aldı. Grup ikincisi Onvo Hatayspor ise İstanbul deplasmanında Dudulluspor'u 4-1 yendi. B grubunda lider Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Adana deplasmanından galibiyetle dönerek liderliğini sürdürdü. Galatasaray Petrol Ofisi ve Konak Belediye haftayı farklı galibiyetlerle kapatırken, Fenerbahçe Antalya deplasmanından beraberlikle döndü. Amed Sportif Faaliyetleri evinde Trabzonspor'u mağlup etmeyi başardı. 13. hafta maçlarında iki grupta toplam 40 gol atıldı. 5 maçı deplasman takımları kazanırken, ev sahipleri 3 galibiyet aldı. 1 karşılaşma ise berabere bitti. Rakip fileleri 16 kez havalandıran Galatasaray takımından Yağmur Uraz gol kraliçeliğinde ilk sıraya yükseldi. Ligde normal sezonun sonunda gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselirken, 2.,3.,4.,5.,6. ve 7. takımlar çeyrek finale kalacak diğer altı takım olmak için eleme maçı yapacak. Ardından yarı final ve final maçları oynanacak.

Galatasaray gol yağdırdı

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda lider FOMGET'i adım, adım takip eden Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı rakip sahada karşılaştığı Ataşehir Belediyesi'ni 9-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 16.dakikasında Bakarandze'nin uzun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Elena Gracinda Santos, 18 içinde topu içeriye çevirdi. Topla buluşan Yağmur Uraz sert bir vuruşla toplu ağlara göndererek sarı-kırmızılıları 1-0 öne geçirdi. 26.dakikada Galatasaray'da kazanılan köşe vuruşunu Berna Yeniçeri kullandı. Yağmur Uraz'ın ön direkte yaptığı vuruş kapalı köşeden ağlarla buluştu. 33.dakikada Berna Yeniçeri'nin kullandığı serbest vuruştan gelen topa, Ataşehir kalecisi boşa çıktı. Kale çizgisi üzerinde Ebru Topçu'nun kafa vuruşu direğin içine çarparak ağlarla buluştu. İlk yarıyı bu gollerle Galatasaray Petrol Ofisi Kadın futbol takımının 3-0 galibiyeti ile tamamladı. İkinci yarının 54.dakikasında sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Bakarandze'nin ortasını arka direkte Berna ceza sahası içine indirdi. Topu önünde bulan Birgül Sadıkoğlu sert bir vuruşla topu dördüncü kez ağlara gönderdi. 57.dakikada Galatasaray atağı sol kanattan gelişti. Santos'un getirdiği, Derya'nın şekillendirdiği, İlayda'nın ise ortaladığı topla kale sahası içinde buluşan Birgül, kendisinin ikinci takımının 5.golünü kaydetti. 82.dakikada sol kanattan gelişen atakta İlayda'nın ortasını ceza sahası içinde Birgül, Santos'un önüne indirdi. Brezilyalı futbolcu plase ile topu altıncı kez Ataşehir ağlarına gönderdi. 84.dakikada ani gelişen Galatasaray kontra atağında İsmigül'ün pasıyla ceza sahası içine giren Berna Yeniçeri çaprazdan mükemmel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 87.dakikada orta sahada topla buluşan Derya, atağın yönünü sol kanata çevirerek Serpil'i gördü. Ceza sahası içinde topu kontrol eden Serpil yerden bir pasla penaltı noktası üzerindeki Santos'u topla buluşturdu. Brezilyalı bekletmeden gelişine klas bir vuruşla kendisinin ikinci takımının 8.golüne imza attı. 89.dakikada sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında İsmigül'ün pasıyla topla buluşan Berna Yeniçeri, 18'e girer girmez sert ve muhteşem bir vuruşla kapalı köşeden topu ağlara göndererek skoru belirleyen golü attı. Sarı-kırmızılılar rakibini 9-0 yenerek puanını 36'ya yükseltti. Sarı-kırmızılıların son golünü attıktan sonra İcardi'nin gol sevincini yansıtan Berna Yeniçeri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Galibiyete 2 gol ve 2 asistle katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Erkek takımımıza destek vermek için stadyumdaydım. İcardi’nin golünü ve gol sevincini karşılıksız bırakmak istemedim. Çok çalışmaya ve daha da çok goller atmaya, asistler yapmaya devam'' şeklinde konuştu.

 

Fenerbahçe Antalya'da puan bıraktı

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda Fenerbahçe Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı deplasmanda karşılaştığı Bitexen 1207 Antalyaspor Kadın Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kaldı. Zeytinköy 2 No’lu Sahada oynanan maça hızlı başlayan sarı-lacivertlilerin 4. dakikada sol kanattan gelişen atağında  rakip ceza sahası içine hareketlenen Faustina’nın sert şutunda top az farkla auta çıktı. 14. dakikada hazırlık paslarıyla rakip yarı alana sarkan Fenerbahçe orta alanda topla buluşan Busem Şeker’in ara pasına hareketlenmek isteyen Coleman’dan önce top kaleci Agyei’de kaldı. 15.dakikada Cansu’nun sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa yükselen isim Busem oldu, onun vuruşunda top auta çıktı. 22. dakikada Fauista’nın ortasında arka direkte topla buluşan Busem’in kafa vuruşunda Agyei topa sahip oldu.İlk 45 dakika golsüz eşitlikle tamamlandı. İkinci yarının 55. dakikada ev sahibi takımın atağında Assifuah’ın vuruşunda top az farkla dışarı gitti. 56. dakikada ev sahibi takım bir kez daha gole yaklaştı. Opoku’nun ceza sahasının dışından kaleyi çaprazdan gören bir noktadan sert şutunda top direkten döndü. 58. dakikada sol kanattan Cansu’nun ortasında topa dokunan isim rakip kaleci Agyei oldu. Ondan dönen topa sahip olan Faustina’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 76. dakikada ev sahibi Bitexen 1207 Antalyaspor'un kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü. Dönen topu takip eden Khavanska topu ağlarla buluşturarak eşitliği sağladı. Maç bu skorla 1-1 tamamlandı. Puanını 26'ya yükselten sarı-lacivertliler 3.sıradaki yerini korudu. Öte yandan, Fenerbahçe Spor Kulübünden yapılan açıklamada, Kadın futbol takımı sporcularından Kristen Leigh Ricks'in ayak bileği bağlarındaki sakatlık sonrası futbolcu ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığı duyuruldu. Birleşik Amerikalı oyuncu ülkesinde ameliyat olacak.

 

FOMGET Adana'da yenilmezliğini korudu

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda yenilgisiz lider Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, deplasmanda karşılaştığı Bitexen Adana İdmanyurduspor'u 2-0 mağlup etti. Yüreğir Muharrem Gülergin Futbol Sahasında oynanan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 55.dakikasında Karadağlı oyuncu Arsima Kuç'un golüyle konuk ekip 1-0 öne geçti. Golden 3 dakika sonra gelişen  FOMGET atağında Ukraynalı Olha Ovdiychuk farkı ikiye çıkartan golü kaydetti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca FOMGET sahadan 2-0 galip ayrıldı. 13.maçında 12.galibiyetini alan yenilgisiz başkent ekibi puanını 37'ye yükseltti. Bu grubun diğer maçlarında grup 4.sü Amed Sportif, evinde Trabzonspor'u Orta Afrikalı Demba Chirestelle Ursulla ve Gürcü Teona Bakradze'nin golleriyle 2-1 yendi. Bordo-mavililerin tek golünü ise Yunan Maria Baska kaydetti. İzmir'deki maçta ise grup 6.sı Konak Belediyesi, grubun puansız tek takımı Kireçburnu'nu Zeynep Ela Kara (4), Funda Aydınalp (3), Sinem Ayazma, Nicol Camacho, Tuana Demirbaş (2) ve Elif Ogul'un golleriyle 12-0 mağlup etti.

Fatih Vatan'dan altın değerinde üç puan

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda haftanın en çekişmeli ve grubun sıralamasını en çok etkileyecek maçında Fatih Vatanspor ile Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol Takımı, Fatih Mimar Sinan Stadında karşı karşıya geldiler. Maçın henüz 4.dakikasında Kader Hançar'ın defansın arkasına attığı pasta topla buluşan Leyla İlter'in ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş ağlarla buluşunca ev sahibi takım öne geçti. İlk yarıda rakibine oranla daha istekli ve daha mücadeleci bir oyun sergileyen Fatih Vatan ilk yarıda istediği skoru yakaladı. İkinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Beşiktaş, Mesude ve Kanadalı Oduro ile gole yaklaştıysa da Fatih Vatan'ın Zambiyalı kalecisi Hazel Nali'yi geçemedi. Zorlu karşılaşmayı 1-0 kazanan kırmızı-siyahlılar puanını 20'ye yükseltti. Sezonun ilk maçında rakibine 4-2 yenilen Fatih temsilcisi hem rövanşı aldı, hem de ligdeki 6.galibiyetine uzandı. Grubun diğer maçlarında, 6.sıradaki Hakkarigücü evinde ilk yenilgisini Karadeniz Ereğili Belediyespor karşısında 2-1'lik skorla aldı. Grup ikincisi Onvo Hatayspor ise İstanbul deplasmanında Dudulluspor'u Neslihan Demirdöğen, Ganalı Suzzy Dede Teye (2) ve Azerbaycanlı Vusla Hajiyeva'nın golleriyle 4-1 yendi. Ev sahibi ekibin tek golünü ise Tuana Naz Türçin kaydetti.

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam