reklam
reklam

Anadolu Ateşi gençlere kucak açıyor

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2017, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 148176

İSTANBUL- Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi, yıllardır uyuşturucuya savaş açmış ve en son olarak lokalin alt katını gençlik merkezi yapma kararı almış, bu sayede gençleri kötü ortamlardan uzaklaştırmayı hedeflemişti. Gençlik merkezi inşaatı sürerken haberimizi yapmıştık.
Evet bu gençlik merkezi tamamlandı ve muhteşem bir kalabalık, muhteşem bir organizasyonla açılışı gerçekleşti.
18.03.2017 tarihinde gerçekleşen açılışa Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Av. Rıfat ÖRNEK, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah DER, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Haydar BATTAL, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Sayın Hakkı ALTINKAYNAK,  MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sayın Sadun BİZEL, AKP Ataşehir İlçe Başkanı sayın M. Naim YAĞCI, Siyad Onursal Genel Başkanı Sayın Sebahattin SUNGUR, Siyad Genel Başkanı Sayın Keramettin ARPACI, Siyad Genel Başkan Adayları Sayın Sedat ÖZMEN, Sayın Arif KUŞCU, Sayın Mehmet KURU’nun yanı sıra pek çok siyasi ve bürokrat katıldılar.
Siyad Ataşehir Anadolu Şube Başkanı Arif YILDIRIM; Yeni Çamlıca mahallesinde uyuşturucu sorununun son derece ileri safhada olduğuna dikkat çekerek; 2 yıldır bu madde bağımlılığı ile aktif olarak savaşıyoruz, yeri geldi eylem yaptık, yeri geldi afişler ve pankartlarla donattık her tarafı, yeri geldi çocuklarımızı rehabilitasyon merkezlerine bizzat götürerek bu bağımlılıktan kopmaları için mücadele ettik. Ama sonuçta gördük ki gençlerimizin bulundukları ortamdan kopları şart ve alternatif bir merkez oluşturmaya karar verdik. Gençlerimizin eğlenebilecekleri eğlenirken de eğitim alabilecekleri bu sayede bulundukları ortamlardan koparak gözetimimiz altında tutabileceğimiz bir yer inşa ettik. Burada gençlerimiz almış olduğumuz spor ve eğlence makineleri ki bunlar bilardo, masa tenisi, langırt, masa hokeyi, satranç, tavla ile eğlenirlerken burayı benimseyecekler arkadaşlarını da buralara getirecekler. Eğlencenin yanı sıra mevcut kütüphanemizde çeşitli kitaplarımızı okuyabilirler, kendilerine tahsis ettiğimiz 2 adet bilgisayarımızda kendilerine MS Office programlarını öğreteceğiz, ileriye yönelik saz dersleri verdireceğiz. Daha ileriye yönelik gençlerimiz ile halk oyunları ekibi kurup kurs almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Biz biliyoruz ki bilgi ve kültürün girdiği yerde kötü alışkanlıklar bulunmaz.
Merkezimizi kurarken çok amaçlı olmasına dikkat ettik, ayda bir olmak üzere gençlerimize bilgi verebilecek bir psikiyatr, bir avukat veya bir polis memuru davet ederek gençlere madde bağımlılığı ile ilgili bilgiler verilmesini sağlayacağız. İki haftada bir projeksiyon cihazı marifetiyle gençlere kişisel gelişimle alakalı film izletip, kendilerine hedefler edinmelerini sağlayacağız. 

 Hedefi olmayan bir gençlik kör mayın gibidir, nerede ve ne zaman patlayacağı bilinmez. 

 Biz gençlerimize güveniyoruz bu gençler bu bağımlılıktan kurtulup belki ileride bizleri yönetecek vekiller bakanlar başbakanlar olacaklar. Gençlerimizi topluma kazandırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. Gençlerimizin göz göre göre uçurumdan yuvarlanmalarına seyirci kalmayacağız. dedi.
Açılışta konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Av. Rıfat ÖRNEK, konumumuz gereği bir çok dernek, vakıf ve diğer sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Maalesef bu kuruluşların çoğu tabela dernekçiliğinden ileriye gidememektedirler. Memleket dernekleri arasında ki benim memleketim olduğunu gururla belirtmek isterim Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Ataşehir Anadolu Şubesini topluma yararlı hizmetleri bakımından, duyarlılıkları bakımından dernekçiliği hakkıyla yapan dernekler arasında en üst sıraya koyarım. Daha önce omurilik kanseri, o zamanlar doktorlar tarafından çok az ömrünün kaldığı söylenen ve şu an aramızdan ayrılan, bir Sinoplu çocuğumuzu mutlu edebilmek adına tertip ettikleri geceye de katıldım. Bir süredir de uyuşturucu ile yaptıkları mücadeleyi görüyorum. Dernekçiliği gerçek manada yapabilen nadir derneklerden birisi olduğuna ve daha ileri seviyelerde bu toplumsal katkıları sağlayacaklarına eminim ve huzurunuzda bu kardeşlerimi kutlamak, teşekkür etmek istiyorum dedi.   
Açılışa katılan diğer siyasi temsilciler ile STK temsilcilerinin de teşekkür konuşmaları yaptığı gecede, bu projeye katkı sağlayan kişilere de tek tek teşekkür edilirken kendilerine plaketler takdim edildi. Bu toplum yararına olan, merkezin yapımında emeği geçen, Başta Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi Başkanı Arif YILDIRIM ve yönetimi, bu projenin yapımında ilk katkıyı sağlayan Beşiktaş Balediye Başkan Yardımcısı Rıfat ÖRNEK, Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Hüseyin Avni SİPAHİ, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ, Siyada ve Sinopluya gönül vermiş Yusuf SAVAŞ, Saim AYDIN, Halil KAHRAMAN, Hakan AYNACI, Huseyin SAVAŞ, Adnan YILDIRIM, Mehmet ALTINTAŞ, Ramazan MERD, Erol ŞAHİN, Celal TEPE, Sercan ÖZTÜRK, Hulusi ÜNLÜ, ve bir çok gönüllü hemşerimize de Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi nezdinde bu duyarlı davranışlarından dolayı bizlerde teşekkür etmek istiyoruz.

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam