reklam
reklam

Kadınlarda derbi Galatasaray'ın

Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2023, Cuma - 18:34   Okunma Sayısı: 67422
Kadın Futbol Süper Ligi'nde haftanın derbi mücadelesinde Galatasaray, Florya'da Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Beşiktaş ise Hakkari deplasmanından beraberlikle döndü.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 11. hafta heyecanı yaşandı. A Grubu'nda geçen yılın şampiyonu Gaziantep temsilcisi ALG Spor, B grubunda ise Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET liderliklerini sürdürdüler. haftanın derbi mücadelesinde Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı Florya'da Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etti. Ligin ilk devresindeki maçı da Galatasaray 3-2 kazanmıştı. Altayspor kadın futbol takımı maddi sebeplerden dolayı ligden çekildiği için kalan haftalarda Altay ile maçları olan takımlar haftayı bay geçecek. Öde yandan Diyarbakır'da oynanması gereken Amed Sportif-Kireçburbu maçında konuk ekip sahaya çıkmadı. Beşiktaş, Hakkarigücü ile 2-2 berabere kalırken, Trabzonspor, Anatlya deplasmanından 3 puanla döndü. 11. hafta maçlarında iki grupta toplam 20 gol atıldı. 4 maçı deplasman takımları kazanırken, ev sahipleri 3 galibiyet aldı. 1 karşılaşma ise berabere bitti. Rakip fileleri 14 kez havalandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget takımından Daria Apanashchenko ligin en golcü oyuncusu. Kendisini Galatasaray'dan Yağmur Uraz 13 golle takip ediyor. Ligde normal sezonun sonunda gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselirken, 2.,3.,4.,5.,6. ve 7. takımlar çeyrek finale kalacak diğer altı takım olmak için eleme maçı yapacak. Ardından yarı final ve final maçları oynanacak.

Derbi Galatasaray'ın

Kadın Futbol Süper Ligi'nde derbi heyecanı yaşandı. Türk futbolunun iki büyük kulübünün kadın futbol takımları tarihlerinde ikinci kez resmi bir maçta karşı karşıya geldiler. Ligin ilk devresinde Beylerbeyi'nde oynanan maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı. Florya Metin Oktay tesislerindeki rövanş maçına dişi aslanlar seyirci desteği ile çıktılar. İlk yarı karşılıklı ataklarla geçerken, her iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi. 45+5'de Berna Yeniçeri'nin kullandığı köşe vuruşundan gelen topu arka direkte Milica Denda indirdi. Sarı-kırmızılıların Shanghai Shengli takımından transfer ettiği Çin milli takım oyuncusu Li Jiayue topa dokundu. Boşta kalan topu Yağmur Uraz kafayla ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu aynı zamanda Yağmur'un ligdeki 13.golü oldu. Karşılaşmanın ikinci yarısı bol mücadelenin yaşandığı bir devre oldu. 62. dakikada Berna Yeniçeri, kendi şutunu takip edip pres yaparak topa sahip oldu. Berna'nın vuruşunu kale çizgisi üzerinde Busem Şeker çıkartırken, dönen topu iyi takip eden Ebru Topçu sert bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. 80.dakikada Berna'nın kullandığı serbest vuruşta Fenerbahçe kalecisi Ezgi güçlükle topu çıkarmayı başardı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca kadınların derbi mücadelesinin kazananı Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı oldu.Puanını 30'a çıkartan sarı-kırmızılılar, 1 puan geriden lider FOMGET'i takibi sürdürdü.

ALG Spor, Ereğli karşısında zorlanmadı

Kadın Futbol Süper Ligi A grubu 11. hafta mücadelesinde lider ALG Spor, Gaziantep'te karşılaştığı Karadeniz Ereğli Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Batur sahasında oynanan maçta Gaziantep ALG Spor, ligde kalma mücadelesi veren rakibini mağlup ederek 23 puanla liderliğini sürdürdü. Karşılaşmaya hızlı başlayan sarı-grili takım henüz 8.dakikada golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta Eda Karataş'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Demokratik Kongolu Ruth Monique Kipoyi sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 72.dakikada ALG Sporun presi sonrası ceza sahası içinde topu kapan Rose Bella pasını verdi. Ceza sahası dışında topla buluşan yeni transfer Farlyn Fernanda Caicedo Quinonez sol ayağıyla yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Karşılaşma bu gollerle ev sahibi takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Soğuk bir havada takımın iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Gaziantep ALG Spor Kulübü Başkanı Ali Gözcü, “Bana göre önemli bir galibiyet elde ettik. Çok soğuk bir havada takımımız iyi bir mücadele ortaya koyarak kazanmayı başardı. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki, gruptaki son maça kadar bu çıkışımız devam edecek. Bu galibiyetten dolayı ekibi ve oyuncularımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Fatih Vatan üç puanı üç golle aldı

İstanbul temsilcisi Fatih Vatanspor, Dudulluspor deplasmanından üç puanla döndü. Karşılaşmanın 29.dakikasında sol kanattan gelişen Fatih Vatan atağında topla buluşan Kader Hançar, ceza sahasına girer girmez sert bir vuruşla çaprazdan topu ağlara gönderdi.34.dakikada bu kez sağ kanattan gelişen Fatih Vatan atağında Leyla İlter'in derinlemesine yaptığı ortayı ceza sahası içinde buluşan Fatma Ataş şık bir kafa vuruşuyla topu ikinci kez Dudullu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Fatih Vatan etkili oyununu devam ettirdi. 70.dakikada Elif Görmez'in ara pasıyla topla buluşan Letago Madiba 18'e kadar indikten sonra yaptığı ortayı Peritan Bozdağ kafayla ağlara göndererek skoru ilan etti. Kırmızı-siyahlılar, Dudullu deplasmanından 3 puanla dönerek puanını 17'ye yükseltti.

Beşiktaş, Hakkari'de 2 puan bıraktı

Kadın Futbol Süper Ligi A grubunun önemli maçında grubun yenilgisiz tek takımı olan Hakkarigücü, Beşiktaş'ı konuk etti. Merzan Şehir Stadı'nda oynanan maçı, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğluile çok sayıda taraftar takip etti. Beşiktaş JK Vodafone Kadın Futbol takımı 28.dakikada Ukraynalı oyuncusu Khrystyna Pereviznyk'in golüyle öne geçti. Ev sahibi ekip bu gole 45+2'de Kenya asıllı oyuncusu Mwanalima Adam Jereko'nun golüyle yanıt verdi. İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. İkinci yarının 64.dakikasında konuk ekip Khrystyna Pereviznyk ile bir gol daha bulunca yeniden öne geçen taraf oldu. Maçı bırakmayan Hakkari ekibi 88.dakikada Zambiya asıllı oyuncusu Chisha Racheal Mısozi Zulu'nun kafa golüyle ile skoru eşitlemeyi başardı. Zorlu karşılaşma 2-2 sona ererken Hakkarigücü Kadın futbol takımı, puanını 16'ya çıkarttı. Beşiktaş ise 17 puanla ikinci sıraya yerleşti.  

Amed Sportif hükmen galip

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda Amed Sportif Kadın Futbol Takımı kendi sahasında oynayacağı Kireçburnu maçına konuk ekibin çıkmaması sebebiyle hükmen galip ayrıldı. Kırmızı-yeşilliler yenilmezlik serisini de 4 maça çıkartmış oldu. Amed Sportif kadın futbol takımının tecrübeli teknik adamı Ramazan Erim, “Kireçburnu maça çıkmaması nedeniyle alınan puan çok önemli. Ama bizim için kötü. Maç eksiklerimizi tamamlamak açısından kötü oldu. Çünkü hem gol krallığı yarışmasında mücadele eden sporcumuz Teona Bakradze 10 golde kalmış oldu, hem de 12.hafta lider FOMGET ile oynayacağımız maç öncesi eksiklerimizi görme şansını bulamadık. Ama önemli olan ligde kayıpsız sezonu kapatarak hedefimiz olan önce Play-Off'lara ardından şampiyonluğa ulaşmak olacaktır” diye konuştu.

 

 

FOMGET deplasmanda kazandı

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda lider ABB FOMGET, deplasmanda Ataşehir Belediyespor'u Ukraynalı Olha Ovdiychuk ve Azeri Ayshan Ahmadova'nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Puanını 31'e yükselten FOMGET, Galatasaray'ın bir puan önünde liderliğini sürdürdü. Trabzonspor, deplasmanda Bitexen 1207 Antalyaspor'u Yunan Maria Baska ve Demokratik Kongolu Mfwamba Balongo Grace'nin golleriyle 2-1 yendi. Ev sahibi takımın tek golünü ise Yağmur Muazzez Özkumru kaydetti. Adana'daki maçta ise Bitexen Adana İdman Yurdu, Konak Belediyesini Tülin Balur'un golüyle 1-0 mağlup etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam