reklam
reklam

WinterLeague Convention başladı

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2023, Perşembe - 12:03   Okunma Sayısı: 74839
Spor ve turizmi bir araya getiren 'WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor' (WL Convention), Antalya'da başladı.

Bir turizm cenneti olan Antalya’nın, tanıtımına katkıda bulunmayı ve mevcut spor turizminin bilinirliğini artırmayı amaçlayan WL Convention, dünya futbolunun önde gelen isimlerini dört gün boyunca bir araya getiriyor. WL Convention 2023'e katılan 50’den fazla spor profesyonel, üç ana forum başlığı altında, bilgi, deneyim ve güncel konuyu 500’den fazla katılımcı ile paylaşıyor.  WL Convention organizasyonu; Antalya Winterleague Kurucu Başkanı Behiç Kaya'nın açılış konuşmasıyla başladı. Bu yıl ikincisinin gerçekleştiğini vurgulayan Antalya Winterleague Kurucu Başkanı Behiç Kaya, ''WinterLeague Convention buluşmasında dört gün boyunca spor, turizm, spor bilimleri, spor pazarlama ve medyası ile aynı zamanda transfer ve scouting ana başlıklarında 30'un üzerinde sektörel panel ile birlikte ciddi bir etkileşim ve bilgi paylaşımı yaratmayı hedefliyoruz. Ülkemizin profesyonelleri ile birlikte yabancı konukları buluşturduğumuz bu etkinliğin sürekliği için destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek tüm konuklarımızın faydalı bir dört gün geçirmesini diliyoruz'' diye konuştu.

''Bir spor kulübünden çok daha fazlası''

Antalyaspor'un bir spor kulübünden çok daha fazlasının olduğuna dikkat çeken Fraport TAV Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin, açılış konuşmasında, ''Bizler, kentimize ve ülkemize değer katacak her projenin gönüllü neferiyiz. Antalyaspor, spor turizmine, ülke ekonomisine, futbolumuzun gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığımız Winterleague düşüncesi ortaya çıktığı ilk günden itibaren heyecanla bu fikre dört elle sarıldı. İlkini geçen sene yaptık, henüz ikincisinde Türk sporuna ve Türk futboluna yön veren en önemli kurum ve isimlerin dikkatini çekerek yanımızda gördük. Bu da bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en büyük göstergesi. Winterleague, konusunda uzman isimlerin fikir ve deneyimlerini paylaşacağı benzersiz bir organizasyon. Arkasında inanın çok büyük emek var. Henüz ilki bitmişken, ikincisine hazırlık yapılmaya başlanan uzun soluklu bir emek yumağından bahsediyoruz. Gerek Winterlegue markasının değerli yetkilileri, gerekse kulübümüzün profesyonelleri aylardır eksiksiz ve hatasız bir organizasyon için çalıştılar. Huzurunuzda emeği geçenleri kutluyor ve çok uzun yıllar devamını diliyorum'' şeklinde konuştu.

''Futbol turizmi son derece önemli''

Bu yıl ikincisi düzenlenen, hem ulusal, hem uluslararası spor profesyonellerini bir araya getirerek büyük bir sinerji yaratan Winterleague etkinliğin ana paydaşı olmaktan büyük bir mutluluk duyduğuna vurgu yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açılış konuşmasında,''Dünyanın en popüler spor dalı şüphesiz ki futbol. Ve futbolu günümüzde, sadece bir spor olarak tanımlamak yeterli değil. Milyonlarca dolarlık yayın geliri, sponsorluk ve reklam anlaşmaları, maç günü gelirleri, futbolcu sözleşmeleri ve etkileşimde bulunduğu yan sektörler ile futbol, endüstriyel bir iş koluna dönüştü. Bu sayede futbolun, hem ülke ekonomisine hem de şehirlerin ekonomisine katkısı inanılmaz boyutlara ulaştı. Ülkeler artık turizm hedeflerini belirlerken, futbol turizmine büyük ağırlık vermeye başladı. Bir futbol karşılaşmasını izlemek için yurt içi ve dışından gelen taraftar ve basın mensupları sadece ulaşım ve konaklama harcaması yapmıyor. Aynı zamanda alışveriş de yapıyor. Müzeleri, tarihi ve turistik yerleri ziyaret ediyor. Türk mutfağının lezzetini tadıyor. İnsanımızın misafirperverliğini görüyor. Bu sayede futbol, ülkemizin tanıtımına da büyük katkılar sağlıyor'' diye konuştu.

 

Antalya ülkemizin göz bebeği

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç şüphesiz ki, dünyanın en güzel yeridir dediği Antalya'nın iklimi, denizi, kumu, güneşi, tarihi güzellikleri, lüks tesisleri ve ulaşım kolaylığı ile; dünyanın ve ülkemizin göz bebeği konumunda olduğuna dikkat çeken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, ''Turizm için ölü sezon kabul edilen kış aylarında bile, elverişli iklimi ve tesisleriyle futbol turizminde dünyanın en önemli merkezlerinden bir tanesi. 90’lı yıllarda yurt içinden sadece 25 takım Antalya’da kamp yapıyordu. Bugün dünyanın dört bir köşesinden bin 500’e yakın takım kamp yapabiliyor. Ayrıca, sahip olduğu FIFA standartlarındaki 200 futbol sahasıyla 500 takımı aynı anda ağırlama kapasitesine ulaştı. 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada, yine birçok yabancı futbol kulübünün kamp adresi oldu. Bu takımlardan Napoli, CrystalPalace, Hull City, Medipol Başakşehir ve Trabzonspor, düzenlenen Winter futbol turnuvalarında mücadele etti. Dostluk ortamında birbirleriyle yakın ilişkiler geliştirip, hoşnut bir şekilde evlerine geri döndüler. TFF olarak biz, ülkemizde Antalya gibi futbol turizmi şehirlerinin sayısının artmasını istiyoruz'' dedi.

Spor sadece spor değildir

Spor'un sadece spor olmadığına vurgu yapan Gençlik Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, açılış konuşmasında, ''Spor artık bir ekonomi, dev bir endüstri, spor bir diplomasi aynı zamanda. Spor turizmi eylem planı hazırladık. Spor turizmi denilince uluslararası organizasyonlar akla geliyor. Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptık. Prestijli organizasyonları ülkemize kazandırdık. Bunlar arasında yer alan 2022'de Konya'da 54 ülkenin katıldığı İslam oyunlarını, Eylül'de 100 ülkenin yer aldığı Dünya Göçebe Oyunları’nı ve Antalya'da Ekim'de gerçekleştirdiğimiz Avrupa Spor Bakanları Konferanslarını yaptık. Önemli kararlar aldık. Türkiye dünya sporunun buluştuğu yer oldu. WLC 2023'ün Antalya marka değerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Takımlar yeni pazarlar peşinde. Tesisleşme alanında değişimler ve dönüşümler yaşandı. Bu sayede bir çok organizasyona ev sahipliği yaptık. Spor Turizmine aynı zamanda Futbol turizmi olarak da bakabiliriz. Ülkemizin 4 mevsimi birlikte yaşaması hem yaz, hem de kış sporlarını birlikte yapabilmesine imkan sağlıyor'' şeklinde konuştu.

Etkinlik panellerle devam ediyor

Antalya'da başlayan WinterLeague Convention hosted by Antalyaspor, üç ana forum başlığı altında konusunun uzmanı profesyonelleri futbolun geleceği hakkındaki görüşlerini düzenlenen panellerde  katılımcı ile paylaşıyorlar. Spor Bilimi ana forum başlığı altında gerçekleşecek günün ilk panelinde Futbolda antrenör eğitim ve gelişimi konusunda; TFF Teknik koordinatörü Erden Or moderatörlüğünde, UEFA Teknik Geliştirme Başkanı  Frank Ludolph ve TFF İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop konuşmacı olarak katıldı.  TFF İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, ''2020'de başlattığımız yeni programla genç antrenörlerimiz de sahne almaya başladı. Süper Lig'de görev almayan hocalarımız da mesai yapıyor. Burada en önemli hedefimiz sağlıklı bir rekabet ortamı ortaya koymak. Sadece yurt dışına oyuncu ihraç etmek değil, teknik direktörlerimizin de en önemli liglerde sahne almasını istiyoruz. UEFA ile inanılmaz geri dönüşler yapıyoruz. Bizim en büyük paydaşımız. Aktif futbolu bıraktıktan sonra, teknik direktör olarak değil, genel resmi değerlendiren ve yol alma kararı almıştım. Türkiye futbolunun eksik noktalarını daha önceden görmüştüm. Bana sorumluluk verildiğinde de zaten resmi oturtmuştum. Baktığınız zaman çok değerli hocalarımız var. Önemli başarılara imza atmış. Hangi şartlar altında bunları yaptıklarını iyi tartmamız gerekiyor. Kısıtlı imkanlarla çok iyi işler yaptıklarına inanıyorum'' diye konuştu. Teknik direktörlüğün öneminin farkındayız. Bu bir meslektir. Çok önemli unsurları vardır. Çok büyük paydaşları vardır. Bunların beraber hareket etmesi gerekir. Başarılı olmak istiyorsanız, bütün fonksiyonlara hakim olmanız gerekiyor'' diye konuştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam