reklam
reklam

SAL'da ikinci devre başladı

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2023, Çarşamba - 11:04   Okunma Sayısı: 86321
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da ikinci yarı heyecanı başladı. Yedi grupta liderler yerlerini korurken, 7.grupta Merkezefendi liderliğe yükseldi.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da ikinci devre başlarken, sekiz grupta 12.hafta maçlarının heyecanı yaşandı. 12.hafta sonunda yedi grupta liderler ilk sıradaki yerlerini korumayı başardı. 1.grupta Maltepespor, 2.grupta Beşyüzevler, 3.grupta İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, 4.grupta Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 5.grupta Leventspor, 6.grupta İFA ve 8.grupta Alibeyköyspor ilk sırada bulunuyor. 7.grupta lider Beykoz İdman Yurdu, evinde berabere kalınca Merkez Efendi liderliğe yükseldi. 12.hafta oynanan 37 maçın 19'unda ev sahibi takımlar kazanırken, 9 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. İkisi golsüz olmak üzere 9 maç ise beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 3 maç hükmen sona erdi. Oynanan 37 maçta toplam 119 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Soğuksuspor'u 11-0 yenen Bağlarbaşı elde etti. Gol krallığında Beşyüzevler takımından Önder Mula ve İstanbul Esenyurt Orduspor'dan Ali Umut Çatalyürek 10'ar golle ilk sırada bulunuyor.

Maltepespor puan kaybı ile başladı

  1. Grubun yenilgisiz lideri Maltepespor, ikinci yarının ilk maçında sahasında zirveye ortak olma hesapları yapan Yeni Ufukspor ile karşılaştı. Büyük çekişme içinde geçen karşılaşmada Maltepespor, ikinci yarının ilk puan kaybını yaşadı. Maltepe Hasan Polat Stadında oynanan maça hızlı başlayan Maltepespor, henüz 10.dakikada Murat Gürsu ile öne geçti. Ancak 35.dakikada Eyüp Erim'in kırmızı kart görmesiyle kırmızı-yeşililer kalan süreleri 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıda atılan karşılıklı gollerle karşılaşma 2-2 sona erdi. Maltepespor, bu beraberliğe rağmen 6 puan farkla liderliğini sürdürdü. İkincilik çekişmesinde haftayı bay geçen Avcılar Belediye ikinci sıradaki yerini korurken, üçüncü durumdaki Siirt İstanbul Y.Selim deplasmanda Küçükköy'e 1-0 yenildi. Zorlu Maltepe deplasmanından bir puanla dönen Yeni Ufukspor, 19 puanda kalırken, Irmakspor'u deplasmanda 1-0 yenen Kartaltepe aynı puana ulaştı. Grubun 13.haftasında lider Maltepe, 3.sıradaki Siirt İstanbul Y.Selim deplasmanına gidecek. İkinci sıradaki Avcılar Belediye ise 12.hafta Soğuksuspor'a gol yağdıran Bağlarbaşı'nı konuk edecek. SAL gruplarda ilk iki sırayı alacak takımlar klasman gruplarına yükselecek.

İstanbul Bulancak lideri yakaladı

Sezon başından beri büyük çekişmeye sahne olan ve sürekli liderin değiştiği 2.grupta yine hareketli bir hafta geride kaldı. Beş haftadır liderliği bırakmayan Beşyüzevler, evinde Şilespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçta 2-0'lık skor yakalayan Beşyüzevler, son 10 dakika içinde Şilespor'un iki golüne mani olamayınca çok değerli 2 puanı kaybetmiş oldu. Şampiyonluğun bir diğer iddialı ekibi Balkan Yeşilbağlar'ı evinde 3-0 yenen İstanbul Bulancak, galibiyet serisini 5 maça çıkartarak zirveye ortak oldu. Puanını 23 yaparak, Beşyüzevler'i yakalayan İstanbul Bulancak, 13.hafta düşme hattından kurtulma hesapları yapan Paşabahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Beşyüzevler ise Büyükçekmece Belediye deplasmanına gidecek. İlk ikinin ve şampiyonluğun bir başka güçlü adayı Başakşehir'i Selimiye Stadında 3-0 yenen Öz Karacaahmet puanını 17'ye yükselterek 3.sıraya yükseldi. Son 4 maçındaki 3.galibiyetini alan kırmızı-siyahlılar, 13.hafta Balkan Yeşilbağlar deplasmanına gidecek. Başakşehir ise bu mağlubiyeti ile 17 puanda kalırken, gelecek hafta evinde grup sonuncusu Mimarsinan'ı konuk edecek.

İstanbul Bafra fırsatı kaçırmadı

3.grupta lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları'nın bay kaldığı hafta zirve hesapları yapan İstanbul Bafra evinde Dudulluspor'u Muhammed Demirtaş ve Ayhan Aydın'ın golleriyle 2-1 yendi. Lideri 7 puan geriden izleyen grup ikincisi Ortaçeşme ise haftayı ligden çekilen Ormanlı Köyüspor hükmen galibiyeti ile kapattı. 13.hafta lider İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, düşme hattındaki Pınarspor'la, ikinci Ortaçeşme, 1877 Alemdağ ile ve üçüncü İstanbul Bafra ise düşme hattından kurtulma hesapları yapan Taşlıtarla ile deplasmanda karşılaşacak. İlk ikiye girerek klasman gruplarına kalmak isteyen Selimiyespor ise 1877 Alemdağ deplasmanında 2-1 kaybedince 18 puanla 4.sırada kaldı.

Çekmeköy Beld. Alemdağspor ikinci yarıya farklı başladı

İstanbul Süper Amatör Lig 4. Grubun şampiyonluk adayı takımı Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor, ikinci yarının ilk maçında Yeşilköyspor’u misafir etti. Saha ve seyirci avantajını iyi kullanan ev sahibi takım sahadan 4-0 galip ayrılarak ikinci yarıya muhteşem bir giriş yapmış oldu. Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor Kulüp Başkanı Tuncay Meriç, Yönetim Kurulu ile birlikte mücadeleyi protokol tribününden takip etti. Mücadelenin başlamasıyla oyunun kontrolünü eline alarak ataklar yapan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor aradığı golü 16. dakikada buldu. Sağ kanattan etkili gelen ev sahibi ekip, ceza sahası dışından Emrah Rafet Mat’ın kaleye çektiği sert şut defans oyuncusuna çarparak Yeşilköy ağlarına gidince Çekmeköy ekibi 1-0 üstünlüğü yakaladı. Bu golle ataklarını kesmeyen kırmızı beyazlılar günün başarılı oyuncusu Emrah Rafet Mat’ın ceza sahasına yaptığı ortada topla buluşan Murat Ulu topu filelere yollayarak ilk yarının sonucunu belirledi 2-0. İkinci yarıya hızlı başlayan Çekmeköy temsilcisi, ilk atağında golcüsü Murat Ulu ile Yeşilköy filelerini havalandırarak skoru 3-0 yaptı. Bu golle iyice rahatlayan Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor 77. dakikada Batuhan Çoban’ın mükemmel golü ile maçın skoru belli oldu 4-0. Bu galibiyetle 29 puana yükselen Aydın Dursun’un öğrencileri, gelecek hafta deplasmanda Yenibosnaspor ile karşılaşırken, 13 puanda kalan Yeşilköyspor evinde Dikilitaşspor’u misafir edecek. Lideri 6 puan geriden izleyen Çubukluspor ise İstanbul Gümüşhane deplasmanından golsüz beraberlikle döndü. Mor-sarılı ekip 13.hafta düşme hattındaki Kartalgücü'nü konuk edecek. Liderliği kaybettikten sonra hızla zirveden uzaklaşan Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor evinde Yenibosna'yı 90+3'de bulduğu golle 3-2 mağlup ederek, zirve yarışında 'Ben de varım' dedi.Yeşil-beyazlılar puanını 22'ye yükselterek, ilk iki sıra için en kuvvetli adaylardan biri olduğunu gösterdi. Son dört maçından 3 galibiyet ve bir beraberlik çıkartan Dikilitaş ise evinde Küçükyalı Yelken'i 3-0 yaparak 22 puana ulaştı. Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor, 13.hafta Yeşilılgaz deplasmanına giderken, Dikilitaş ise Yeşilköy'e konuk olacak.

Leventspor kazanmaya devam ediyor

5.grubun yenilgisiz lideri Leventspor, evinde Gaziosmanpaşa'yı 4-0 yenerek galibiyet serisini 4 maça çıkarttı.Lideri 7 puan geriden takip eden Gülsuyu evinde Tunaspor'u 2-0 yenerek ikinci sıradaki yerini korudu. Ayazağaspor, ilk kez SAL'da mücadele eden ve aldığı sonuçlarla dikkat çeken İzzetpaşa'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek 22 puanla 3.sıraya yerleşti. 20 puanda kalan İzzetpaşa ise haftayı 4.sırada tamamladı. Grubun 13.haftasında lider Leventspor, Ayazağa deplasmanına gidecek. Gülsuyu, Gaziosmanpaşa'ya konuk olurken, İzzetpaşa ise düşme hattındaki Yamanspor ile oynayacak.

İFA'dan önemli puan kaybı

6.grupta 7 haftadır liderliği kimseye bırakmayan İFA deplasmanda İnkilapspor ile 1-1 berabere kaldı. 29 puanla liderliğini sürdüren kırmızı-yeşilliler 13.hafta düşme hattındaki Akşemsettin Parseller ile karşılaşacak.Bakırköyspor'u 3-1 yenen Sarıyer Yenimahalle puanını 25 yaparak liderle arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Bu grupta ilk ikinin diğer adayları Çamlıcaspor ve İnkilapspor'un 20'şer puanı bulunuyor.

Merkezefendi liderliğe yükseldi

7.grupta haftaya lider giren Beykoz İdman Yurdu evinde Üsküdar Futbol Yatırımları ile 1-1 berabere kalınca, Mecidiyeköy'ü 7-0 yenen Merkezefendi grubun yeni lideri oldu. Galata deplasmanda BGS'yi 2-0 yenerek, 20 puanla Beykoz temsilcisini yakaladı. Merkezefendi 13.hafta deplasmanda Boyacıköy ile karşılaşacak.

Alibeyköy kaldığı yerden devam

İlk haftadan bu yana 8.grubun liderliğini hiç bırakmayan Alibeyköyspor, evinde İstinye'yi 2-0 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Lideri 1 puan geriden adım, adım takip eden İstanbul Mesudiyespor ise Beykoz Çavuşbaşı'nı 2-0 ile geçti. 13.hafta Alibeyköy deplasmanda Beykoz Çavuşbaşı ise İstanbul Mesudiye ise deplasmanda grup 3.sü Küçükçekmecespor ile karşılaşacak. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam