reklam
reklam

Gelişim'e Galatasaray damgası

Eklenme Tarihi: 9 Ocak 2023, Pazartesi - 23:21   Okunma Sayısı: 109126
TFF tarafından organize edilen Gelişim Liglerinde U19 Elit A Ligi, U17 Elit A Ligi, U 16 ve U15 Gelişim Liginde Galatasaray ilk sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar U14 Gelişim Liginde ise ikinci sırada bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kulüplerinin altyapı takımlarına yönelik düzenlenen bir lig olan Gelişim Ligleri, geleceğin yıldız futbolcularına ev sahipliği yapıyor.  Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3.Lig Kulüplerinin takımlarına açık olan Gelişim Ligleri; U14 Gelişim Ligi, U15 Gelişim Ligi, U16 Gelişim Ligi, U17 Elit Liglerine, U17 Bölgesel Gelişim Liglerine, U19 Elit Liglerine ve U19 Bölgesel Gelişim Ligleri, genç futbolcu gelişim programları dâhilinde, futbolcuların bütünsel gelişimini sağlamak amacıyla düzenleniyor. Süper Lig ve TFF 1. Ligde yer alan kulüplerin, Gelişim Liglerine katılmaları zorunlu. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig kulüplerinin bu Statünün 7. maddesinde yer alan “Sahalar ve Tesisler”, 20. Maddesinde yer alan “Teknik Adam Uygunlukları” kriterlerini sağlamaları, “Noter Tasdikli Katılım Formu ve Taahhütnamesi”ni imzalayarak TFF’ye başvurmaları halinde, talep ettikleri yaş gruplarına (U14, U15, U16 Ligleri ile U17 ve U19 Bölgesel Gelişim Liglerinden katılmayı talep ettiklerine) ve 2022-2023 sezonu sonunda bir üst lige terfi etmeleri halinde U19 Elit ve U17 Elit liglerine katılmaları zorunlu hale gelmekte.

Galatasaray fırtınası esiyor

TFF gelişim Liglerinde Galatasaray, dört kategoride U19 Elit A Ligi, U17 Elit A Ligi, U 16 ve U15 Gelişim Liginde lider durumda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, U14 Gelişim Liginde ise ikinci sırada yer alıyor. Geçen sene düzenlenen alt yapı liglerinde Galatasaray, Elit U19 ve Elit U16'da Türkiye şampiyonu oldu. Elit U14'de final oynayan sarı-kırmızılılar, Elit U17'de ise üçüncülüğü elde etti.  Galatasaray, 2022-2023 sezonu Elit U19 A 1.grupta, Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider durumda bulunuyor. Elit U17'de Trabzonspor'un 6 puan önünde zirvede yer alan Galatasaray, U16 Gelişim Liginde Esenler Erok'un 4 puan, U 15 Gelişim Liginde Fatih Karagümrük'ün 3 puan önünde ilk sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılılar, U14 Gelişim Liginde ise Başakşehir'in 3 puan ardında ikinci sırada bulunuyor.

Sarı-kırmızılıların golcüleri

Galatasaray U19 Elit takımından Zeki Mert Saki 10, Baran Demiroğlu 9, Beknaz Almazbekov 7 golle takımlarını sırtlıyorlar. U17 Elit takımında Recep Yalın Dilek 9 golle gol krallığında zirvede yer alıyor. İsmail Yahşi 5, Berk Kızıldemir 4 golle onu izliyorlar. U16 Gelişim Ligi gol krallığının zirvesinde de yine sarı-kırmızı futbolcular yer alıyor. İsmail Kadir Kalafat 11 golle ilk sırada bulunuyor. Kendisini takım arkadaşları Berat Luş 10, Efe Gündal 9 golle takip ediyor. U15 Gelişim Liginde Galatasaraylı Furkan Koçak 16 golle ikinci sırada bulunuyor. Arda Tagay ve Çağrı Hakan Balta'nın 8'er golü bulunuyor. U14 Gelişim Ligi gol krallığının zirvesinde de bir Galatasaraylı yer alıyor. Ada Yüzgeç 23 golle zirvede yer alıyor. Mustafa Kaan Erürek 5, Furkan Efe Selam ise 4 golle kendisini takip ediyorlar.

U17 ve U19 Elit A Ligi

Toplam 25 takımın iki grupta mücadele ettiği U19 Elit A Ligi'nde 12.hafta sonunda 1.grupta 29 puanla lider Galatasaray'ın ardında Fenerbahçe 26, Ankaragücü puanla geliyor. 2.grupta ise Beşiktaş 24 puanla 11 maç sonunda zirvede bulunuyor. Geçen yılın Elit U19 ikincisi ve Elit U17 Türkiye şampiyonu Beşiktaş'ın ardından Sivasspor, Antalyaspor ve Trabzonspor 21'er puanla sıralanıyorlar. Toplam 24 takımın mücadele ettiği U17 Elit A Liginde 11.hafta sonunda 1.grupta Galatasaray 28 puanla lider durumda bulunuyor. Trabzonspor 22, Hatayspor ise 21 puanla üçüncü durumda.  2.grupta ise Sivasspor 28 puanla ilk sırada bulunuyor. Fenerbahçe 23 puanla ikinci, Altınordu 20 puanla üçüncü durumda. Her iki ligde de sezon sonunda aynı statü eses alınacak. Çift devreli lig müsabakaları sonunda Lig’de puan sıralamasında 1. olan takım doğrudan Play-Off Yarı Finaline yükselir. Kalan 4 takım birbiriyle eşleşir ve 2 tur sonunda ikinci Play-Off Yarı Finalisti belirlenir. İk, grupta da Play-off Yarı finallerini kazanan takımlar Finalde karşılaşırlar. Kazanan takımlar U19 Elit A Ligi ve U17 Elit A Ligi şampiyonluğunu elde etmiş olurlar.

U16, U15 ve U14 Gelişim Ligleri

U16 Gelişim Liginde 8 grupta toplam 64 takım mücadele ediyor. 9.hafta sonunda Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor, Karşıyaka, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Kayserispor ve Sivasspor gruplarında ilk sırada yer alıyorlar. Toplam 72 takımın 8 grupta mücadele ettiği U15 Gelişim Liginde 8.hafta geride kaldı. Beşiktaş, Galatasaray, Bursaspor, Göztepe, Denizlispor, Gençlerbirliği, Adana Demirspor ve Sivasspor gruplarında ilk sırada bulunuyor.  Toplam 54 takımın 8 grupta mücadele verdiği U14 Liginde 10.hafta sona erdi. Fenerbahçe, Başakşehir, Manisa Futbol Kulübü, Altınordu, Konyaspor, Adana Demirspor ve Trabzonspor gruplarında ilk sırada yer alıyor.

U17 ve U19 Bölgesel Gelişim Ligleri

Elit U19 ve Elit U17 Liglerinin haricinde, U17 ve U19 Bölgesel Gelişim Ligleri de TFF tarafından organize ediliyor. U19 Bölgesel Gelişim Liginde 6 grupta toplam 46 takım, U17 Bölgesel Gelişim Liginde ise 6 grupta 37 takım 2022-2023 sezonunda mücadele ediyor. U17 Bölgsel Gelişim Liginde gruplarında Esenler Erokspor, Kocaelispor, Nazilli Belediye, Kastamonuspor, Yomraspor ve Batman Petrolspor 8.hafta maçları sonunda lider durumda bulunuyorlar. U19 Bölgesel Gelişim Liginde ise Sarıyer, Bursa Yıldırım, Isparta 32 spor, Amasya Futbol Kulübü, 24 Erzincanspor ve Batman Petrolspor 8. maçlar sonunda gruplarında lider olarak bulunuyorlar.

Puan eşitliği halinde dikkate alınacak hususlar

Gelişim Liglerinde normal sezon sonunda aynı puana sahip iki takım bulunuyorsa, önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakadaki puan üstünlüğüne bakılır. Kendi aralarındaki müsabakada puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır. Takımların gol averajları da eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır. Bütün bu şartlara rağmen iki takım arasında eşitliğin devam etmesi halinde ilgili lig organizasyonu süresince Fair-Play tablosunda daha az ceza alan takım üstün sayılır. Buna  rağmen eşitliğin devam etmesi durumunda kura çekimi yapılır. Sezon sonunda aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise; Bu takımların birbirleriyle oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır. VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır. Bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır. Bütün bu şartlara rağmen iki takım arasında eşitliğin devam etmesi halinde Fair-Play tablosunda daha az ceza alan takım üstün sayılır. Tüm bunlara rağmen eşitliğin devam etmesi durumunda kura çekimine başvurulur. TFF gerekli gördüğü hallerde, gol averajını uygulamamaya veya başka bir şekilde uygulamaya karar verebilir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam