reklam
reklam

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Hem Türkiye hem Rusya verdiği sözü tutuyor

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2017, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 140544

ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlureferandum çalışmaları kapsamında Antalya Çakırlar'da bir kahvehanede vatandaşlarla buluştu, ardından Rus Kültür Derneği tarafından Konyaaltı ilçesinde özel bir okulda düzenlenen toplantıda Antalya'da yaşayan Ruslarla bir araya geldi.

Buralarda konuşan Çavuşoğlu, PKK, FETÖ gibi terör örgütlerinin güçlü Türkiye'den rahatsız olduklarını, bu nedenle referandumda "hayır" kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

Güçlü Türkiye'de hainlere yer olmadığını ve teröristleri yerin 7 kat altına gömeceklerini belirten Çavuşoğlu, "Aynı şekilde FETÖ, '15 Temmuz'da yetmedi, şimdi 'hayır' çıkarsa belki zayıflar bu sefer bir şeyler yapabiliriz.' Geçti o günler, bu millet uyandı. Devleti için şehit olmaya hazır bu milleti kimse yenemez. 16 Nisan'da bunlara en güzel cevabı vereceğiz. 'Haddinizi bilin' diyeceğiz." diye konuştu.

"Hayır" cephesindekilerin 18 maddeyle ilgili konuşmadıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Gitmişler Ruslara '16 Nisan'dan sonra sizin başınızı zorla kapatacaklar, size zorla din değiştirecekler.' demişler. İnanmıyorsunuz değil mi? Bunlar bu kadar alçaldı. Neden korkutuyorsunuz bu insanları, yazık değil mi? Koşmuşlar gelmişler bizim partiye, 'böyle birşey var mı?' diye. Konsolos da gelmiş." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, pasaportsuz giriş ile ilgili olarak, "Bayağı mesafe katetmiştik. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. En azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan gelebilmeleri için havalimanlarında kimliklerin okunabileceği cihazları kuruyoruz." dedi.

"Hem Türkiye hem Rusya verdiği sözü tutuyor"

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek normalleştiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, liderler arasında iyi bir dostluk bulunduğunu, en son 10 Mart tarihinde Moskova'da ortak kabine toplantısı yapıldığını anımsattı.

Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olmasının bölgesel sorunların çözümüne de katkı sağladığını, Suriye'de ateşkesin sağlanması, mazlum insanlara yardımların ulaşmasına vesile olduğunu, bu konuda Türkiye ve Rusya'nın birlikte çalıştığını dile getirdi. Bölgesel sorunların çözümü için iş birliğini güçlendirmek istediklerini belirten Çavuşoğlu, "Bize soruyorlar, 'Nasıl Rusya ile bu kadar işi başarabildiniz?' Bizim de cevabımız basit ,hem Türkiye hem Rusya verdiği sözü tutuyor, imzaladığı anlaşmaya sadık kalıyor, o nedenle sonuç elde ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam