reklam
reklam

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Avrupa, Türkiye'nin önü açılacak korkusuyla ilkelerini çiğniyor

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2017, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 131155

İZMİR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İzmir programı kapsamında Çay Mahallesi'ndeki Mardin Savurlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti ve daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne geçti. 

Şimşek, böbrek nakli sonrası hastanede yaşamını yitiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halasının oğlu Mehmet Aydoğan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Gümüşpala Mahallesi'ne giden Şimşek, Su Deposu Parkı yanındaki alanda vatandaşlara hitap etti.

Şimşek, muhalefetin söylediği gibi bu anayasa değişikliğinin rejimle ilgisi olmadığını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletidir, bunda tereddüt yok. Buanayasa değişikliğinin temel ilkelerle ilgisi yok, sadece hükümet sistemiyle ilişkili. Farklı partilerden başbakanlar ve cumhurbaşkanları Türkiye'yi farklı noktalara çekmesin, Türkiye hızlı büyüsün diye bu anayasa değişikliği zarurettir. Bu değişikliğin cumhurbaşkanımızın şahsıyla, partimizle ilgisi yok. Bugün bir sorun yok ama önümüzdeki 10 yıllarda sorun yaşanmasın diye, bu ülke tekrar 90'lı, 70'li yıllardaki krizleri yaşamasın diye bu sistemi öngördük."

Avrupa'ya verilecek cevap

Öngörülen sistemle toplumun tüm kesimlerini kucaklamayanların iktidara gelmesinin mümkün olamayacağını, güçlü iktidarların dış politikada da güçlü duracağını vurgulayan Şimşek, halk oylaması sürecinde bazı Avrupa ülkelerinin gösterdiği tavra değindi. "Avrupa'nın tavrını görüyorsunuz değil mi ? Türkiye'nin önü açılacak korkusuyla bütün değerlerini, ilkelerini çiğniyorlar." ifadesini kullanan Şimşek, "Bakın bölücü terör örgütüne hayır kampanyası için bütün meydanları açıyorlar. Şimdi Avrupa'ya bizim en iyi cevabımız ne olur, 'evet' olur. En iyi cevap 16 Nisan'da güçlü bir evet. Çünkü bu, onlar için büyük bir şok olur, Türkiye'nin önünü açar ve güçlendirir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam