reklam
reklam

SAL'da liderler yerini korudu

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2022, Çarşamba - 11:46   Okunma Sayısı: 67009
İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL grup maçlarında 7.hafta heyecanı yaşandı. Ev sahibi takımlarının 16 galibiyet çıkarttığı hafta grup liderlerinin hepsi yerlerini korudu. Oynanan 38 karşılaşmada toplam 105 gol atıldı.

İstanbul Süper Amatör Futbol Ligi SAL'da 7.hafta sonunda sekiz grupta da liderler yerlerini korumayı başardı. Maltepe, Başakşehir, İstanbul Futbol Yatırımları, Çekmeköy Belediye Alemdağ, Leventspor, İFA, Merkez Efendi ve Alibeyköy ilk sıradaki yerini korudu. 7.hafta oynanan 38 maçın 16'sını ev sahibi takımlar kazanırken, 10 maçta deplasman takımları üç puan sevinci yaşadı. Üçü golsüz olmak üzere 12 maç beraberlikle tamamlandı. Ligden çekilen üç takım nedeniyle 1 maç hükmen sona erdi. Ligden çekilen diğer iki takım ise bu hafta bay geçti. Oynanan 38 maçta toplam 105 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Soğuksu'yu 6-0 yenen Yeniköy elde etti. Gol krallığında; Bahçelievler Soğanlı'dan Erhan Dindar, Balkan Yeşilbağlar'dan Devrim Alkan, Çamlıca'dan Anıl Üstün, Alibeyköyspor'dan Rıza Özgül, Paşabahçe'den Yusuf Kayalar 6'şar golle ilk sırada bulunuyorlar.

Siirt İstanbul Y.Selim fırsatı tepti

SAL 1.grupta lider Maltepe'nin bay geçtiği 7.hafta ikinci sıradaki Siirt İstanbul Y.Selim evinde Yeni Ufukspor ile 1-1 berabere kalarak ilk sıraya yükselme fırsatını kaçırdı. Ev sahibi takımın 9 kişi tamamladığı maçta taraflar İbrahim Timurboğan ve Halil İbrahim Alan'nı karşılıklı golleriyle puanları paylaştı. Maltepe 14 puan ve averajla maçı olmadığı hafta liderliğini korumuş oldu. Çağdaş Demirkaya'nın hat-trick yaptığı maçta Yeniköy deplasmanda Soğuksu'yu Alperen Kılıç, Berk Aydın ve Cahit Kaan Çetin'in golleriyle 6-0 yenerek puanını 13'e yükseltti. Geçen hafta beraberliği 90.dakikada bulduğu golle kurtaran Bağlarbaşı evinde Irmakspor'u Yasin Arslan (2) ve Kenan Şahin'in golleriyle 3-1 yendi. Bordo-beyazlılar 7 puanla 7.sırada bulunuyor. Kartaltepe ile evinde 1-1 berabere kalan Avcılar Belediyesi 4.sıraya yerleşti. Bir hafta kazanıp, ertesi hafta kaybeden Küçükköy ise evinde Kulaksız Okspor'u 3-0 yenerek 3.galibiyetini aldı.

Zirvedeki üç takım da puan kaybetti

SAL 2.grubun zirvesinde şampiyonluk mücadelesi veren üç takım Başakşehir, Balkan Yeşilbağlar ve Beşyüzevler haftayı beraberlikle kapattılar. Lider Başakşehir, evinde Fikirtepe Dumlupınar ile 1-1 berabere kaldı. Lideri aynı puan ve averajla takip eden Balkan Yeşilbağlar da evinde Büyükçekmece Belediyesi maçından golsüz beraberlikle ayrıldı. Zirveyi bir puan geriden takip eden Beşyüzevler ise İstanbul Bulancak deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Geçen hafta İstanbul Bulancak galibiyeti ile moral bulan Yeşilbayır, galibiyet serisine Öz Karacaahmet ile devam etti. Selimiye Stadında oynan maçta yeşil-beyazların tek golünü Ergincan Gidiş attı. Arnavutköy temsilcisi bu galibiyeti ile puanını 11'e yükselterek 4.sıraya yerleşti. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Paşabahçe evinde Şilespor'u 2-0 yenerek 2.galibiyetini aldı.

 

   

 

İstanbul Anadolu tutulmuyor

SAL 3.grupta Maltepe temsilcisi İstanbul Anadolu Futbol Yatırımları, evinde Zeytinburnuspor'u Çağlar Yıldırım, Yunus Emre Yüceman, Aliberk Tetik ve Vahap Deniz'in golleriyle 4-1 yenerek 6.maçından da galibiyetle ayrıldı. Geçtiğimiz hafta Selimiye'ye karşısında farklı yenilen Dudullu, 7.haftada evinde Ortaçeşme'ye 5-1 yenilerek puan kaybını sürdürdü. Grubun 2.haftasının lideri, 7.hafta sonunda 6.sıraya kadar geriledi. Beykoz temsilcisi Ortaçeşme ise aldığı bu galibiyetle puanını 13 yaparak 2.sıraya yerleşti. Dudullu galibiyeti ile zirveye yaklaşan Selimiye, deplasmanda Taşlıtarla karşısında bitime üç dakika Serdar Yavuz'un ayağından yediği golle mağlup olarak 3.sıraya düştü. Maçı bir kişi eksik tamamlayan İstanbul Bafra, evinde 1977 Alemdağ ile 2-2 beraber kaldı. Pınarspor'u Kadir Tekin'in golüyle mağlup eden Gültepe ilk galibiyetini aldı.

Ç.B. Alemdağ deplasmanda kazandı

SAL 4.grupta haftaya lider başlayan Çekmeköy Belediye Alemdağ, deplasmanda Kartalgücü'nü 5-1 yenerek 7.maçında 6.galibiyetini elde etti. Kırmızı-beyazlılar 19 puanla ve yenilgisiz ilk sırada bulunuyor. Geçen hafta Kartalgücü ile berabere kalarak liderliği kaybeden Küçükçekmece Yeşilova Esnafspor ise haftayı bay geçerek liderin üç puan gerisinde ikinci sırada kaldı. Çubukluspor'un isim hakkını alan Beykoz İshaklı Köyü Spor, Yeşilköy'ü Oğuzhan Civelek, Zakir Caferoğlu, Tunç Yalçın, Semih Koç (kk) ve Ömer Çoşkun'un golleriyle 5-0 yenerek puanını 13'e yükseltti. Zirveye yaklaşma hesapları yapan Dikilitaş deplasmanda İstanbul Gümüşhane'ye ilk yarım saat içinde yediği gollerle 2-0 mağlup oldu ve üçüncü yenilgisini aldı. Çıksalın evinde Küçükyalı Yelken'i 4-2 yenerek rakibinin galibiyet hasretini 6 maça çıkarttı.

Leventspor bu kez oynamadan kazandı

SAL 5.grupta haftaya lider giren Leventspor, ligden çekilen Muratbey karşısında hükmen galip gelerek 6'da 6 yaptı. Tek yenilgisini grubun ilk maçında Beykoz karşısında alan Bahçelievler Soğanlı, deplasmanda bir kişi eksik tamamladığı maçta Yamanspor'u Erhan Dinar(2) ve Diyar Oğurlu'nun golleriyle 3-0 yenerek üst üste 5.galibiyetini aldı. Kırmızı-mavililer liderin 3 puan gerisinde ikinci sıraya yerleşti. İlk dört maçını kazandıktan sonra İzzetpaşa ve Levent'e yenilen Gülsuyu, haftayı maç yapmadan bay geçince 12 puanla 3.sıraya geriledi. Küçükçekmece İdman Yurdu'nu evinde ilk yarıda Berkant Cıvak, Turgay Denktaş (2) ve Mert Metin'in golleriyle 4-0 yenen Ayazağa, 12 puan ve averajla 4.lüğe yükseldi. Zirveden iyice uzaklaşan Beykoz 1908 ise İzzetpaşa deplasmanında 1 puana razı oldu. 

İFA'nın galibiyet serisi son buldu

SAL 6.grupta ilk beş maçını kazandıktan sonra Bakırköy karşısında ilk puan kaybını yaşayan İFA, deplasmanda Küçükayasofya'yı Kerem Yılmaz'ın golüyle yenerek, hem 5.galibiyetini aldı, hem de puanını 16'ya yükseltti. Geçen hafta 4-0'lık Parseller galibiyeti ile moral bulan Çamlıca, evinde Denizköşkleri Can Acar'ın üç golüyle 3-0 yenerek 13 puan ve averajla ikinci sırada kendisine yer buldu. Sarıyer Yeni Mahalle ise evinde İnkilap ile golsüz berabere kalınca üçüncü sıraya geriledi. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Pazariçi Köprülü evinde Akşemsettin Parseller ile 2-2 berabere kaldı. Bakırköy'ü bitime 6 dakika kala Mustafa Ertan Kaçav'ın golüyle yenen Anadolu Hisarı İdman Yurdu 7.puanını alarak düşme hattının üstüne çıktı.

.  

 

Merkez Efendi Spor arayı açıyor

SAL 7.grupta geçen hafta liderliğe yükselen Merkez Efendi Spor, takipçilerinin yenildiği hafta Beykoz İdman Yurdu'ndan aldığı 1 puanla puan farkını 4'e çıkarttı. Lideri 4 puan geriden takip eden Bahçelievler Gümüşhane, deplasmanda Nartspor'a 3-1, Galata ise Taçspor'a 2-0 yenildi. Boyacıköy'ü Harun Tunç ve Taha Özerkman'ın golleriyle 2-1 mağlup eden Üsküdar Futbol Yatırımları ise puanını 10'a yükselterek ikinci sıraya ortak oldu. Balatspor ise galibiyetsiz Mecidiyeköy'ü 2-1 yenerek düşme hattının üstüne çıktı.

İstanbul Mesudiye takipte

SAL 8.grupta haftaya lider giren Alibeyköy deplasmanda Cevizli Anadolu'yu Nazif Şener'in golüyle 1-0 yenerek 6.galibiyetini elde etti. İstanbul Mesudiye 9 kişi tamamladığı maçta Orhalı'yı Ahmet Selçuk ve Ali Kemal Bilir'in golleriyle 2-1 yenerek liderin 4 puan gerisinde ikinci sıraya yerleşti. Beykoz Çavuşbaşı'nı Emre Türko ve Ahmet Akyüz'ün golleriyle 2-1 yenen Kağıthane, üst üste 3.galibiyetini elde etti. Düşme hattından kurtulmak isteyen Tophane Tayfun evinde İstinye'ye 2-0 yenildi. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam