reklam
reklam

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç: Ekonomik gelişimin ana kaynağı insandır

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2017, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 161183

İSTANBUL

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in yeni sayısı yayımlandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, derginin "Vizyon" sayfalarında yer alan röportajında, kültürel mirasın toplumsal kalkınmaya destek olacak sonsuz bir zenginlik kaynağı olduğunu aktardı.

Gelecek nesiller için kültürel mirasın üzerine titrenmesi gerektiğinin altını çizen Koç, Vehbi Koç Ödülü’ne layık görülen Zeynep Ahunbay’ın da bu uğurda hayatını adamış isimsiz bir kahraman olduğunu dile getirdi.

"Derecikler bir nehre dönüşüyor"

Ömer Koç, "Kültürel ve tarihi zenginliğin hakkını verebiliyor muyuz?" sorusunun cevabının hem evet, hem hayır olduğunu vurgulayarak, "Evet; çünkü Zeynep Ahunbay gibi nice değerli bilim insanının ve sivil toplum ile özel sektör kuruluşlarının, iğneyle kuyu kazar gibi sürdürdüğü çabalar sayesinde, derecikler bir nehre dönüşüyor. Kamu, yasalar ve toplumsal farkındalık alanında da iyileşmelere yol açıyor. Pek çok önemli eser bu çabalar sayesinde yaşamaya devam ediyor. Dolayısıyla farkında olanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor." ifadelerini kullandı.

"Toplumsal farkındalık alanında hala almamız gereken önemli bir yol var"

Öte yandan, pek çok sevindirici gelişmenin yanı sıra üzücü olanların da eksik olmadığını belirten Koç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplumsal farkındalık alanında hâlâ almamız gereken önemli bir yol var. Ekonomik gelişmeye, kalkınmaya yönelik arzumuz, maalesef zaman zaman toplumsal gelişimin kültürel boyutuna kör ve sağır kalıyor. İşte o zaman kültürel miras konusunda tam bir mirasyedi gibi umursamaz davranabiliyoruz. Bana göre; bu alanda ilerlemek için kültürel mirasımızı sadece manevi bir değer değil aynı zamanda kalkınma arzumuza destek olacak devasa ve sonsuz bir zenginlik kaynağı olarak görmeye başlamalıyız. Onu da tıpkı diğer zenginliklerimiz, fabrikalarımız, tesislerimiz, evimiz, servetimiz gibi üstüne titreyerek korumalıyız."

"İstanbul’da artık her yıl 3-4 büyük sanat fuarı gerçekleşiyor"

"Kültür ve eğitim alanlarındaki göstergelerin ekonomik göstergelerin gölgesinde kalmaları bir sorun mu sizce? Türkiye'nin toplumsal gelişimi ve geleceği açısından kültür ve eğitimin önemi ve ağırlığı nedir ve ne olmalıdır size göre?" sorusuna ilişkin Koç, şunları kaydetti:

"Gelişmekte olan, bir an önce gelişmek isteyen, bunun için de hızlı koşmak zorunda olan bir toplumuz. Ekonomik göstergelerin hayati bir önemi var elbette ama ekonomik konularda olduğu gibi, gelişmiş ülkelerde eğitimde, sağlıkta, kültürdeki standartlar neyse, Türkiye olarak o konularda da kendimize hedefler koymalıyız. Bugünün dünyasında ekonomik gelişimin ana kaynağı, dinamosu, insandır. Yaratıcı, eğitimli, katma değer yaratabilen yeterli insan kaynağına sahip olmadan ne ekonomik gelişimi sürdürebiliriz ne de rekabetçi olabiliriz. Bu tür bir insan kaynağı ise ancak standartları yüksek bir eğitim ve kültür hayatı ile mümkündür."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam