reklam
reklam

Ankara’dan İstanbul’a “Evet Yürüyüşü”

Eklenme Tarihi: 20 Mart 2017, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 137637

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda Serüven Doğa Derneği üyeleri ve 15 Temmuz gazileri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine kırmızı karanfil bırakıp dua etti.

Anayasa değişikliğine destek için 10 şehri kapsayan bin 71 kilometrelik "Kardeşliğe Evet Yürüyüşü"nü, 15 Temmuz'da bombalanan Jandarma Genel Komutanlığı kavşağından başlatan ve İstanbul'a gelen Serüven Derneği üyeleri ve 15 Temmuz gazileri, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda ellerinde Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerinde toplanarak "Tüm darbeleri lanetliyoruz", "Evet 1071 km" yazılı pankart açtı. AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır’ın eşlik ettiği aktivistler,  gişelere karanfil bırakıp, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerin ruhları için dua etti.

Dernek Başkanı Salim Gören, yaptığı açıklamada, 22 Şubat günü Ankara'dan yola çıktıklarını ve 650 kilometreyi geride bıraktıklarını ifade etti. Gören, şunları kaydetti: "Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeyiz. Gazi arkadaşlarımız, 15 Temmuz Derneği ve genç arkadaşlarımız ile burada bir araya geldik. Darbeleri lanetledik ve vesayete karşı durduk. Biz ilk başta yürüyüşümüze başlamadan önce 'insan tabiatın bir parçasıdır ve her zaman insanın huzuru doğanın huzuru demektir' parolasıyla 1071 kilometrelik bir yürüyüşe sevdalandık. Neden 1071? Çünkü, her zaman geçtiğimiz kara veya hava yoluyla seyahat ettiğimiz o noktalarda yürüyerek adım adım adeta Anadolu'yu teneffüs ettik. Tıpkı atalarımızın 1071'de Anadolu'ya giriş yaptığı o kutlu tarihte olduğu gibi o tarihin rakamları bize ilham verdi. Nihayetinde Anadolu'yu köy köy, mahalle mahalle, kasaba kasaba ve kıraathanelerine giderek vatandaşlarımızla buluştuk."

Osmangazi Köprüsü'nden yaya olarak geçen ilk aktivist grup olduklarını belirten Gören, "Bundan çok mutluyuz. Çünkü, köprüden taşıdığımız mesaj olan kardeşliğin geçtiğini düşünüyoruz. Kardeşlik mesajının dünyaya ilan edildiğini düşünüyoruz" dedi. 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam