reklam
reklam

'İhtiyar delikanlı' Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 175025

İSTANBUL

İstanbul Arnavutköy’de yaşayan Ruhi Yılmaz (69), torunlarını spora götürürken başladığı vücut geliştirme sporunda Türkiye Şampiyonluğu hedefliyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 yıl önce Arnavutköy Belediyesi Spor Salonuna torunlarını yüzme kursuna yazdırmak için geldiğini, onlarla kendisinin de yüzmeye başladığını söyledi.

Yüzme dışındaki sporlara yazılma talebini antrenörlere ilettiğini aktaran Yılmaz, "Bana tansiyon ve kilomu sorup, hafif egzersiz ve yüzmeyi tavsiye ettiler. Uzun süre bunları yaptım. Bir süre önce üst kata çıkıp, fitness yapmak istediğimi söyledim. Sağ olsunlar, yapabileceğime kanaat getirip kabul ettiler. Bir aydır tüm vücut geliştirme aletlerini kullanıyorum. Önce hafif hafif ağırlık kaldırmaya başladım, sonra biraz daha yüklenme yaptım. Buradaki hocalarım da daha sağlıklı gelişmem için benimle yakından ilgileniyorlar." şeklinde konuştu.

Spora başladıktan sonra 95 kilodan 82 kiloya düştüğünü dile getiren Yılmaz, "İdeale ulaşmak için 3-5 kilo daha vereceğim. Spora başlamadan önce 2 ekmeği bir elimden diğerine alır, zor taşırdım. Şimdi çok şükür hangi ağırlıkta olursa olsun rahatlıkla taşıyabiliyorum. Herhangi bir ağrım, sağlık problemim de yok." ifadesini kullandı.

Ruhi Yılmaz, çevresinden farklı tepkiler aldığını ancak ailesinden büyük destek gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Arkadaşlarım 'bu yaştan sonra ne yapacaksınız?' diyor, 'sizlere örnek olacağım' diyorum. Şimdi beni medyada görünce çok şaşıracaklar. Eşim de, hocamın bana verdiği diyetlere benden daha fazla dikkat ediyor, neleri yeyip içeceğime karar veriyor."

Arnavutköy Belediyesinin lisanslı sporcusu olduğunu belirten Yılmaz, "Hocalarımın desteğiyle antrenman tempomu artırıp Türkiye Şampiyonasına katılmak istiyorum. Çalışma azmim ve hırsım yerinde. Allah nasip ederse Arnavutköy Belediyesine bir derece, madalya kazandırmak istiyorum." dedi.

Yılmaz, "Gençlerimize öğüdüm, beni görüp örnek alsınlar. Sigara, alkol ve diğer zararlı maddelerden uzak durup spor yapsınlar, ülkelerine faydalı bireyler olsunlar." diye konuştu.

Fitness antrenörü Yusuf Berber ise insanların bu yaşlarda spora başlamasının pek görülen bir şey olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ruhi dede neşeli, hayat dolu, azimli bir insan. Biz de ona yardımcı oluyoruz. Ruhi dede 1 yıldan bu yana spor tesisimize geliyor. Burada 14 farklı branşta eğitim veriyoruz. Ruhi dede, yüzme ve diğer sporlardan sonra vücut geliştirme sporunu yapmak istediğini bizlere söyledi. Biz de onun çalışkanlığı ve azmini görünce onu bir yerlere taşımak istedik. Şimdi Türkiye Şampiyonasına hazırlıyoruz. İnşallah bu çalışmaların karşılığını alacağız."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam