reklam
reklam

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2022, Pazartesi - 12:58   Okunma Sayısı: 406202
Yeryüzü Doktorları, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde ihtiyaç sahipleri için psikososyal destek çalışmalarının önemine dikkat çekiyor

İyilik, sağlık gayesiyle ihtiyaç sahibi coğrafyalarda faaliyetler yürüten Yeryüzü Doktorları, afet, çatışma ve insani krizlerden etkilenen insanlara psikososyal destek projeleri ile de hizmet veriyor.

 

4 farklı merkezde mültecilere yönelik psikososyal destek hizmeti

 

Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik İstanbul, Hatay, Şanlıurfa, Kilis, Şırnak, Batman, Diyarbakır ve İzmir’de açtığı merkezlerde psikososyal destek veren Yeryüzü Doktorları, bugüne kadar 226 bin 96 ihtiyaç sahibinin hayatına dokundu. Çalışmalarını Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep’te bulunan merkezlerinde psikososyal destek ve evde bakım desteği ile sürdürüyor. Aynı zamanda İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) iş birliği ile haziran ayında açılan İstanbul Toplum Merkezinde psikososyal destek hizmetleri, çocuk dostu alan, yetkinlik geliştirme ve sosyal uyum hizmetleri veriyor. Yurt dışındaki psikososyal destek projeleri kapsamında ise Gazze’deki merkezinde psikologlar istihdam ederek bölge halkının yaşadığı travmaların atlatılması için çalışıyor.

 

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne dair açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, “Savaş, çatışma, afet, yoksulluk ve insani krizlerin yaşandığı ülkelerde bireylerde ruhsal problemler ve travmalar görülebiliyor. Biliyoruz ki ruh sağlığı sağlığın ayrılmaz bir parçasıdır. Bu noktada bizler de sağlık hizmetlerinin kısıtlı olduğu ülkelerde temel sağlık hizmetlerimizi sürdürürken, ülkemize sığınan insanların yeniden hayata tutunmaları için psikososyal destek projeleri gerçekleştiriyoruz. 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nde de bireylerin ruhsal iyi olma hallerinin sağlanması ve güçlendirilmesi konusunda ruh sağlığı ve psikososyal destek hizmetlerine erişimlerinin öncelikli bir ihtiyaç olduğu bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam