reklam
reklam

Atronmac girişimi dış ticaret açığının kapatılmasında aktif rol oynamaya hazır

Eklenme Tarihi: 10 Ekim 2022, Pazartesi - 11:14   Okunma Sayısı: 411892
Endüstriyel sanayide kullanılan sac işleme makinelerinin, yerli ve milli imkanlarla üretimi sağlamak için yola çıkan Atronmac, 7,8 milyon TL fon talebiyle yatırım turunda. Paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu’da 10 Ekim Pazartesi günü itibariyle yatırımcılarla buluşan girişim, şirket paylarının %14,40’ının arzıyla 9 Aralık gününe kadar talebini sürdürecek. Yatırım turu sonrasındaki ilk beş yılda pay sahiplerine optimum düzeyde katkı sağlayacak bir temettü politikası izleyecek olan Atronmac’ın en büyük hedefi, ihracat yolu ile ülkemizin dış ticaret açığının azaltılmasında rol oynamak.

Otomotiv, savunma ve üretim sanayinde kullanılan sac işleme makinalarının müşterilerin kendi sahalarında devreye alınması ile servis ve yedek parça taleplerinin karşılanması alanında çalışan Atronmac, üretici konuma geçmeyi sağlayacak finansmana ulaşmak üzere paya dayalı kitle fonlama turuna çıktı. Toplam tecrübesi 15 yılın üzerinde olan kurucu üyeleri ve güçlü ekibi ile üretici yetkinliğine erişmiş olan girişim, fonbulucu Invest platformunda çıktığı yatırım turunda şirket paylarının %14,40’ının yatırımcılara arzıyla 7,8 milyon TL fon talep ediyor. Atronmac, rekabetçi koşullar altında kalite ve güvenilirlikten ödün vermeden, dünya standartlarda tasarım, ürün ve imalat tecrübelerini kullanan yapısı ile hem yerli hem de global piyasada söz sahibi olmak ve sektöründeki ilk beş firma arasına girmeyi hedefliyor. 

Girişim; yatırım turu sonrasındaki finansal kapanış işlemlerinde öz kaynaklarından 1 milyon TL’yi şirket sermayesine aktararak yatırımcılarının yatırım payları oranında sermayedar olmalarını sağlayacak. Bunun yanı sıra yine kapanış işlemleri ile birlikte Bursa'da makine ithalat/ihracat ile iştigal eden bir firma ile yapılan anlaşma doğrultusunda, ilgili şirketin tüm müşteri portföyü ile ön siparişlerinden oluşan entelektüel sermayesi, bedelsiz olarak girişim şirketine transfer edilecek. 

Bedelsiz pay ve temettü taahhüdü

Yatırım turunun başlama tarihi olan 10 Ekim Pazartesi saat 10:00 itibari ile ilk 20 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay vereceğini de taahhüt eden Atronmac, turun başarıyla sonuçlanması halinde ilk 5 yıl içerisinde tüm pay sahiplerini memnun edecek bir kâr dağıtım politikası izleyecek. Girişim şirketi pay sahiplerine birinci yıl %10, ikinci yıl %15, üçüncü yıl %20, dördüncü yıl %25, beşinci yıl %30 oranında temettü dağıtacak.

“İş planımıza, know-how'ımıza ve iş gücümüze güveniyoruz” 

Girişim şirketinin bugün geldiği nokta ve hedefleri hakkında konuşan Atronmac Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Baydar, “İş ortaklarımızla birlikte bugüne kadar 50’den fazla lazer ve 100’den fazla abkant büküm makinesinin yurt dışında dizayn edilmesine ve satın alma süreçlerine aracılık ettik. Bu makineleri devreye alma, yedek parçalarını temin etme ve servis ihtiyaçlarını giderme konularında da faaliyette bulunduk. Bununla beraber tasarım ofisimizde son 15 aydır kendi üreteceğimiz makinelerin Ar-Ge ve tasarım çalışmalarını yürütmekteyiz. Standart makinelerimizin tasarım sürecini bitirmiş bulunmaktayız. Ekibimiz şu anda ürünlerimizin detay parçalarının imalat resimlerini oluşturuyor. Özellikle yatırımcılarımız açısından şeffaf, kolay anlaşılabilir ve denetlenebilir olması bakımından; üç yıldır ticari faaliyetini sürdüren mevcut ithalat ve ihracat firmamızın yanı sıra üretim faaliyetlerimizin yürütüleceği yeni firmamızın kurulumunu da 2022 Haziran’da tamamladık. İş planımıza, know-how'ımıza ve iş gücümüze güveniyoruz. Artık üretime hazırız... Nihai hedefimiz bizi bu turda yatırımlarıyla destekleyen yeni ortaklarımızla el ele vererek sektörümüzdeki ilk beş firma arasına girmek ve ülkemizin dış ticaret açığının azaltılmasında rol oynayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak” dedi. 

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam