reklam
reklam

Heyecan tam gaz devam ediyor

Eklenme Tarihi: 4 Ekim 2022, Salı - 20:12   Okunma Sayısı: 63423
Motul Türkiye Karting Şampiyonası geleceğin yıldızlarını yarıştırmaya devam ediyor. Otomobil sporlarının temel taşı olan karting yarışlarının 5.ayağı Tuzla Pisti'nde yapılırken, 7 farklı kategoride 54 sporcu mücadele etti.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED himayesinde, Tuzla Motorsporları Kulübü tarafından Motul ana sponsorluğunda düzenlenen karting yarışları yine nefesleri kesti. Senior, Junior, Mini, Master kategorileri ile Kadınlar, Takımlar ve TOSFED Micro Destek Kupası’ndan oluşan organizasyonda toplam 54 sporcu mücadele etti. Motul’ün karting araçları için özel üretilen Powersport seri ürünlerinden Motul Kart Grand Prix 2T Factory Line 2 Zamanlı Motor Yağı bir kez daha yarışçıların başarıya giden yolda en önemli destekçisi oldu. Motul madeni yağlarının yanı sıra Motul’ün araç ve sürücüler için geliştirdiği Car Care ve Mc Care serileri takımlar tarafından tercih edilen ürünler arasında yerlerini aldı. Kask temizliğinden, yarış tulumlarının bakımına kadar bir çok Motul ürünü, yarışçıların güvenli ve rahat şekilde mücadele etmesine yardımcı oldu. Yarışların sonunda kazananlar kupalarını Motul Türkiye Pazarlama Müdürü Özge Bodur Karakaş’tan aldılar. Motul’un sponsorluğunda düzenlenen 2022 Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun 6. ayak yarışları 08-09 Ekim tarihlerinde Bursa Profesyonel Otomobil Sporları Kulübü (OTOSK) tarafından TOSFED Körfez Yarış Pisti’nde düzenlenecek.

Kıyasıya bir rekabet yaşandı

Tuzla karting pistinde yapılan 5.ayak yarışlarında Mini kategoride 3 yarışı da kazanan Can Özler birinci olurken, ikinciliği Teoman Hoskin, üçüncülüğü Cem Karakömür aldı. Yarış sonunda mini kategoride dereceye giren pilotlara ödüllerini milli sporcu Cem Bölükbaşı verdi. Junior kategorisinde her üç yarışı da Emir Tanju kazanarak hafta sonunun galibi oldu. Emir’i ikinci sırada Hakkı Dorum, üçüncü sırada ise Leyla Sulyak izledi. Büyük çekişme içinde geçen Senior kategorisinde hafta sonunun 3 yarışını da kazanan Sarp Arhan Or birinciliğe ulaşırken, Gün Taşdelen ikinciliği, Kerim Sulyak üçüncülüğü aldılar. Master kategorisinde hafta sonunun galibi her üç yarışı da ilk sırada tamamlayan Mehmet Çınar olurken, tecrübeli sürücüyü Mert Tahincioğlu ikinci, Cem Aşık üçüncü olarak takip ettiler.

Kadınlar ve destek yarışlarında büyük çekişme

TOSFED Micro Destek Kupası’nın 5. ve son ayağında ise kazanan 3 yarışı da birinci bitiren Uygar Arslan Birgili oldu. Arslan’ı Demir Uyan ikinci, Doruk Sarnıç üçüncü olarak izledi. Hafta sonu kadınlar klasmanlarında da büyük çekişme ve mücadeleler yaşandı. Junior Kadınlarda birinciliği Leyla Sulyak alırken, Ayşe Çebi ikinci ve Zeynep Büyükpınar da üçüncü oldular. Senior Kadınlarda ise birinciliği Sude Nur Yurdagül kazanırken, Büşra Sena Savaşer ikinci ve Ayda Biter de üçüncü oldular. Yarışın takımlar birinciliğini ise Dynamic Racing Team elde etti.

4.ayak Körfez Pistine yapıldı

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası’nda 4. ayak Bursa Uludağ Motorsporları Kulübü (BUMOSK) tarafından TOSFED Körfez Karting Pisti’nde düzenlendi. ICRYPEX ana sponsorluğunda, Batı Kurumsal ve Uludağ İçecek katkılarıyla gerçekleşen organizasyonda, 5 ayrı kategoride 49 sporcu mücadele etti. İki gün boyunca her kategoride üçer yarışın katıldığı organizasyon tüm kategorilerde çekişmeli yarışlara ev sahipliği yaptı. 9 yaş altı sporcuların katılımına açık TOSFED Micro Destek Kupası‘nda Uygar Aslan Birgili üç yarış sonunda en yüksek puana ulaşarak birinciliğe uzanırken, Demir Uyan ikinciliği ve Doruk Sırnaç de üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Mini kategoride birinciliği BOM Karting’ten Teoman Hoskin kazanırken, aynı takımdan Rüzgar Evci ikinci ve Erin Ünlüdoğan da üçüncü oldular. Junior kategoride ICRYPEX sponsorluğunda yarışan DRT pilotu Emir Tanju ilk sırayı elde ederken, hafta sonunu Leyla Sulyak ikinci ve Hakkı Dorum da üçüncü sırada tamamladı. Leyla Sulyak aynı zamanda en hızlı junior kadın olurken Leyla Sulyak ikinci sırada yer aldı. 22 sporcuyla en kalabalık katılıma sahne olan Senior kategoride BOM Karting’ten Kerim Sulyak birincilik kürsüsüne çıkarken, onu ikinci sırada Sarp Arhan Or ve üçüncü sırada da Berk Kalpaklıoğlu takip ettiler. Senior kadınlarda Sena Savaşer birincilik kupasına uzanan isim olurken, Sude Nur Yurdagül ikinci ve BOM Karting sporcusu Ayda Biter üçüncü sırada yer aldılar. Master kategorisinde ise Mehmet Çınar birinci olurken, BOM Karting sporcusu Aytaç Biter ikinciliği ve Mehmet Yaman da üçüncülüğü kazanan sporcular oldular. Yarışın takımlar birincisi ise BOM Karting oldu.

3.ayak yarışlara Tuzla ev sahipliği yaptı

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası üçüncü ayak yarışları, Tuzla Motorsporları Kulübü (TMK) tarafından ICRYPEX ve Tuzla Belediyesi katkılarıyla Tuzla Karting Park’ta organize edildi. 5 ayrı kategoride toplam 53 sporcunun katılımına sahne olan organizasyon kapsamında, tüm kategorilerde Cumartesi ilk yarışlar, Pazar günü de ikinci ve üçüncü yarışlar koşuldu. 3 yarış sonunda Mini kategoride birinciliğe ulaşan isim BOM Karting takımından Teoman Hoskin olurken, Erin Ünlüdoğan ikinci ve Rüzgar Evci de üçüncü oldular. Mini Kadınlarda ise Melek Dorum birinciliği elde eden isim oldu. 12 sporcunun katıldığı Junior kategoride Dynamic Racing Team’den Emir Tanju ilk sırayı elde ederken, hafta sonunu Hakkı Dorum ikinci ve Leyla Sulyak da üçüncü sırada tamamladı. Leyla Sulyak aynı zamanda en hızlı junior kadın olurken, Ayşe Çebi ikinci ve Zeynep Büyükpınar da üçüncü sırada yer aldı. 17 sporcuyla en kalabalık katılıma sahne olan Senior kategoride Gün Taşdelen birincilik kürsüsüne çıkarken, onu ikinci sırada Mehmet Ali Çebi ve üçüncü sırada Mert Ali Sarıçiçek takip ettiler. Senior kadınlarda birincilik kupasına uzanan isim Sude Nur Yurdagül olurken, BOM Karting takımından Ayda Biter ikinci ve Sena Savaşer de üçüncü sırada yer aldılar. Yarışın takımlar birinciliğini ise Dynamic Racing Team kazanarak şampiyona takımlar birinciliğindeki liderliğini sürdürdü. 9 yaş altı sporcuların katılımına açık olan TOSFED Micro Destek Kupası‘nda ise Uygar Aslan Birgili ilk birinciliğini elde ederken, Yunus Deha Ersin ikinciliği ve Doruk Sırnaç da üçüncülüğü kazanan sporcular oldular.

Uşak heyecanlı yarışlara sahne oldu

Türkiye Karting Şampiyonası 2. ayak yarışları, 49 sporcunun katılımıyla Uşak’ta gerçekleştirildi. ICRYPEX ve Uşak Belediyesi katkılarıyla, Kütahya Çini Spor Kulübü tarafından Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 30 Ağustos 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen organizasyon, iki gün boyunca 5 ayrı kategoride çekişmeli yarışlara ev sahipliği yaptı. 12 sporcunun yer aldığı mini kategoride DRT takımından Can Özler birinciliği kazanırken, Erin Ünlüdoğan ikinci ve BOM Karting takımından Teoman Hoskin de üçüncü sırada podyuma çıkan isimler oldular. Mini kadınlarda ise DRT takımından Melek Dorum birinciliği kazandı. 10 sporcunun yer aldığı junior kategori birinci DRT takımından Emir Tanju, ikinci yine aynı takımdan Hakkı Dorum ve üçüncü Ayşe Çebi sıralaması ile sonuçlanırken, junior kadınlar klasmanında DRT takımından Ayşe Çebi birinci, takım arkadaşı Leyla Sulyak ikinci ve Zeynep Büyükpınar da üçüncü oldular. 18 sporcu ile en yüksek katılıma sahne olan senior kategoride BOM Karting takımından Kerim Sulyak birinciliği, Berk Kalpakoğlu ikinciliği ve DRT takımından Gün Taşdelen de üçüncülüğü elde ederken, senior kadınlar klasmanı da birinci Sena Savaşer, ikinci BOM Karting takımından Ayda Biter ve üçüncü Sude Nur Yurdagül sıralamasıyla tamamlandı. 6 sporcunun piste çıktığı Master kategori podyumu ise birinci Cem Aşık, ikinci Mehmet Çınar ve üçüncü Aytaç Biter şeklinde oluştu. Takımlar birinciliğini DRT (Dynamic Racing Team) takımının kazandığı organizasyonda, 6-9 yaş arası sporcuların katılımına açık TOSFED Micro Destek Kupası’nda ise Demir Uyan ilk sırayı elde ederken, Doruk Sırnaç ikinci ve Teoman Tanrısever de üçüncü oldular.

Yarışlar Körfez'de başladı

Türkiye Karting Şampiyonası, TOSFED Körfez Karting Pisti’nde 45 sporcunun katılımıyla düzenlenen ilk ayak ile başladı. Büyük çekişmeye sahne olman ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2022 sezonunun ilk karting yarışı kapsamında, iki gün boyunca 4 ayrı kategoride üçer yarış koşuldu. Kocaeli Karting Kulübü (KO-KART) tarafından düzenlenen organizasyonda, 12 sporcunun yer aldığı mini kategoride Rüzgar Evci birinciliği kazanırken, Can Özler ikinci ve Cem Karakömür de üçüncü sırada podyuma çıkan isimler oldular. Mini kadınlarda da Melek Dorum birinciliği kazandı. 11 sporcunun yer aldığı junior kategori birinci Emir Tanju, ikinci Hakkı Dorum üçüncü Leyla Sulyak sıralaması ile sonuçlanırken, junior kadınlarda Leyla Sulyak birinci, Ayşe Çebi ikinci ve Zeynep Büyükpınar da üçüncü oldular. 17 sporcu ile en yüksek katılıma sahne olan senior kategoride Kerim Sulyak birinciliği, Gün Taşdelen ikinciliği ve Mert Ali Sarıçiçek de üçüncülüğü elde ederken, senior kadınlar klasmanı birinci Ayda Biter, ikinci Büşra Sena Savaşer ve üçüncü Sude Nur Yurdagül sıralamasıyla tamamlandı. master kategori podyumu ise birinci Mehmet Çınar, ikinci Aytaç Biter ve üçüncü Ersin Yücesan şeklinde oluştu.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam