reklam
reklam

Geleceğe hazırlıyor

Eklenme Tarihi: 28 Eylül 2022, Çarşamba - 12:21   Okunma Sayısı: 65531
Gençlerimizi üniversiteye hazırlayan Üsküdar Gençlik Akademisi aynı zamanda onlara bu eğitimle birlikte birlikte bir gelecek kazandırıyor.

İki kampüsüyle hizmet veren Üsküdar Gençlik Akademisi, kendine yetebilen, yetilerinin farkında olan, kültür, sanat ve spor alanlarında başarılı, belirli bir bilinç düzeyine ulaşmış, milli ve manevi değerleri özümsemiş, gelecek ideali olan gençler yetiştirmeyi hedefliyor. Üsküdar Gençlik Akademisi’nde üniversite hazırlık ve okula destek kursları, alanında uzman eğitimciler tarafından veriliyor. Gençlerimiz kültürel ve sosyal faaliyetler, has oda sohbetleri, halı saha turnuvaları, kitap okumaları ve tahlilleri, kültürel ve tarihi geziler, meslek tanıtımları, psikolojik destek ve motivasyon sunumları, öğrenci buluşmaları, pano çalışmaları, kahvaltı programları, film okumaları, üniversite gezileri, gençlik kampları gibi etkinliklere katılarak faydalı ve eğlenceli zamanlar geçiriyorlar.

Akademinin iki kampüsü bulunuyor

Ferah Mahallesi ve Cumhuriyet Mahalleleri’ndeki Üsküdar Gençlik Akademisi kampüsleri, liseli gençleri üniversite sınavına hazırlıyor. Okul destek eğitimlerinin yanı sıra gençlere; sınav kaygısı, zaman yönetimi ve gelişimlerine yönelik çeşitli seminerlerle destek veren Akademi, gençleri geleceğe hazırlıyor. Katılımcı ve sürdürülebilir bir eğitim modeli ile klasik eğitim koşullarının dışına çıkarak, gençlerimizle hem birebir hem de toplu halde iletişim kurmayı amaçlayan Üsküdar Gençlik Akademisi, bu bağlamda gençlerimiz için çalışmalar, dersler ve etkinlikler düzenliyor. Sınıf ortamı ve sosyal alanda; gençlerin rol model olarak alabileceği üniversiteli eğitim koçlarının desteği ile öğrencilerin önüne hedefler koyan Üsküdar Gençlik Akademisi'nden nitelikli iletişim ile eğitim alan gençler toplumsal uyumlulukta herhangi bir problem yaşamadan kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Hem maddi hem de manevi destek

Üsküdar Gençlik Akademisi öğrencileri üniversiteye hazırlık ve lise okul derslerine destek noktasında maddi ve manevi gerekli eğitimi verip; eğitim koçluğu sistemiyle kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarını sağlayıp, hazırlık sürecini en faydalı ve verimli şekilde geçirmelerine olanak sağlıyor. Üsküdar’da oturan ya da okuyan lise öğrencileri ve 20 yaşını doldurmamış lise mezunları Üsküdar Gençlik Akademisi'nin hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Üsküdar Gençlik Akademisi; denemeler, eğitim koçluğu sistemi, kültürel ve sosyal faaliyetler, birebir etütler, konu tekrar etütleri, soru çözümü etütleri, motivaston seminerleri, hızlandırma eğitimleri, doğa kampları, sportif faaliyetler, psikolog desteği, psikolojik danışmanlık ve rehberlik servisi hizmetleri veriyor. Üsküdar Gençlik Akademisi bu hizmetlerini gençlere 15 Eğitim koçu, 5 rehber öğretmen, 1 psikolog, 25 branş öğretmeni ile veriyor.

Çeşitli etkinliklerle destekleniyor

Üsküdar Gençlik Akademisi düzenlemiş olduğu çeşitli etkinliklerle verdiği hizmetleri destekliyor. Öğrenci buluşmaları ve tecrübe aktarımı, Psikolojik Danışmanlık ve rehberlik servisi, Kİtap okuma ve tahlil programları, Meslek tanıtımları, Tarihi ve kültürel geziler, Pano çalışmaları, Gençlik kampları, Kariyer planlaması, Sportif faaliyetler ve oyunlar, Hat kursu, Ebru kursu, Film okumaları, Online eğitimler, Çevirim içi yarışmalar, Okur-yazar buluşmaları, Üniversite gezileri, Psikolojik destek ve motivasyon sunumları Üsküdar Gençlik Akademisi'nin düzenlediği etkinler arasında yer alıyor.

Üsküdar Gençlik Akademisi'nin gurur tablosu

Üsküdar Gençlik Akademisi bünyesindeki ücretsiz üniversite hazırlık kurslarına devam eden öğrenciler; branş öğretmenleri, rehber öğretmenler, psikolog ve eğitim koçlarından oluşan dev eğitim kadrosuyla bu sene 900 öğrenciye ücretsiz YKS Hazırlık Eğitimleri verdi. Bununla birlikte öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimleri için aktiviteler planlayan Üsküdar Gençlik Akademisi, bu seneki çalışmalarının meyvelerini öğrencilerinin yüzde 80’inin üniversiteye yerleşmesiyle almış oldu. Bu oranın içinde; 11 Tıp, 9 Diş Hekimliği, 3 Eczacılık, 7 Hukuk, 12 Psikoloji, 43 Mühendislik, 57 Öğretmenlik, 12 İslami İlimler, 8 Hemşirelik, 11 İletişim Fakültesi, 21 İktisadi Bilimler, 53 Sağlık Bilimleri bulunuyor.

Akademi 2014 yılında kuruldu

2014 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana 5 binden fazla öğrenciye ücretsiz eğitim veren Üsküdar Gençlik Akademisi, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Üsküdar Gençlik Akademisi’nde eğitimini tamamlayan öğrenciler ve velileri Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile bir araya geldi. Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen programa Başkan Hilmi Türkmen, öğrenciler ve veliler katıldı. ‘’Gençlik Akademimizin başarılı öğrencileri gurur kaynağımız oldu’’ Programda velilerle tek tek ilgilenen Başkan Türkmen yaptığı konuşmada “Bilgi Evleri’nin, Gençlik Merkezleri’nin, Gençlik Akademileri’nin amacı bellidir. Çocuklarımız hem iyi kurslara gitsinler hem de kişisel gelişimlerini en iyi şekilde yapsınlar. Bizim için en yararlı hizmet budur. Bu sene Üsküdar Gençlik Akademisi’nde üniversite sınavına hazırlanıp başarılı olan öğrencilerimiz bizim gurur kaynağımız oldu. Gençlik Akademisi’nde eğitim alıp üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşen kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah başarılarınızı daim etsin’’ dedi.

Bu yılın mezunları fakültelere yerleşti

Üsküdar Gençlik Akademisi’nde bu yıl LYS ‘de 1 öğrenci Tıp Fakültesine, 1 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesine, 3 öğrenci Hukuk Fakültesine, 5 öğrenci Ebelik, Hemşirelik Bölümüne, 13 öğrenci Fizyoterapi Bölümüne, 9 öğrenci Mimarlık Fakültesine, 41 öğrenci Eğitim Fakültesine, 16 öğrenci İlahiyat Fakültesine, 17 öğrenci Endüstri ve Makine Mühendisliği Bölümüne, 19 öğrenci Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne, 15 öğrenci Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne, 21 öğrenci İletişim Fakültesine, 4 öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği (İngilizce) Bölümüne ve 271 öğrenci de çeşitli diğer fakültelere yerleşmeye hak kazandılar. Üsküdar Gençlik Akademisi’nde aynı zamanda, Eğitim Koçluğu Sistemi ile üniversitelerin en iyi bölümlerinde okuyan eğitim koçları öğrencilerin karakter gelişimine yardım etmek amacıyla sosyal, kültürel, sportif, sanatsal faaliyetler yapmaktadırlar. 4’ü rehber öğretmen olmak üzere toplamda 10 eğitimci kadro ile gençler geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaktadır.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YİĞİT CİGERLİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam