reklam
reklam

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 20.Yıla özel 20 Film

Eklenme Tarihi: 14 Mart 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 146538

 Gösterilecek filmler arsında:  The Insider (Köstebek ), John Q, One Flew Over the Cuckoo's Nest (Guguk Kuşu ) gibi sinema tarihine damgasını vuran filmler de yer alacak . Gösterimlerin ücretsiz olacağı bu filmler 13 Mart  Pazartesi  günü gösterilen ve başrolünde Emma Thomspon’ın olduğu  “Wit” (Zeka)” ile başladı. 
Filmin Konusu: Vivian Bearing (Emma Thompson) işine çok bağlı, disiplinli ve dediğim dedik bir edebiyat profesörüdür. Karnındaki bir ağrı nedeniyle doktoruna gittiğinde oldukça ilerlemiş yumurtalık kanseri hastası olduğunu öğrenir. Doktor Kelekian kanser hakkında bir araştırma yürütmektedir. Vivian Bearing ilerlemiş bir vaka olduğundan ona kendi tabiriyle tam doz kemoterapi uygular ve böyle yaparak onu aynı zamanda araştırması için bir denek haline getirir. Kelekian’ın öğrencisi Jason da pek çok doktorda görüldüğü üzere hastalarının duygularını pek önemsemeyen biridir. Jason, Vivian Bearing’i dersine girmiş olduğundan dolayı tanımaktadır. Vivian Bearing çok ağır olan tam doz ilaç tedavisini aldıkça sağlığını yitirir ve hasta olmasına rağmen onun duygularını önemsemeyen hastane çalışanlarının tutumunu sorgular. Kendisini oldukça yalnız hisseder ve sık sık geçmişteki anılarını, okuduğu edebiyat yazılarını, özellikle de John Donne’nin ölümle ilgili şiirlerini düşünür. Yine de kendisini anlayan ve onun duygularını önemseyen Susie adında bir hemşiresi vardır.

Editör: YİĞİT FIRAT YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam