reklam
reklam

Can dostlarda yuva heyecanı

Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2022, Salı - 09:14   Okunma Sayısı: 105265
Sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Can dostlara kalıcı yuvalar bulunurken, bir yandan da mama desteği sağlanıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP iş birliği ile geçen yıl başlattığı kampanyayı devam ettiren Cheetos, bu yıl yaklaşık 500 hayvanın kalıcı yuvalarını bulmalarına destek oluyor. Yakın zamanda bakımevinden sahiplendiği köpeği ile basında sıkça yer bulan Burcu Esmersoy da projenin en büyük destekçisi. Her Şey Yanımda’da pet shop kategorisinde yapılan her alışveriş sonrasında Bu Mama Benden makineleri sokak hayvanları için bir kap mama bırakacak. Vodafone’lu olsun olmasın herkesin destek verebileceği kampanyayla bir yandan evdeki hayvanların ihtiyaçları karşılanırken, bir yandan da sokak hayvanlarına mama sağlanacak. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yüzde yüz kafessiz yumurta kullanımına geçen, değişimi ilk duyuran turizm markası olarak büyük takdir toplayan Dedeman Hotelleri hayvan haklarına yönelik iki önemli adım daha attı. Bu aydan itibaren misafirlerinin evcil hayvanlarını 13 otelinde kabul etmeye başlayacak olan markanın, otellerinde kullanılan şampuan ve sabun gibi buklet ürünlerinin tamamı Cruelty Free olacak.

Pati Dostları Buluşması

Cheetos geçtiğimiz sene de 7 bölgeden 7 ilde hayvan bakımevleri kurarak binlerce dostumuzun hayatına dokundu. Burcu Esmersoy, sahiplendiği görme engelli köpeği Asya ile Kanyon Alışveriş Merkezi’nde Cheetos tarafından gerçekleştirilen “Pati Dostları Buluşması “etkinliğinde gelen hayvan severlerle sohbet ederken sahiplenme sürecinde yaşadıklarını anlattı. Hayvan sahiplendirmenin patili dostlar için yapılabilecek temel şeylerin başında geldiğine değinen Esmersoy, ''Onların bakımını üstlenmek, yaşamlarına sağlıklı ve keyifle devam etmelerini sağlamak tüm hayvan severlerin en büyük isteği. Gerçekleştirmek için ise el ele vererek, tüm hayvan severler olarak onların yeni yuvalarına kavuşmasını sağlayabiliriz” diye konuştu.

Yuva bulmayı bekleyenlere müjde

Proje kapsamında, Türkiye genelinde 35 ilden toplanan yaklaşık 500 sokak hayvanının bilgileri Cheetos’un resmi web sitesi olan www.cheetos.com.tr adresine yüklendi. Hayvanseverler web sitesinde bulunan Pati Haritası’na tıklandığında o bölgede sahiplenilmeyi bekleyen sokak hayvanları ile ilgili detaylı bilgilere ulaşarak gönüllerinin bağlandığı patili dostları için sahiplendirme sürecini başlatabiliyor. Sahiplendirme sürecinin ilk adımı ise iletişim bilgilerini içeren bir form doldurarak başvurularını tamamlamaktan geçiyor. Sahiplenme süreci HAYTAP görevlileri tarafından koordine edilirken Cheetos da sahiplenilen tüm hayvanların ilk ihtiyaçları olan mama, aşı vb. konularda destek oluyor.

Yeni bir sosyal yardım kampanyası

Her Şey Yanımda’da pet shop kategorisinde yapılan her alışveriş sonrasında Bu Mama Benden makineleri sokak hayvanları için bir kap mama bırakacak. Vodafone’lu olsun olmasın herkesin destek verebileceği kampanyayla bir yandan evdeki hayvanların ihtiyaçları karşılanırken, bir yandan da sokak hayvanlarına mama sağlanacak. Vodafone, online alışveriş platformu Her Şey Yanımda üzerinden yeni bir sosyal kampanya başlattı. Her Şey Yanımda üzerinden yeni bir kampanya başlatan firma, müşterilerinin pet shop kategorisinde yapacağı her alışveriş için Bu Mama Benden makinelerinden mama bırakılmasını sağlayacak. Böylece hem evdeki hem de sokaktaki patili dostlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacak.

Kodlama öğrencileri geliştirdi

Bu Mama Benden makineleri, Türkiye Vodafone Vakfı’nın Yarını Kodlayanlar projesi kapsamında kodlama eğitimi alan çocuklar tarafından sokak hayvanlarını beslemek için tasarlandı. İstanbul'da 7 noktada, İzmir, Ankara, Adana, Erzurum ve Rize'de birer noktada olmak üzere Türkiye genelinde toplam 12 mama makinesi bulunuyor. TikTok’un video serisi T-Talks toplumsal konulardan gündeme dair önemli başlıklara, bireysel başarı hikayelerinden kitleleri etkileyen dikkat çekici öykülere kadar birçok konuda farklı bir perspektif yaratmayı hedefliyor. Eğlence platformu TikTok'un "T-Talks"

“Beni hayata döndüren köpeğim Buddy oldu”

HAÇİKO Derneği Kurucu Başkanı Ömür Gedik, tanışma anından sonra hayvanların insanları çok olumlu yönde değiştirdiğini belirtiyor. Bir dönem geçirdiği obsesif kompulsif bozukluk sebebiyle tedavi gören Gedik, bu zor dönemi çok sevdiği köpeği Buddy sayesinde atlattığını söylüyor. Türkiye’nin dört bir yanında il temsilcileri bulunan ve en güvenilir derneklerden biri kabul edilen HAÇİKO, sokak ve orman beslemeleri ve klinik tedavi masrafları için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Aynı zamanda hayvanseverlerden gelen tedavi ve bakım destek taleplerine de karşılık verdiklerini belirten Ömür Gedik, Genç HAÇİKO oluşumu altında üniversitelerde hayvansever toplulukları bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade ediyor.

“Sahadaki elimiz kolumuz: TikTok”

Ömür Gedik, TikTok’la yaptıkları proje sayesinde hedef kitlelerine kolayca ulaştıklarına değinerek kişisel ve dernek olarak çalışmaların sürmesini istediğini belirtiyor. Projelerin etkisinin kalıcı olduğunu da vurgulayan Gedik, uzun vadede hayvan hakları için olumlu gelişmeleri beraberinde getireceğine inanıyor. T-Talks serisi; TikTok platformunun internette pozitiflik, yaratıcılık, mutluluk ve her şeyden önce neşe vaat eden kimliğini temel alarak ortaya çıktı. TikTok'un topluluğuna ilham vermeyi hedeflediği T-Talks serisi #ttalkstürkiye çatısı altında üretmeye ve kullanıcıların hayatlarına ışık tutmaya devam edecek.

Hayvan haklarına yönelik iki önemli adım

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yüzde yüz kafessiz yumurta kullanımına geçen, değişimi ilk duyuran turizm markası olarak büyük takdir toplayan Dedeman Hotels & Resorts International, hayvan haklarına yönelik iki önemli adım daha attı. Bu aydan itibariyle misafirlerinin evcil hayvanlarını 13 otelinde kabul etmeye başladıklarını duyuran marka, otellerinde kullanılan şampuan ve sabun gibi buklet ürünlerinin tamamının da Cruelty Free olacağını açıkladı. Sürdürülebilir turizm anlayışıyla hareket eden Dedeman Hotels & Resorts International, “Kafessiz Yumurta” uygulamasının ardından bu kez de tüm otellerinde sabun, şampuan, duş jeli gibi buklet malzemelerini test aşamasında hayvanlar üzerinde deney yapılmayan Cruelty Free işaretli ürünlerden temin etme kararı aldı. Sorumlu kaynak kullanımında olumlu ve sürdürülebilir bir değişim sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Dedeman, Ağustos ayı itibariyle evcil hayvan kabulüne başladı. Misafirlerine, hayvan dostlarıyla birlikte seyahat etme konforu sunmayı amaçlayan markanın 13 oteli; Dedeman İstanbul, Dedeman Bostancı Hotel&Convention Center, Park Dedeman Bostancı, Park Dedeman Eskişehir, Dedeman Palandöken, Dedeman Palandöken Ski Lodge, Park Dedeman Gaziantep, Dedeman Konya Hotel&Convention Center, Park Dedeman Denizli, Dedeman Şanlıurfa, Dedeman Tokat, Park Dedeman Elazığ ve Park Dedeman Adıyaman’da uygulamaya geçildi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam