reklam
reklam

Gruplar ateşten gömlek

Eklenme Tarihi: 12 Eylül 2022, Pazartesi - 14:01   Okunma Sayısı: 80511
İstanbul Süper Amatör Ligi 2022 - 2023 sezonu grupları belli oldu. Tüm gruplar adeta ateşten gömlek misali kıyasıya bir rekabetin habercisi gibi.

Yeni sezonda İstanbul Süper Amatör Ligi'nde oynama hakkı bulunan 96 takımdan, 88 takımın katılımı ile gerçekleşen kura çekimi sonrasında, 8 grupta 11'er takım hem İstanbul Şampiyonu olmak için, hem de dereceye girerek Bölgesel Amatör Lige çıkmak için mücadele edecekler. Toplam 8 takım ligden çekildi. Sezon öncesi fikstüre girmeden 8 takım ligden çekildi. Bu takımların arasında geçen yıl 1.Amatör Lig'de şampiyon olarak Süper Amatöre yükselen Büyükçekmece Karaağaçspor, Davutpaşaspor ve Kumkapı Sarıçubukspor da bulunuyor. Bu üç takımla beraber, Ataşehir Çamolukspor, Beylerbeyispor, Beyoğlu 1979 Yeniçarşı GSK, Eyüp Şafakspor ve Şehreminispor Süper Amatör'den çekildiklerini açıklayarak kura çekimine katılmadılar. Öte yandan İstanbul'un ilçeleri arasında SAL grup kura çekimine en çok takımı 8 ekiple Beykoz ilçesi gönderdi. Gaziosmanpaşa ve Sarıyer 6'şar, Küçükçekmece, Üsküdar, Zeytinburnu 5'er, Bayrampaşa, Beyoğlu, Fatih, Maltepe, Ümraniye 4'er Bahçelievler, Bakırköy, Kağıthane 3'er, Avcılar, Beşiktaş, Eyüp, Şişli, Çekmeköy, Çatalca, Kartal 2'şer, Pendik, Başakşehir, Büyük Çekmece, Kadıköy, Bağcılar, Esenyurt, Tuzla, Şile, Ataşehir, Arnavutköy ise birer temsilci gönderdi. Adalar, Beylikdüzü, Esenler, Güngören, Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli ve Sultangazi'nin ise Süper Amatör'de temsilcisi bulunmuyor.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

  1. GRUP
    Geçen yıl BAL'dan düşen Irmakspor, Maltepespor ve Yeniköyspor bu yıl SAL 1.grupta mücadele edecekler. 1.Amatör'den yükselen Siirt İstanbul Yavuzselimspor bu yıl da şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Geçen sezon SAL grubunu 3.bitirerek klasmanın kapısından dönen Kulaksız Okspor ve Yeni Ufukspor bu yıl aynı istikrarı göstererek klasman gruplarına kalmaya çalışacaklar. Grubun diğer takımlarından; Bağlarbaşıspor, Küçükköyspor ve Kartaltepespor geçen yıl SAL gruplarını 5., Soğuksuspor ile Avcılar Belediyespor ise 7. sırada tamamlamıştı.
  2. GRUP
    BAL'dan SAL'A düşen Beşyüzevlerspor, 1.Amatör'den yükselen Yeşilbayırspor, Fikirtepe Dumlupınar, Balkan Yeşilbağlarspor, Öz Karacaahmetspor, Şilespor, bu sezon 2.grubun favori takımları, Grubun diğer takımlarından; Paşabahçespor, Başakşehirspor ve İstanbul Bulancakspor geçen yıl SAL gruplarını 4., Mimarsinanspor 6., Büyükçekmece Belediye 7.olarak tamamlamıştı. İstanbul Esnafspor kalesini koruyan tecrübeli file bekçisi Koray Aydın Üsküdar ekibi ÖzKaracaahmet ile anlaştı.
  3. GRUP
    3.grupta bu sezon BAL'dan düşen Dudulluspor ve 1877 Alemdağspor yer alacak. 1.Amatör'den yükselen Ormanlı Köyü Spor, Taşlıtarlaspor, Pınarspor, Zeytinburnuspor, bu yıl da aynı başarıyı tekrarlamak isteyecek. Grubun diğer takımlarından Selimiyespor ve Çengelköyspor geçen yıl SAL gruplarını 4., İstanbul Bafraspor ve Gültepespor 7., Ortaçeşmespor ise 8. sırada bitirmişlerdi. Çengelköyspor, Isparta 32 Emrespor forması giyen 2001 doğumlu forvet Burak Hancı'yı kadrosuna dahil etti. Zeytinburnuspor, Antalya Manavgatspor’dan 23 yaşındaki forvet Berke Bayraktar’ı kadrosuna kattı. Dudulluspor ise Kavakpınarpor forması giyen 20 yaşındaki forvet Altan Emre Yıldırım’a imza attırdı.
  4. GRUP
    4.grupta BAL tecrübesi bulunan ve geçen yıl BAL'dan düşen Yeşilköyspor, 1.Amatör'den yükselen Yeşil Ilgazspor, geçen yıl klasmana kalma başarısı gösteren Çekmeköy Bld Alemdağspor, Yeşilova Esnafspor, geçen sezon SAL grubunu 3.bitirerek klasmanın kapısından dönen Kartalgücü, Çıksalınspor grubun favori takımları arasında yer alıyor. Grubun diğer takımlarından Yenibosnaspor ve Çubukluspor geçen yıl SAL gruplarını 5., Dikilitaşspor ile İstanbul Gümüşhanespor 6. sırada kendilerine yer bulmuşlardı. Küçükyalı Yelkenspor ise geçen yıl hakkını saklı tutmuş ve SAL'da mücadele etmemişti. Yeşilova Esnafspor, Zeytinburnuspor'dan Serhat Arat ve Kanarya Azimspor'dan Hacı Arif Evmaz'ı kadrosuna kattı.
  5. GRUP
    Geçen sezon BAL'dan düşen Beykoz 1908 AŞ., 1.Amatör'den yükselen İzzetpaşaspor, BAL baraj maçını kaybederek BAL'ın kapısından dönen Ayazağaspor, geçen yıl SAL klasmana kalma başarısı gösteren Gülsuyuspor, geçen sezon SAL grubunu 3.bitirerek klasmanın kapısından dönen Leventspor 5.grupta öne çıkan takımlar arasında yer alıyor. Grubun diğer takımlarından Gaziosmanpaşaspor geçen yıl SAL grubunu 4., Bayrampaşa Tunaspor ve Muratbeyspor 5., Bahçelievler Olimpikspor, Küçükçekmece İdman Yurdu ve Yamanspor 6.'lığı elde etmişlerdi. Ümraniye temsilcisi Yamanspor, Maltepe Fındıklıspor forması giyen 1997 doğumlu stoper Oğuz Atmaca ile anlaştı. Gülsuyuspor, Maltepespor'dan ayrılan 1995 doğumlu Serkan Turan ile anlaştı. Beykoz 1908, Maltepe takımı formasını giyen sol bek Tayfun Karadağ ve İstanbul Siirtgücü'nden 1994 doğumlu orta saha oyuncusu Ferit Uzun ile sözleşme imzaladı.
  6. GRUP
    6.grupta geçen yıl BAL'dan düşen Bakırköyspor ve İnkılapspor, 1.Amatör'den yükselen Yeşiltepespor, Küçükayasofyaspor, Sarıyer Yenimahalle, Anadolu Hisarı İdman Yurdu, BAL baraj maçını kaybederek BAL'ın kapısından dönen Çamlıcaspor, geçen yıl SAL klasmana kalma başarısı gösteren İFA Spor, grubun iddialı takımlarından. Grubun diğer takımlarından Akşemsettin Parsellerspor geçen yıl SAL grubunu 4., Pazariçi Köprülüspor 7., Denizköşklerspor ise 8. sırada bitirmişti. Anadolu Hisarı İdman Yurdu, Ahmet İlkın, Doğukan Yamanarslan, Mustafa Sayım, Anıl Ağbulak' kadrosuna katarken, iİç transferde Tayfun Şahin, Evren Yıldız, Gökhan Ukşal, Mehmet Ç .Yalçın, Onur Ün, Muhammed E.Yakup, Gökhan Gödek, Yunus E.Bütün, Tolga Armağan, Yusuf Yaprak, Burak C.Sağlam, M.Akın Çevikkan ile anlaşmaya vardı.
  7. GRUP
    Geçen yıl BAL'dan düşen Üsküdar Futbol AŞ, İstanbul Siirtgücü, Beykoz İdman Yurdu, 1.Amatör'den yükselen Merkezefendispor, Boyacıköyspor, Bahçelievler Gümüşhanespor, Taçspor, 7.grubun öne çıkan takımları arasında görülüyor. Grubun diğer takımlarından Galataspor geçen yıl SAL grubunu 4.,
    İstanbul ve Esenyurt Orduspor 5., Mecidiyeköyspor 6., Balatspor 7. tamamlamıştı. Balatspor, İstanbul Bulancakspor'dan Muhammed Balcı ve Haydarspor'dan Müslüm Arslan'ı renklerine bağladı. Bahçelievler Gümüşhanespor, Bismil 1936 Spor’dan daha önce Fenerbahçe ve Konyaspor formaları da giymiş olan Gökhan Emreciksin'i transfer etti. Mecidiyeköyspor Artvin Çoruh Spor formasını giyen forvet Tunç Taşkın'ı renklerine kattı.

 

 

  1. GRUP

8.grupta; BAL'dan düşen Alibeyköyspor, Cevizli Anadoluspor, bu sezon yeniden BAL'a dönmeyi hedefliyorlar. Alibeyköyspor, Dudulluspor'da forma giyen 1997 doğumlu Hasan ve Hüseyin Kılıç kardeşler ile anlaştı. Çamlıcaspor forması giyen 35 yaşındaki golcü Emre Yatan'ı renklerine bağlayan Cevizli Anadolu, 1995 doğumlu Fatih Gönen ve 2004 doğumlu Oğuz Gönen kardeşler ile yeniden anlaştı. 1.Amatör'den yükselen Tophane Tayfunspor, geçen yıl SAL klasmana kalma başarısı gösteren İstanbul Mesudiyespor, Albayrakspor, geçen sezon sal grubunu 3.bitirerek klasmanın kapısından dönen Altıntepsispor, Küçükçekmecespor ve Kağıthanespor bu yıl klasmana kalabilmek için üst sıraları zorlayacaklar. Grubun diğer takımlarından İstinyespor, Beykoz Çavuşbaşıspor ve Orhanlıspor gruplarında 6. olmuşlardı. Beykoz temsilcisi Çavuşbaşıspor, daha önce Fenerbahçe ve Kasımpaşa takımlarında da forma giyen Ukrayna'nın Maripol takımından 2001 doğumlu stoper Murat Yıldırım ile anlaştı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam