reklam
reklam

Güney Kore Devlet Başkanı Park azledildi

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 135640

SEUL

Güney Kore'de yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalı nedeniyle yetkileri geçici olarak elinden alınan Devlet Başkanı Park Geun-hye görevinden azledildi.

Anayasa Mahkemesinin 8 yargıçtan oluşan heyeti, Park'ın devlet başkanlığı görevinden azledilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Baş yargıç Lee Jung-mi televizyonlardan canlı yayınlanan açıklamasında, mahkeme kararını "tarihi bir an" olarak niteledi.

Lee, "Park'ın açıklamalarına ve eylemlerine baktığımızda anayasayı savunduğuna yönelik herhangi bir irade bulamadık. Devlet başkanının anayasayı ve yasaları ihlali, halkın güvenine ihanet anlamına gelmektedir. Anayasayı korumak açısından bu tür ciddi eylemler kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Kararın ardından başkent Seul'de düzenlenen protesto gösterilerinde 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Park, ülke tarihinde azledilen ilk devlet başkanı oldu. Karar, siyasi dokunulmazlığını yitiren Park'a mahkeme yolunu açtı.

Yasalar gereğince 60 gün içinde seçime gidilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam