reklam
reklam

Gazzeli kadınlar hakları ihlal edilen balıkçılara destek oldu

Eklenme Tarihi: 9 Mart 2017, Perşembe - 16:00   Okunma Sayısı: 133779

GAZZE

Gazzeli kadınlarİsrail'in Filistinli balıkçılara yönelik uyguladığı ihlallere dikkat çekmek amacıyla Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Gazze Limanı'nda destek gösterisi düzenledi.

Filistin Demokratik Cephe'nin kadın kolu, Filistin Kadın Çalışma Dernekleri Birliği tarafından düzenlenen gösteride, Filistinli balıkçıların eşleri ile gösteriye katılan kadınlar İsrail'in ihlallerini eleştiren dövizler taşıdı.

Gazzeli balıkçının eşi Fatum Bekr, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Balıkçıların ihlal edilen haklarını istiyoruz. Kocalarımız evlerine geri dönmemeyi göze alarak evlerinden çıkıyor. İsrail, balıkçıları tutukluyor, öldürüyor, teknelerini hedef alıyor. Filistin yönetiminden ve uluslararası toplumdan balıkçıların zararlarını karşılamalarını talep ediyoruz. Balıkçılar mesleklerini özgürce ve güvenlik içinde, İsrail'in donanmasından uzak bir şekilde yerine getirebilmelerini istiyoruz." diye konuştu.

İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçılar sık sık İsrail güçlerinin müdahalesine maruz kaldığı, sendika verilerine göre 90 balıkçının gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail ile Filistinli direniş grupları arasında 26 Ağustos 2014'te varılan ateşkes antlaşması uyarınca avlanma sınırı 6 mil olarak belirlenmişti. İsrail yönetimi, 3 Nisan 2016'da Gazzeli balıkçıların avlanma menzilinin 6 milden 9 mile yükseltilmesine izin vermiş ancak geçen yılın haziran ayında tekrar 6 mile çekmişti.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nin 20 mil açığına kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam