reklam
reklam

Altınları çalındı, hac hayalleri yarım kaldı

Eklenme Tarihi: 9 Mart 2017, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 131389

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, hacca gidebilmek için biriktirdiği altınları 3 yıl önce çalınan 71 yaşındaki Sevim Deveci, bu yılki kurada kutsal topraklara gitmeye hak kazandı ancak, 10 yıldır beklediği hayali yarım kaldı.

Alınan bilgiye göre, İlyas Mahallesi'nde müstakil bir evde yalnız yaşayan Deveci'nin 3 yıl önce yardım bahanesiyle evine gelen bir kişi tarafından hac için biriktirdiği altınlar çalındı.

Bu yıl gerçekleşen kurada hacca gitmeye hak kazanan Deveci, gerekli parayı 4 gün içerisinde ödeyemezse bu yıl kutsal topraklara gidemeyecek.

Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılında hac için başvuruda bulunduğunu, 2010 yılında da gitmeye hak kazandığını ancak hac parasını bir yakınına borç verdiği için gidemediğini söyledi.

Hac başvurusunu 2011 yılında güncelleyerek yeniden hacı olabilmek için beklemeye başladığını anlatan Deveci, "3 yıl önce evime bir adam geldi ve bana yardım için para getirdiğini söyledi. Bana 100 lira verdi ve 50 lirasını dışarıda araçta bekleyen kişiye geri vermem gerektiğini söyledi. O sırada evde paralarımı ve altınlarımı sakladığım yeri fark etti. Ben 50 lirayı geri vermek için evden çıktım, ancak geri geldiğimde altınlarım ve paralarım yerinde yoktu." dedi.

Hacca gidebilmek için biriktirdiği altınlarının çalındığını fark edince üzüldüğünü anlatan Deveci, "4 bilezik, 4 Reşat altını, bir küçük altın ve bin 500 lira param çalındı. Polise başvurdum, o kişi yakalandı ama param geri gelmedi." diye konuştu.

Bu yıl hak kazanmasına rağmen hacca gidemeyeceğini ve çok üzüldüğünü ifade eden Deveci, çok üzgün olduğunu söyledi.

Öte yandan, olayla ilgili 3 yıl önce polis ekiplerince yakalanan T.D'nin çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı, ancak daha sonra farklı bir suçtan dolayı tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam