reklam
reklam

Bir tane Türkiye'miz var, o da hepimizin Türkiye'sidir

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 130735

İSTANBUL-Sevgili Başkanım öncelikle bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Başkanım bize Ataşehir'de neler yaptığınızı anlatabilir misiniz?
 Hakkı Altınkaynak: Öncelikle size hoş geldiniz diyerek Son- An Gazetesi çalışma arkadaşlarınıza da başarılar dilerim. Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  2009 yılında ilk defa seçime girdi ve kazandı. Battal Başkanımızın kazanması ve Ataşehir’in belediye oluşu hem bizim önümüze  zorluklar getirdi, hem de yeni Ataşehir'i oluşturma çalışmaları bizim için bir fırsattır. Belediye Başkanımız ve ekibi hem de partimiz ile programına uygun olan halkımıza dokunan toplumun bütün kesimlerine dokunabilen projeler ürettik. Yani insani değerleri ön plana alarak sosyal hayatı güçlendiren, buradaki insanların yaşam koşullarını kolaylaştıran çalışmalar yaptık. Bütün kesimlerin ihtiyaçlarına belediyenin bütçesi ölçüsünde Belediye Başkanımız yetişmeye çalıştı. Ataşehir, dört ilçenin birleşmesinden meydana geldi. Atamızın adına uygun 10 yılda çağdaş, modern bir Ataşehir oldu. Birçok belediye 30- 40 yıldır  kirada otururken Ataşehir Belediyesi, üç yılda kendine Türkiye'nin en akıllı modern binasını yaptı.Farklı bölgelerde kültür merkezleri açıldı. Hayatında sinemaya gitmeyen, tiyatroya, konserlere, kokteyllere gitmeyen insanlarımıza  bu hizmetler belediyemiz tarafından sunuldu. Yine belediyemiz tarafından 1 milyon m²’den  fazla yeşil alan üretilip halkımızın hizmetine sunulmuştur. Çok modern bir Nikah  Sarayı'nı insanlarımızın hizmetine sunduk. Bu hizmetler yeterli mi? tabii ki değil, daha işin başındayız. Çağdaş ülkelerdeki hizmetler ve olanakları Ataşehir'de de olması gerekiyor diyoruz. 

 Başkanım, İlk görevinizden sonra ikinci defa çok büyük farkla yeniden seçildiniz. Halkın sizi tercih etmesindeki sebepler nelerdir, bize bunlardan bahseder misiniz? Başarınızın sırrı nedir.? 
Hakkı Altınkaynak: İlk belediye seçimini 3681 oy farkıyla alırken, belediye seçimini 20bin küsür oy farkıyla aldık. Felsefemiz şu; Seçilene kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçildiğimiz gün ise  Türkiye Cumhuriyeti Ataşehir Belediyesi Başkanı olarak Ataşehir'de yaşayan tüm halkımızın Belediye Başkanı olduğunu kararlılıkla sürdürüyor. Biz örgüt olarak memnuniyetle ve mutlu bir şekilde bu çalışmaları destekliyoruz. Çünkü halkımızın güvenini kazanmalıyız, kazandıkça yerelden genele doğru güçleneceğiz,  bunu da hizmet üreterek yapıyoruz. İkincisi eğer biz ileride daha çok güçlenmek istiyorsak biz kimseyi zorlayarak değil, güven vererek onları anlayarak, sorunlarına çözüm bularak, onların kendimize eşdeğer görerek hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanımıza verdiğimiz değer ortaya çıktı. Daha da yapılması gereken çok iş var diyoruz. Toplumun her kesimine, örneğin belediyemiz taziyelerde ayırt etmeden yemek ikramlarında bulunuyor. Servis araçları, cenaze araçları halkımızın hizmetine sunuluyor. Bunların yanı sıra birçok hizmetlerimiz devam ediyor. Örneğin fakir ailelerin çocukları dershanelerden alınıp Ata evlerinde eğitim veriliyor. Mesela Kayışdağı'nda son 2 yılda 450 kadın çeşitli meslek eğitimlerden geçmiş bulunmaktadır. Bununla birlikte 315 kadın meslek sahibi olup iş buldu. Belediyemiz hiç ayırım yapmadan parti gözetmeden adaletli bir şekilde iş istihdamı yapıyor. 74 devlet okulunun hizmetleri belediyemiz tarafında yapılıyor. Belediyemizin Asli görevlerinden değil ama camilerin temizliği yapılıyor. Bunun yanı sıra her yıl Kültür Festivali düzenleniyor. Konserler düzenleniyor ve bunların tamamı halka ücretsiz hizmet olarak verilmektedir. Her yıl 15 - 20 gün süren tiyatro, sinema günlerini içeren Kültür Festivali  düzenleniyor. Örneğin çocuklarımızı ve gençlerimizi, madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmek ve korumak amaçlı eğitimler verilmektedir.
 Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim eksiğimiz şuydu; toplumun her kesimi ile  bağ kurulamamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet ile eşdeğer olduğundan dolayı herkes tarafından tanınır. Özellikle rakiplerimiz tarafından insafsızca algı yaratılarak,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin dini değerlere önem vermediği konusunda birtakım konuşmalarla itham  edilmesi ve  bizim de eksiğimiz olarak  kendimizi anlatamamak bizleri sıkıntıya soktu. Şimdi kendimizi doğru ifade ediyoruz.   Bir tane Türkiye'miz var, o da hepimizin Türkiye'sidir. Türkiye'nin üzerinde her renk kendi rengiyle yansırsa Türkiye renk cümbüşü olur. Biz birbirimizi tanıdıkça yarınlarda daha güzel kararlar vereceğiz. Ben şuna inanıyorum Cumhuriyet Halk Partisi,   bu  ülkenin sigortasıdır. Anadolu'da güzel bir söz vardır. ‘’İnsanı dostu eleştirir, senin yaptığın doğruya doğru,  yanlışa yanlıştır.’’ der. Biz iktidarın düşmanı değiliz , iktidarın doğru yaptıklarını kabul edecek erdeme sahibiz. Tabi yapılmayanlar daha çok bu ülkede. 15 yıl iktidar olunca, köprü de yapacak yol da yapacak. Bu toplumun farklı kesimlerindeki dengesizliği, uçurumu büyütmemeli, sosyal adaleti sağlamak gereklidir. Herkesin iş, aş, insanca yaşama hakkına saygı duyacak. 

l Sayın başkanım önümüzdeki ay referandum var. Bu referandumda neden Hayır diyorsunuz? 
Hakkı Altınkaynak: Bu referandumda Hayır çıkacağına inanıyorum. Bu Hayır’ın  büyük kısmı da iktidardan gelecektir. Biraz önce de söylediğim gibi içlerinde düzgün, inandığı gibi yaşayan AKP’liler var. Bu insanların da vicdanlarının sesine yansıyacaktır. ‘’Biz nerede yanlış yaptık’’ diyecekler. Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, en şerefli makamdadır. Bu şerefe nail olmuştur. Bir Cumhurbaşkanının beni yetim bırakmaya hakkı yok, beni de sevmek zorunda, sahip çıkmak zorundadır. Ben bir kesimin Cumhurbaşkanı’yım demeye hakkı yoktur. Cumhurbaşkanı, anayasanın kurallarıyla seçilip gelmiştir ve sorumluluğu anayasa ile çizilmiştir. Anayasayı kurallarına göre kullandığı zaman başımızın tacıdır ülkemizin onurudur. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde ülkemizin idare şekli rejim, referandum ile değişmesi gündeme geldi. Bu doğru bir karar değil Çünkü her ulusun kendine göre yaşanabilir bir biçimi vardır. Sadece Cumhuriyet tarihinden önce de 40- 45 sene önce ülkemizin Osmanlı zamanında Meclis-i Mebusan adı altında Tanzimat ile birlikte parlamentonun milletin meclisinden birtakım kararlar tartışıldı. Şimdi meclisler toplumun ihtiyacı olan yasaları enine boyuna tartışarak, bütün kesimler tartışarak yasal kalıcı hale getirildikleri bir yerdir.Yasalar toplumun temsilcileri tarafından yapılır ama bugün bu parlamenter rejimin aksak yanlarının güçlendirilmesi gerekir. Çünkü sonuçta toplumun kendini yenilemesi gerekiyor. Dünyada da örnekleri vardır. Bunun yerine bütün yetkililerin bir kişiye devredildiği, başkanlık sistemi nasıl bir sistem olduğu da toplum tarafından bilinmiyor ve bunu önerilerinde anlatmakta zorluk çektikleri bir rejim değişikliğine gidiliyor. Bu gidişat doğru bir gidişat değildir. Sadece bizim açımızdan değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorunu değil. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorunu olmadığı da şuradan belli, en sağ taraftan Saadet Partisi'nin milliyetçi partiler kesimlerin ezici çoğunluğunun da AK Parti'nin içerisinden inandığı gibi yaşayan, yaşandığı gibi inanan muhafazakar dindar kesimin tarafından da kabul görmüyor. Bizim bir sloganımız var ‘’Türkiye'nin birleştirici gücü’’ Evet Türkiye'nin birleştirici gücü tam yerini buluyor. Sağ taraftan tutun da sol kesimdeki partilere kadar bir çoğu Türkiye'de ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi ile bu gidişatın doğru olmadığı üzerinde kendiliğinden bir  mutabakat sağlanmış oldu. Kendiliğinden oluştu, toplumun gidişatının doğru olmadığı kendiliğinden belirlendi. Ülke söz konusu ise gerisi teferruattır sözü yerini buldu. 

l Milletvekili yaşı 18’e inmeli mi? Bunun için neler söyleyeceksiniz? 
Hakkı Altınkaynak: Milletvekilliğin 18 yaşına inmesinin bir mantığı var mı sence? AK Parti'nin hangi teşkilatlarında 18 yaşında bir başkanı vardır? Daha çok gençtirler. 

 Başkanım, son olarak neler  söylemek istersiniz? 
Hakkı Altınkaynak: Son olarak toplumun farklı kesimlerinin ilk defa iki ayda ortak bir cephede buluştular. Bu doğru bir karardır, hiç kimse toplumun vicdanının sesini yok sayamaz. Son olarak hayırda bir hayır vardır diyorum. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum Halime Hanım
Bir tane Türkiye'miz var, o da hepimizin Türkiye'sidir
Bizi makamında ağırlayarak bu  samimi ve içten röportaja olanak sağladığı için  ben ve gazetem adına Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak’a teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.   

 

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam