reklam
reklam

Korsan taksicilik şekil değiştirdi

Eklenme Tarihi: 9 Kasım 2015, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 144949

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube müdürlüğü ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) çalışmaları ve yasal düzenlemenin ardından büyük ölçüde ortadan kalkan korsan taksicilik, yöntem değiştirerek tekrar ortaya çıktı. 

Korsan taksicilerin internet üzerinden müşteri bulması, ikiz plaka kullanması ve K1 belgesiyle taşımacılık yapması üzerine denetimlerini artıran İTEO, vatandaşları uyardı. 

İTEO Başkanı Yahya Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa dışı yollarla taksicilik yapan kişilere göz yummayacaklarını söyledi.

Son zamanlarda korsanın şekil değiştirdiğini fark ettiklerini ifade eden Uğur, şöyle konuştu:

"UBER ve benzeri internet siteleri, uygulamaya koyduğu programla, site aracılığıyla topladığı yolcuları, siteye abone olan araç sahipleri tarafından korsan olarak taşıttırıyor. Yani internet üzerinden korsan taşımacılık yapıyorlar. Sinsi ve gizli bir şekilde büyüyen bu yeni tehlike karşısında, satış sanal ortamda yapıldığı için bu kişilerin tespit edilmesi ve yakalanması da çok zor. Bu yüzden yetkililerden teknolojiyi kötü emellerine alet eden bu kişilere yönelik çalışma yapmasını rica ediyoruz. "

"K1" belgeli bazı kamyonet sahiplerinin de belgedeki "taksicilik, hafif yük ve eşya taşınır" ibaresini kullanarak, korsan taşımacılık yaptığını belirlediklerini dile getiren Uğur, bu kişilerin sadece yük taşıyabileceğini vurguladı.

Son zamanlarda ikiz plaka yöntemiyle korsan taksicilikte artış gözlendiğini kaydeden Uğur, vergi ödeyen, emek veren taksicinin plakasını aracıyla birlikte kopyalayarak piyasada taksicilik yapıldığını, taksicilerin ekmeğine göz dikenlerin karşısında olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam