reklam
reklam

Çocukların yeni eğlencesi

Eklenme Tarihi: 4 Ağustos 2022, Perşembe - 10:14   Okunma Sayısı: 129006
Çocuklara masal dünyasının kapısını aralayan Masal Parkları, güvenle ve keyifle oyun oynayabilecekleri bir alan oluşturuyor. Etkinlik alanı içerisindeki ünitelerde ise çocuklar hem eğleniyorlar, hem bilgi sahibi olup öğreniyorlar.

Kültür, sanat, eğitim ve edebiyatın bir bütün olarak ele alındığı yepyeni ufuklar çizmeyi hedefleyen Masal Parkları, Anadolu ve dünya masallarını çocuklara yeniden anlatmak ve onların hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlıyor. Çocuklara masal dünyasının kapısını aralayan Masal Parkları, güvenle ve keyifle oyun oynayabilecekleri bir alan oluşturuyor. Etkinlik alanı içerisindeki ünitelerde ise çocuklar hem eğleniyorlar, hem bilgi sahibi olup öğreniyorlar. Masal Anlatıcılığı eğlence vasfının ötesinde toplumsal gelenek ve göreneklerin aktarılması, geçmiş inanış, düşünce ve davranışların geleceğe tanışmasında etkili olmayı amaçlıyor. Masal Atölyelerinde ziyaretçiler aktif katılımlarının yer aldığı ritm ve canlandırmalar içeren , sadece dinlemenin ötesinde Masalın içinde yer alacakları aktif faaliyetler içeriyor. Sanat Atölyeleri Masal Atölyesi etkinliğinin ardından çocukların Sanat Atölyesi etkinliğine dahil olarak hayal aleminde kurmuş oldukları dünyayı gerçek dünya ile tanıştırıyor. Sanat Atölyeleri, masalı pekiştirmek için uygulanacak sanatsal faaliyetleri içeriyor. Masal Parkı Gezileri alandaki karakterler ve hikayeleri Masal anlatım çerçevesinde hikayeleştirilerek çocuklara aktarıyor. .

 

Pendik Masal Parkı

Pendik Belediyesi tarafından hizmete açılan Masal Parkı çocuklar tarafından büyük bir ilgi görüyor. İçerisinde Göbeklitepe, Masal Anlatan Ağaç, Rafadan Tayfa ve daha birçok ünitenin bulunduğu “Pendik Masal Parkı” çocuklar için masalsı bir yer oluşturmak amacıyla düzenlendi. Masal Parkı'nda eğlenen çocuklar, aynı zamanda öğrenme imkanı da bulacak. Park içrisindeki mini Göbeklitepe çocuklara tarihi öğretirken, zaman tüneli ve oyun alanları da eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak. Pendik Masal Parkı'nın çocuklar için yepyeni bir eğlence alanı oluşturacağını belirten Pendik Belediyesi Başkanı Ahmet Cin “Çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak az. Onlar için hep çalışacağız. Pendik Masal Parkı’nda masalsı bir yer oluşturmak istedik. Burada hem eğlensinler hem de öğrensinler diye minik bir Göbeklitepe alanı yaptık. Pendik Masal Parkı’mızda Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, geleneksel öykülerimizden Keloğlan ve dev karakterleri, masal anlatan ağaç ve daha birçoğu çocuklarımızı bekliyor” dedi.

 

Masal anlatılıp, eğlenceli gösteriler yapılıyor

Pendik Masal Parkı'na gelen çocuklar, meyve ve hayvan kostümü giyen maskotlar tarafından karşılanıyorlar. Çocuk şarkıları eşliğinde eğlenerek alanı gezen çocuklara daha sonra masal dinletisi gösterisi yapıldı. Masalcı Peri, Pendik Masal Parkı’nın ilk masallarını çocuklara anlatmaya devam ediyor. Masal Parkı’nda hem eğlence alanları, hem de eğitici alanlar yer alıyor. Kavakpınar Mahallesi Yeni Asır Caddesi üzerindeki 7 bin 876 metrekarelik alana kurulan devasa parkta çocukların seveceği pek çok nokta düşünülmüş. Burada çocuklar geleneksel masal kahramanları, zaman tüneli, Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakalıyor. Pendik Masal Parkı’nda aynı zamanda masal diyarı da yer alıyor. Çocuklar, Masal Parkı’nda eğlenceli aktivitelerin yanında mini Göbeklitepe’yi gezerek yeni şeyler de öğreniyor.

 

 

Antalya Kepezpark Varsak Masal Parkı

Masal Park'ın 8 dönümü bina ve havuzlardan oluşuyor. Binaların içerisinde değişik etkinlik ve organizasyonlar için yer bulunuyor. 27 dönümlük alan ise, tamamen yeşillik ve yürüme parkurlarından oluşuyor. Bu yürüme parkurları ve yeşillikler boyunca çok değişik masal kahramanları ve egzotik sokaklar uzanıyor. Kepezpark Varsak projesi, tam olimpik yüzme havuzunun lokomotif olduğu Antalya'ya kazandırılan harika bir yaşam merkezi. Her yaş grubunun ilgisini çekecek ünitelerin yer aldığı, tam anlamıyla bir vizyon proje olan Park, binlerce vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Varsak beldesi, Antalya ilinin Kepez ilçesine bağlı olan ve il merkezine 11 kilometre, denize 13 kilometre uzakta yer alan bir semt. Masal Parkı, Varsak'a sağlayacağı hareketlilikle çevresine ciddi bir katma değer kazandıracak. Tam olimpik kapalı yüzme havuzu zaman içinde birçok ulusal ve uluslararası spor etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca 5 bin m2 lik alanda kurulu olan "Masal parkı" çocuklar için önemli bir cazibe merkezi olma özelliği taşıyor. Masal parkı Antalya'da bir ilk olma niteliğiyle çocuklar için eşsiz bir eser. Masal parkı bu yönüyle Antalyalı ve Antalya'ya gelen bütün çocukların görmek isteyeceği özel bir mekan.

 

Sultangazi Masal Kahramanları Parkı

Çağdaş yaşamda vazgeçilmez olan yeşil alanları, imar planları doğrultusunda hayata geçirirken, bir çok parkı da ilçeye kazandıran Sultangazi Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerinde bakımsızlık sebebiyle kötü görüntüler oluşturan çok sayıda alanı estetik hale getirirken, açık hava spor alanları, dinlenme yerleri ve yeşil alanlar ile çocuk oyun alanları oluşturmaya devam ediyor. Sultangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Kahramanları Parkı ile çocuklar hayallerindeki masal kahramanlarıyla buluştu. Masal Kahramanları Parkı’nda Keloğlan’dan Nasrettin Hoca’ya, Pinokyo’dan Pamuk Prenses’e kadar masal kahramanları yer alıyor. Parkta ayrıca çizgi film kahramanları ile Anadolu’da yaşam kültürünün tasvirleri de bulunuyor. Sultangazi ilçesinin orta yerinde Pamuk Prenses, Yedi Cücelerle el ele tutuşmuş çocukları selamlıyor. Keloğlan omzuna çıkısını atmış yine yollarda. Nasrettin Hoca yüzünden hiç eksik olmayan gülümsemesiyle çocukları karşılıyor. Yüzünü İstanbul’a çevirmiş Anadolu evleri ve hemen önünde çocuklarına süt sağan bir anne. Timsah kocaman ağzını açmış korku yerine, çocukları eğlendirme telaşında. Kül kedisi ise gökyüzüne en yakın dallara kurmuş evini, kabaktan arabası ise sabırsız bir bekleyiş içinde.

 

 

Osmaniye Masal Park

Bulunduğu bölgede, ekonomi ve turizmine büyük katkı sağlayan Osmaniye Masal Park 35 dönümlük arazide 19 farklı konseptin yer aldığı Türkiye bölge ve coğrafyasından yola çıkarak özel olarak tasarlanmış benzersiz bir tema parktır. Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinin önde gelen doğal güzelliklerine yer veren; Akdeniz’den Manavgat şelalesi, İç Anadolu’dan Peri Bacaları, Doğu’dan Ağrı Dağı, Ege’den İzmir Saat kulesi, Marmara’dan ise İstanbul silüeti ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Truva Atı ve daha birçok tematik eserin benzerlerinin sergilendiği parkta, Türkiye’nin çevresindeki denizleri ve gölleri temsil edecek şekilde havuzlar da yer almaktadır. 2018 yılında kapılarını açan Masal Park hem çocuklar hem de yetişkinler için birbirinden farklı eğlence opsiyonu sunmaktadır. Masal Park’ın 8 dönümü bina ve havuzlardan oluşuyor ve park içerisinde değişik etkinlik ve organizasyonlar için alternatifler de mevcuttur. Türk masal, hikâye ve tarihsel kişiliklerinin heykellerinin bulunduğu parkta; Nasrettin Hoca, Evliya Çelebi, Barbaros Hayrettin gibi karakterler eşliğinde eğlenceye doymak mümkündür. Beraberinde, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin adı verilmiş ve teması bu bölgelere has dokunmuş eğlence noktaları bulunmaktadır. Van Gölü Canavarı Temalı Hız treni, Kütahya fincan temalı oyun grubu, Uludağ Tırmanış ve Nuh’un Gemisi temalı Gondol, Galata Kulesi Temalı, Düşüş Kulesi, eğlence ve keyif veren yerler arasındadır. Osmaniye Masalpark eğitime de dolaylı olarak katkıda bulunmaktadır. Park çocukların ve gençlerin gelişimine destek veren, eğlencenin yanında onların görsel öğrenme yetilerine kaynak sunan görsellikler içermektedir. Bu sebeple okullar öğrencilerini eğlenmek ve aynı zamanda öğrenmek için parka getirmektedirler. Sosyal sorumluluk çalışmalarına da önem veren işletme, tüm şehit çocuklarına ücretsiz hizmet vermektedir. Ayrıca tesis şehit yakınlarına, gazi ve gazi yakınlarına ve tüm kamu personeline belirli avantajlar sağlamaktadır. Girişlerin ücretsiz olduğu ve tüm misafirlerine aynı heyecan ve coşku ile hizmet veren Masal Park, Osmaniye’nin en işlek caddesi olan Adnan Menderes Mah. Musa Şahin caddesi üzerinde yer almaktadır.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam