reklam
reklam

'Almanya uygulamalarıyla Türkiye seçimlerinde açık şekilde taraf tutuyor'

Eklenme Tarihi: 7 Mart 2017, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 137421

TBMM

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Almanya bu uygulamalarıyla, Türkiye içi seçim yarışına müdahil oldu ve açık bir şekilde taraf tutuyor. Netice itibarıyla da bütün güvenilirliğini de kaybetti." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hamburg ziyareti öncesi yaşananlar nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'nun Almanya'da toplantı yapmasının engellenmesinin, Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir dip noktayı işaret ettiğini belirten Yeneroğlu, şöyle devam etti:

"Almanya artık bu referandumda taraf olmuştur. Türk-Alman ilişkilerindeki bozulma her geçen gün daha derinleşiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hamburg’da toplantı yapacağı ‘Plaza Event Center’ salonunun resmi daireler tarafından kullanıma kapatılması, şu ana kadar oynanan kötü tiyatro oyununun en kötü sahnesi niteliğindedir. Bunun hemen öncesinde de Dışişleri Bakanı’nın kalacağı otelin rezervasyonu hiçbir gerekçe gösterilmeden iptal etmiş, Almanya Dışişleri Bakanlığının olaya müdahil olmasıyla birlikte iptal geri çekilmiştir.

Hem salonun kullanıma kapatılması hem de otelin rezervasyonunun iptal etmeye çalışması, açık bir şekilde bakanın konuşma yapmasını engelleme amaçlı atılmış adımlardır. Toplantının gerçekleşmesi planlanan binada, 10 yılı aşkın süredir birçok program yapılmış, işletmecinin ifade ettiğine göre şu ana kadar binada herhangi bir kusur bulunmamıştır. İşletmecinin elinden aniden ruhsatının alınması da başlı başına bir skandaldır ve Almanya’nın ifade özgürlüğü konusunda hangi aşamada olduğunu göstermesi açısından oldukça manidardır."

Mustafa Yeneroğlu, AK Parti'li milletvekillerinin ve bakanların Almanya'daki toplantıları sistematik bir şekilde engellenirken, Türkiye’den giden muhalif partilerin programlarının ise yerel makamlar tarafından desteklendiğini bildirdi. Yeneroğlu, Almanya'nın bu uygulamalarıyla, Türkiye içi seçim yarışına müdahil olduğunu ve açık bir şekilde taraf tuttuğunu, netice itibarıyla da bütün güvenilirliğini kaybettiğini ifade etti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam