reklam
reklam

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: Hiçbir maddede rejim değişikliği yok

Eklenme Tarihi: 4 Mart 2017, Cumartesi - 19:00   Okunma Sayısı: 142003

ADANA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisinin il teşkilatlarıyla Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda bir araya gelerek halk oylamasına yönelik bilgilendirmede bulundu.

Halk oylamasına konu anayasa değişikliğiyle ilgili tartışmaları hatırlatan Karakaya, konunun akıl almaz bir biçimde bağlamından kopartıldığını, kamuoyuna yanlış ve çarpıtılarak sunulduğunu dile getirdi.

"Bu hükümet sistemi düzenlemesidir"

Bu değişikliğin durup dururken değil görünen zorunluluk üzerine yapıldığına işaret eden Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

"Anayasa değişikliğinin gündeme geldiği ilk başlarda bunun bir rejim değişikliği olduğu, hatta Anayasamızın değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk dört maddesinin değiştirilmekte olduğu ve benzeri şekilde gerçekle alakası olmayan sözler sarf edildi. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu hükümet sistemi düzenlemesidir. Yapılmakta olan anayasa değişikliğinin hiçbir maddesinde ve yerinde rejim değişikliği yoktur. Bilakis, anayasa değişikliği hazırlıkları Milliyetçi Hareket Partisinin hassasiyetleri gözetilerek yapılmıştır. Bir değişiklikten bahsedeceksek, bu, meclis hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiştir. Bunu 'Bir rejim değişikliği yapılıyor' şeklinde sunmak bilgisizlik değilse çarpıtmadır."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam