reklam
reklam

Öksürük En Hızlı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2022, Çarşamba - 13:52   Okunma Sayısı: 224119
Mevsim geçişlerinde bağışıklık sisteminiz zayıfladığında öksürükle mücadele edebilirsiniz. Bu durumu önlemek ve sağlığınıza sahip çıkmak için sağlıklı yaşam sırlarını bilmelisiniz.

 

Öksürüğe İyi Gelen Çözüm Önerileri

 Hijyen kuralları, beslenme önerileri ve motivasyon ile hastalıklardan uzak bir yaşam sürebilmeniz mümkün. Hastalık günlerinde enerjiniz ve moraliniz düşük olduğunda bir de öksürüğe ne iyi gelir endişesine kapılmamanız için sizlere faydalı bir yazı hazırladık. Bu satırlarda her yaştan kişinin şikayet ettiği öksürük konusuna değiniyoruz.

 Öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından her mevsim gündeme gelen bir konudur. Hassas bünyelerin, alerjik kişilerin, kronik hastaların derdine derman aradığı şu günlerde bizler de sizin için öksürüğe ne iyi gelir bitkisel çözüm önerileri var mıdır sorusunu yanıtladık. En kısa sürede sağlığınıza kavuşmak için yazımızı sonuna kadar okuyabilirsiniz.

 

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri için doktor desteği almanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

 

Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Bitkisel Çözümler

 

Yeni başlayan ya da şiddetli öksürüğe ne iyi gelir sorusu pek çok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Öksürük konuşmayı ve solunum sistemini derinden etkilediği için bu soruya detaylıca yanıt vermek gerekir.

 

● Öksürük için bitkisel tedavi yöntemleri arasında yerini alan bal; her derde deva olmasıyla bilinir.

● Balı gün içinde 1 tatlı kaşığı olacak ölçüde 3-4 defa tüketebilirsiniz. Dilerseniz balın üzerine çeşitli baharatları ilave edebilirsiniz.

● Bitki çayları bu süreçte ilaç kadar etkili oluyor. Çünkü bitki çaylarında yer alan antioksidan maddeler, vücuttan mikrop ve bakterinin atılmasını kolaylaştırmaktadır.

● Bitki çaylarını ara öğünlerde tüketerek öksürüğün etkilerini azaltabilirsiniz.

● Taze sebze ve meyve suyu içmek, öksürüğün hafiflemesine yardım etmektedir. Özellikle de balgamlı olan öksürüklerin atılması için doğal meyve suyu içilmesi önerilir.

● Evde uygulanacak bitkisel çözümlerden bir diğeri de buhar tedavisidir. Buhar tedavisi uygulayarak nefesi ve solunum yolunu rahatlatabilirsiniz.

● C vitamini alımı bu süreçte çok etkili olmaktadır. Limon, portakal, ananas, salatalık ve maydanoz gibi C vitamini açısından yüksek besinler bolca tüketilebilir.

 

 

Balgamlı, Şiddetli Öksürüğe Ne İyi Gelir?

 

Solunum yollarını yoran, gece uykudan uyandıran balgamlı öksürüğe ne iyi gelir diyenler için bitkisel önerilerimiz listemizde yer alıyor:

 

 

1) Karabiber & Bal

 

● Balgamlı öksürüğün çaresi baharatlarda gizli. Özellikle de karabiber, boğazı temizleyen bir baharat olduğu için hastalık günlerinde de akıllara geliyor.

● Bal ve karabiberi macun kıvamına getirerek gün içinde tüketirseniz; balgamın kesilmesine ve temizlenmesine yardım edebilirsiniz.

 

 

2) Dut Pekmezi

 

● Pek çok yaşta görülebilen balgamlı öksürüğün çaresi; dut pekmezidir. Doğal dut pekmezi bulduğunuzda dilerseniz 2 kaşık her öğünde yiyebilirsiniz.

● Dut pekmezini sulandırıp çay halinde de içerek balgamın temizlenmesini hızlandırmış olursunuz.

 

 

3) Ballı ve Limonlu Ilık Su

 

● Çocuklarda balgamlı öksürük yaşandığında ilaç içirmek biraz zor olabiliyor. Bu durumda ballı ve limonlu ılık su hazırlayıp içmelerini sağlayabilirsiniz.

● Bal ve limon öksürük için etkili olan süper ikilidir. Bu suyu gün içinde sık sık içerek balgamın temizlenmesine şahit olabilirsiniz.

 

 

4) Zencefil & Limon

 

● Baharatlar hastalıkları iyileştirme konusunda süper güce sahip. Özellikle de zencefil!

● Limon ve zencefili içme suyunda ya da bitki çayında tüketerek balgamın atılmasını hızlandırarak öksürüğü giderebilirsiniz.

 

 

 

5) Bal ve Siyah Turp

 

● Siyah turp yüksek oranda C vitamini ve antioksidan mineraller içeriyor. Bu turp ile bal bir araya geldiğinde öksürüğün doğal ilacı hazırlanıyor.

● Turp içinden bir delik açılır, ardından turp bardak üzerine sabitlenir. Deliğin ucuna bal dökülür ve balın bardak tabanına süzülmesi beklenir. Tamamen bal dökülene kadar beklenir. Sonrasında gün içinde bal tüketilir.

 

 

6) Üzüm Pekmezi

 

● Ciğerden gelen öksürüğe ne iyi gelir diyenler gün içinde sık sık balgamlı öksürük atarlar. Bu durumu doğal yolla iyileştirmeye yardım eden üzüm pekmezi önerilir.

● Üzüm pekmezi, ciğerleri rahatlatan boğazı temizleyen bir besindir. Gün içinde 3 defa kaşıkla tüketilmesi tavsiye edilir.

 

 

7) Ananas Suyu

 

● Toza ve toprağa karşı alerjisi olanlara ananas suyu önerilmektedir. Çünkü ananas suyu alerjik öksürüğe ne iyi gelir sorusunun lezzetli yanıtlarındandır.

● C vitamini açısından zengin olan ananas suyu, mevsimsel öksürükleri de kısa sürede iyileştirmek için düzenli olarak içilmelidir.

 

 

8) Karabiber Çayı

 

● Tane karabiberlerin şiddetli ve balgamlı öksürüğe iyi geldiğini biliyor musunuz? Sıcak suyla buluşturup çayını demlemek yeterli olacak!

● Karabiber çayı sayesinde balgamlar en kısa sürede temizlenerek daha rahat nefes almaya yardım edecektir.

 

 

9) Okaliptüs Yağı

 

● Balgamlı öksürüğü olan çocuklar ve yetişkinlerin rahat uyuması için oda içinde okaliptüs yağı bulunmalıdır.

● Bu faydalı yağı dilerseniz yastık köşesine dilerseniz kıyafet yakalarına damlatabilirsiniz.

 

 

10) Ihlamur Çayı

 

● Balgamın atılmasını kolaylaştıran bitkisel önerilerden biri de ıhlamur çayıdır. Ihlamur çayına dilerseniz bal ve limon da ilave ederek gün içinde 3 fincan tüketebilirsiniz.

● Özellikle de gece uyurken içilen ıhlamur çayı daha rahat nefes almaya yardım eder.

 

Gece, Geçmeyen Öksürüğe Ne İyi Gelir?

 

Çocuklar ve yetişkinler bazen öksürmekten dolayı uykudan sık sık uyanır. Bu durum hem uyku kalitesini düşürür hem de solunum yolunun daha da yorulmasına neden olur. Peki, gece geçmeyen öksürük için ne yapılmalıdır? Şimdi bu sorunun yanıtlarına odaklanalım:

 

● Gece yaşanan kuru öksürükleri tedavi etmek için mutlaka bulunduğunuz odanın nem dengesinin %50’nin üzerinde olmasına dikkat ediniz.

● Oda kuru kalırsa ve nem oranı çok düşükse öksürükler daha da şiddetlenir. Bunun için odanın belirli köşelerine su dolu şişeler bırakabilirsiniz.

● Klimanın açık olduğu odalarda ise havanın kurumaması için buhar cihazlarını açabilirsiniz. Bu cihazlar nem oranını yükseltecektir.

● Gece uyumadan önce yastık kenarına okaliptüs, nane, lavanta, limon ve portakal yağı gibi nefes açan yağları damlatabilirsiniz.

● Uykudan önce ballı ıhlamur çayı, limonlu nane çayı, tarçınlı süt ve kış çayı gibi bitki çaylarını içebilirsiniz.

● Burun içindeki nemi tutan damlaları kullanırsanız daha rahat uyuyabilirsiniz.

● Bu sürede mutlaka ılık su içmeye özen göstermelisiniz.

● Uzun süre geçmeyen, şiddetini artıran her türlü öksürük için lütfen doktor kontrolü sağlayınız.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: HABER MERKEZİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam