reklam
reklam

Çin ile İngiltere arasında Hong Kong gerilimi

Eklenme Tarihi: 25 Şubat 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 142177

PEKİN

Çin, İngiltere'nin yayımladığı "6 Aylık Hong Kong Raporu"na tepki göstererek, Londra yönetimine bu meseleye müdahil olma girişimlerini durdurması çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gıng Şuang, yaptığı yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin Hong Kong meselesine ilişkin yayınladığı rapora karşı olduklarını bildirdi.

Hong Kong'un, Çin'in "Özel İdari Bölgesi" olarak "tek ülke, iki sistem" prensibiyle yönetildiğini hatırlatan Gıng, meselenin kendi iç işleri olduğunu ve "yabancı ülkelerin müdahale hakkı olmadığını" ifade etti.

Pekin merkezi yönetimine yöneltilen eleştirilere tepki gösteren Gıng, Londra yönetimine "bu tür raporlar yayınlamaması ve Hong Kong meselesine karışmayı durdurması" çağrısında bulundu.

İngiltere parlamentosuna sunulan "6 Aylık Hong Kong Raporu"nda, insan hakları ve demokrasi konularına ilişkin Pekin merkezi hükümetine eleştiriler yöneltilmişti.

İngiltere, Hong Kong'un Çin'in egemenliğine geri dönmesinden bu yana geçen 20 yıllık sürede Pekin yönetiminin Hong Kong politikasını eleştiren 40 rapor yayınladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam