reklam
reklam

Şirketlerin kupa mücadelesi

Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2022, Salı - 15:07   Okunma Sayısı: 121446
İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve erkeklerde 17, kadınlarda ise 8 şirketin katıldığı Kuruluşlar Ligi 3.ve son etap ile tamamlandı. Çalıştıkları şirketleri temsil eden sporcular hem eğlendiler, hem de kupa ve madalya için ter döktüler.

Her yıl geleneksel olarak yapılan ve İstanbul'un ev sahipliği yaptığı Kuruluşlar Ligi, bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. 2004 yılında kurulan kısa adı İKMTSKD olan İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Masa Tenisi Ligi'ne bu yıl erkeklerde 17, kadınlarda ise 8 şirketin çalışanları katıldılar. Erkeklerde, süper lig ve 1.lig, kadınlarda ise kadınlar ligi olarak organize edilen Kuruluşlar Liginde katılan takımlar çift devreli lig usulüne göre karşılaştılar. İlk etabı Fenerbahçe Veteran Spor Kulübünde, ikinci ise Tozkoparan Spor Salonunda organize edilen maçların son etabı yine Güngören'deki Tozkoparan Spor Salonu oldu. 2021-2022 Sezonu İstanbul Kuruluşlar Arası Masa Tenisi Lig Müsabakaları sona erdi. Derece yapan takım ve sporcuların ödülleri verildi. Erkekler Süper Lig`de TELAS Lastik, 1.Lig`de Albaraka, Kadınlar Ligi`nde ise THY takımları 2022'NİN şampiyonları oldular. Süper Lig`de FORMER, 1. Lig`de Hitit, Kadınlar Ligi`nde HDİ Sigorta en centilmen takım seçildiler.

Kupa ve madalyalarını aldılar

2022 Kuruluşlar Ligi'nde başarılı olan takımlar, müsabakaların sonunda yapılan ödül töreninde kupa ve madalyaları ile centilmen takımlar plaketlerini aldılar. İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok, 2021-2022 sezonu liglerinde yer alan tüm sporcu ve idarecilere kurumsal kimliklerine uygun şekilde centilmence mücadele etmelerinden dolayı teşekkür ederek derece yapan tüm takımları tebrik etti. Erkekler Süper Lig'de TELAS Lastik'in ardından TOKİ ikinci, Yakar Tekstil üçüncü, TGS dördüncü oldu. Erkekler 1.Ligi'nde ilk sırayı alan Albaraka'nın ardından Şişli Etfal Hastanesi ikinciliği, Havelsan-B üçüncülüğün, Turkcell-B ise dördüncülüğün sahibi oldu. Kadınlar Ligin'de ise THY şampiyonluğu elde etti. Güreli YMM ikinci, Baymak üçüncü, TGS dördüncü oldu. En centilmen takım plaketlerini ise erkekler süper ligde FORMER, 1.Lig'de Hitit, kadınlarda ise HDI Sigorta aldı. Kuruluşlar Ligi'nde takımların kupa, madalya ve plaketleri, Masa Tenisi Federasyonu 7.dönem başkanı Kerim Koç, Masa Tenisi Federasyonu 8.dönem başkanı Fatih Karaca ile Masa Tenisi Federasyonu Organizasyon Kurulu Üyesi Nesrin Aksoy, Masa Tenisi Federasyonu Kuruluşlar Kurulu Başkanı Şener Filiz, , Masa Tenisi İl Temsilcisi Hüseyin Öztürk, İstanbul Kuruluşlararası Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Uğur Beşok ve Yönetim Kurulu üyeleri Ali Yanılmaz (TGS), Emre Deniz (Yakar Tekstil), EYÜP Özkaya (TOKİ) ve Ceydan Tarakçı (THY) tarafından verildi.

İki takım Süper Lig'e çıktı

2021-2022 sezonu sonunda Kalekim takımı Süper Lig`den birinci lige düştü. Bu yıl 1.Lig'de mücadele eden ve ilk iki sırayı alana Albaraka ile Şişli Etfal Hastanesi takımları birinci Ligden süper Lige çıktılar. 2022-2023 sezonunda liglerde yer alacak takımlar, şirketlerin müracaatından ve liglerdeki takım sayısına göre belli olacak. Liglerin oluşumu Yönetim Kurulu tarafından yeniden düzenlenebilir. Bu durum sezon başında gelen müracaatlar sonunda netlik kazanacak.

TELAS bir yıl aradan sonra

Kuruluşlar Masa Tenisi Süper Lig'inde bu yıl ipi TELAS Lastik takımı göğüsledi. 2019 ve 2020'nin şampiyonu TELAS Lastik, geçen yıl şampiyonluğu Yakar Tekstil'e kaptırmıştı. Bu yıl işi sıkı tutan TELAS Lastik, kadrosunu üç İranlı oyuncu Pouya Vefaei, İman Golshahi ve Arsalan Babazade ile takviye etti.
Takım sorumlusu Diler Dinçer, şirketin sahibi Suphi Atlıhan ve 10 yıllık oyuncu Osman Karagülleler ile yenilmez armadaya dönüşen TELAS Lastik, oynadığı 16 maçı da kazanarak yenilgisiz şampiyonluk ipini göğüsledi. TELAS Lastik ayrıca 2017'de de Süper Lig'de şampiyon olmuştu.

TOKİ bir kez daha ikinci oldu

Geçen yılın Süper Lig ikincisi TOKİ takımı, bu yıl da ikinciliği elde etti. 2020'de 1.Lig'de üçüncü olarak Süper Lig'e yükselen TOKİ, üst üste iki sezondur şampiyonluğu kovalıyor. Ekipte., takım sorumlusu Eyüp Özkaya, oyuncular Kasım Bozkırlı, Cihat Karaman ve misafir oyuncu eski milli sporcu Hasan Doğan'ın yanı sıra Masa Tenisi Federasyonu 8.dönem başkanı Fatih Karaca da yer aldı. Sezonu 10 galibiyetle tamamlayan TOKİ kendisiyle aynı puanda ligi tamamlayan Yakar Tekstil ve TGS'yi üçlü set averajıyla geride bıraktı. Oynadığı bütün maçlarda set vermesine rağmen TOKİ, Yakar Tekstil maçını 3-0 kazanması ligi ikinci bitirmesinde büyük etken oldu. İkinci maçta rakibine 3-2 yenilse de TGS'yi her iki maçta da yendiği için TOKİ set averajıyla Süper Lig ikinciliğini elde etti.

Yakar Tekstil üçüncü oldu

Kuruluşlar Süper Liginde 2018 ve 2021'de şampiyonluğu elde eden Yakar Tekstil bu yıl ikinciliği kıl payı kaçırdı. Takım sorumlusu Emre Deniz, şirket sahibi Yahya Yakar ve misafir oyuncu eski milli sporcu Saim Polatkan'dan oluşan kadro ile mücadele eden ekip, sezonu 10 galibiyetle tamamladı. TOKİ karşısında Saim Polatkan'ın sadece çift maçında oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden Yakar Tekstil, ikinci maçta Saim Polatkan'ın iki çektiği tek maçları ve Emre Deniz/Yahya Yakar ikilisinin çift maçını almasıyla sahadan 3-2 galip ayrıldı. Genel set averajı TOKİ ve TGS'den daha iyi olmasına rağmen, Yakar Tekstil, maç set averajıyla üçüncü sırayı aldı.

Başkanların derbisini Kerim Koç kazandı

Kuruluşlar Ligi'nde  Masa Tenisi Federasyonu 7.dönem başkanı Kerim Koç Bilge Hastanesi, Masa Tenisi Federasyonu 8.dönem başkanı Fatih Karaca ise TOKİ takımında mücadele ettiler. İkilinin karşılaştığı Bilge Hastanesi-TOKİ maçlarında ise gülen taraf Kerim Koç oldu. İki eski Federasyon başkanını karşı karşıya getiren ilk mücadelede Bilge Hastanesi sahadan 3-2 galip ayrılırken, Kerim Koç, Fatih Karaca'yı 11-7, 13-11 ve 11-5'lik setlerle 3-0 yendi. Takımların ikinci karşılaşmasını ise TOKİ 3-1 kazanırken, iki başkanın derbi mücadelesini 11-8, 11-9 ve 11-8'lik setlerle yine Kerim Koç oldu. Kerim Koç'un sırtladığı Bilge Hastanesi, Cihan Koç, Harun Koç ve misafir oyuncu Özkan Taş ile 5.sırayı aldılar.

Albaraka ve Şişli Etfal Süper Lige çıktı

Kuruluşlar Ligi Erkekler 1.Liginde Süper Lig'e çıkmak için kıyasıya bir mücadele yaşandı. Ahmet Yusuf Ark, Arif Turan ve Osman Yücel'den oluşan Albaraka takımı sezonu 13 galibiyet ve tek yenilgi ile zirvede tamamlamayı başardı. Mustafa Akar, Onur Gönüllü ve Feyzullah Tuncer'den kurulu Şişli Etfal Hastanesi ise sezonu 12 galibiyet 2 yenilgi ile ikinci tamamladı. Her iki takımın birbirleriyle olan maçları ise son derece çekişmeli geçti. Albaraka takımı ilk maçı 3-2, ikinci maçı ise 3-1 kazanarak birinciliği elde etti. Şişli Etfal Hastanesi ise en yakın takipçisi Havelsan-B takımını iki amçta da 3-0 ve 3-1'lik skorlarla geçerek ikinciliği elde etti. Bu sonuçların ardından Albaraka ve Şişli Etfal 2022-2023 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek. Şişli Etfal, böylece 2019 ve 2021'den sonra 2022'de de 1.Ligi ikinci bitirmiş oldu. 2019'da 2.Lig şampiyonu olan Albaraka ise 1.Lig'de 2021'deki üçüncülüğünün ardında, bu kez 1.Lig'de bir kez daha şampiyonluğa ulaşmış oldu.

THY yine yeni yeniden

Kuruluşlar Ligi Kadınlar Ligi'nde ise son 7 yılda olduğu gibi şampiyonluğu THY elde etti. Ceydan Tarakçı ve misafir oyuncu Nursema Çoklar ile 14 maçta 13 galibiyet elde eden THY bir kez daha mutlu sona ulaşan isim oldu. Saadet Tekeş ve misafir oyuncu milli sporcu Zeynep Karaca ile Güreli YMM, son maça kadar şampiyonluk mücadelesi verdiler. Son haftaya her iki takım da birer yenilgi ile girerken, aralarındaki ikinci maç şampiyonu belirledi. İlk devre rakibine 3-2 yenilen ve tek yenilgisini alan THY, şampiyonluk maçında Nursema'nın tek ve Nursema/Ceydan ikilisi ile çift maçlarını kazanarak 2-1 öne geçti. Zeynep Karaca'nın Nursema Çoklar'ı 3-2 mağlup etmesiyle şampiyonluk son oyuna kaldı. İki takımın sorumlularını karşı karşıya getiren şampiyonluk karşılaşmasında Saadet Tekeş'i 3-2 yenen Ceydan Tarakçı, THY'larını bir kez daha şampiyonluğa ulaştıran isim oldu. Güreli YMM ise 2016, 2018, 2019, 2020'den sonra 2022'de ligi ikinci bitirmiş oldu. 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam