reklam
reklam

İstanbul BAL'landı

Eklenme Tarihi: 19 Mayıs 2022, Perşembe - 23:49   Okunma Sayısı: 132836
İstanbul Süper Amatör Ligi'nden 6'sı doğrudan, 4'ü baraj maçlarını geçerek toplam 10 takım adını önümüzdeki sezon için Bölgesel Amatör Lig'e yazdırmayı başardı. 2022-2023 sezonunda BAL Ligi'nde İstanbul'u 25 takım temsil edecek.

Toplam 111 takımın Bölgesel Amatör Lig'e İstanbul'dan gidecek takımların belirleneceği zorlu Süper Amatör sezonu tamamlandı. Dokuz grupta ilk iki sırayı alan 18 takımın SAL klasman grubunu oluşturduğu final etabı birbirinden harika maçlara sahne oldu. Tek devreli lig sistemine göre oynanan maçlar sonunda ilk üç sırayı elde eden SAL Klasman A grubunda; Cankurtaran, Bayrampaşa Teknik ve Feriköy ile SAL Klasman B grubunda Kuştepe, İstanbul Beylikdüzü ve Bahçelievler, 2022-2023 Bölgesel Amatör Lig'e yükselme hakkı elde ettiler. Her iki grupta dereceye giren 6 takım Kartalspor, Çamlıcaspor, Büyükçekmece Mimaroba, Osmaniye İstiklal, Haliç ve Ayazağa, BAL gruplarında, düşme hattının üzerinde ligi bitiren 6 takım 1877 Alemdağ, Alibeyköy, Cevizli Anadolu, Maltepe, Kavacık ve Vefa ile baraj maçlarında karşı karşıya geldiler. 1877 Alemdağ'ı 2-0 yenen B.Ç. Mimaroba, Alibeyköy'ü 1-0 yenen Haliç, Maltepe'yi 3-0 ile geçen Kartalspor ve Cevizli Anadolu'yu 1-0 yenmeyi başaran Osmaniye İstiklal, BAL'a 'Merhaba' dediler. Ayazağa'yı 2-1 yenen Kavacık ile Çamlıcaspor'u 2-0 mağlup eden Vefa önümüzdeki sezonda BAL'da devam etme hakkı kazandılar.

 Baraj maçlarında BAL-SAL'a 20-14 üstün

Bölgesel  Amatör Lig'in kurulduğu 2010-11 sezonundan bu yana İstanbul ilinde 34 baraj maçı oynandı. Bunların 20'sinde üstünlük sağlayan BAL takımları yollarına devam ettiler. 14 karşılaşmada ise SAL ekipleri baraj maçında SAL takımlarını yenerek onların yerini aldılar. Bugüne kadar oynanan maçlarda; Avcılar Belediye, B.Ç.Mimaroba, Bağcılarspor, Bayrampaşa Tuna, Ç.B.Alemdağ, Haliç, İstanbulspor Kulübü Derneği, Kartal Bulvar, Kartalspor, Osmaniye İstiklal, Öz Trabzonlular, Selimiye, Şile Yıldız ve Vefa, SAL ekibiyken, bir BAL takımını baraj maçında yenerek BAL'a çıkan takımlar oldu.  BAL'ın 10 sezonunda 52 farklı İstanbul Süper Amatör takımı BAL' a çıkmak için baraj maçı oynadı.  Sultanbeyli Belediye ve Vefa üçer kez baraj maçı oynarken, üçünden de galip ayrılmayı başardılar. Alibeyköy 3 kez baraj maçlarında kazanamazken, Leventspor üç baraj maçından sadece birinde üstünlük sağlayabildi

Kuştepe ikinci kez BAL'da

Şişli temsilcisi Kuştepespor, SAL klasman 2.grubu ilk sırada tamamlayarak tarihinde ikinci kez BAL'a yükseldi. Daha önce kırımızı-siyahlılar 2012-2013 sezonunda SAL Klasman grubunu 4.sırada tamamlayarak BAL'a yükselmiş. Ancak bir sezon sonra  BAL 9.grubu 4.sırada bitirerek baraj maçı oynamak zorunda kalmıştı. Baraj maçında SAL Klasman 7.si Avcılar Belediyesi'ne 1-0 yenilerek yeniden SAL'a düşmüştü. Bu sezon Süper Amatör Lig 6.grupta , oynadığı 20 maçın 18'ini kazanıp, birinde de berabere kalan Kuştepe, attığı 73 gole karşılık kalesinde sadece 11 gol gördü. Ardından SAL klasman B grubunda mücadele eden Kuştepe, oynadığı 8 maçın 6'sını kazanıp, birinde berabere kalarak İstanbul Beylikdüzüspor'un 2 puan önünde grup birincisi oldu ve doğrudan BAL'a yükseldi.

Feriköyspor 4 yıl aradan sonra

Bir zamanların profesyonel liglerinin gediklisi olan Feriköyspor, uzun yıllar 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig'de mücadele ettikten sonra 1993-1994 sezonunda profesyonel ligden düştü. 1998-1999 sezonunda yeniden 3.Lige dönen kırmızı-beyazlılar, ertesi sezon BAL'A, 2011-2012 sezonunda ise SAL'a düştü. Süper Amatör'deki ilk senesinde klasmana kalan ve grubu 8.bitiren Feriköyspor, BAL'dan Büyükçekmece'ye baraj maçında kaybetti.  2016-2017 sezonunda SAL klasman A grubunu 2.sırada tamamlayarak bir kez daha BAL'a çıkan Feriköy, bir sezon kaldıktan sonra doğrudan SAL'a düştü. Bu sezon Süper Amatör Lig 5.grubu 20 maçta, 14 galibiyet, 4 beraberlikle tamamlayan kırmızı-beyazlılar attıkları 52 gole karşılık 14 gol yedi. Klasman A grubuna iyi başlayan Feriköyspor, Cankurtaran ve Kartalspor yenilgilerine rağmen, grubun son maçında Albayrak'ı Yiğit Boztepe'nin attığı golle yenerek BAL vizesini almayı başardı. Daha önce 2010-11, 2011-12, 2017-18 sezonlarından BAL’da yer alan Şişli ekibi 4 yıllık aradan sonra BAL’a dönmüş oldu.

 

Beylikdüzü kaldığı yerden

BAL Ligi kurulmadan bir yıl önce 2009-2010 sezonunda İstanbul Beylükdüzü, SAL 3.grubu ikinci bitirerek BAL Ligine alındı. O yıl BAL Ligi olmadığı için 3.lig'e terfi maçlarına çıkan kırmızı-beyazlılar   Kırıklarelispor'a kaybettiler. 2011-2012'de BAL'dan direkt düşen Beylikdüzü, 2016-2017 sezonunda SAL Klasman B grubunu ikinci tamamlayarak bir kez daha BAL'a yükseldi.  Ancak ertesi yıl doğrudan SAL'a düştü.  Bu sezon SAL 2.grupta mücadele eden İstanbul Beylükdüzü, 22 maçta 17 galibiyet ve 3 beraberlikle Bayrampaşa Teknik'in ardından klasmana kaldı. Klasmanda Haliç'e yenilen, Osmaniye İstikal ve Kuştepe ile beraber kalan Beylikdüzü, diğer 5 maçını da kazanarak, grubunu 2.tamamladı ve doğrudan BAL'a adını yazdırdı.

Kartalspor BAL için üç yıl bekledi

Uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden Kartalspor, 2012-2013 sezonunda başladığı düşüşün sonrasında o yıl TFF 1.Ligi'nden, 2016'da TFF 2.Ligi'nden, 2017'de TFF 3.Ligi'nden, 2019'da ise BAL'dan amatöre düştü. 2020'de Süper Amatör 1.grupta 1 puanla klasmanı kaçıran Kartalspor, bu sezon 4.grupta oynadığı 20 maçta 18 galibiyet ve bir beraberlikle ilk sırayı elde etti. Attığı 60 gole karşı kalesinde sadece 12 gol gördü. Bordo-beyazlılar, SAL klasman grubunda ise son hafta lider Cankurtaran'a yenilince ilk üçe giremedi ve doğrudan BAL'a yükselemedi.  Kartal ilçesinin temsilcisi BAL 7.bölge 1.grupta 6.sırayı alan komşusu Maltepespor ile baraj maçında karşı karşıya geldi. Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Maltepespor'u 3-0 yenen Kartalspor BAL'a yükseldi. İki komşu ilçenin takımı tarafsız saha Avcılar Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oyunun genelinde üstün oynayan Kartalspor 44 ve 49'da Erkam Güleç, 81'de Süleyman Sancak'ın attığı gollerle sahadan galip ayrılan taraf oldu. 2018-19'de 11.grupta beşinci olmasına karşın statü gereği BAL'a veda eden Kartalspor böylece 3 yıl aradan sonra BAL'a dönmüş oldu. 

Osmaniye İstiklal tarihinde ilk kez

İstanbul'un Bakırköy ilçesinin takımı olan Osmaniye İstiklal, bu yıl ki performansı ile kulüp tarihinde ilk kez BAL Ligine yükseldi. Bu sezon Süper Amatör'de 9.grubu 20 maçta 16 galibiyet ve üç beraberlik alarak Cankurtaran ile birlikte aynı puanda averajla lider tamamlayan Osmaniye İstiklal,  lider Kuştepe'ye yenilince ilk üçe giremedi ve baraj maçı oynamak zorunda kaldı. Sarı-yeşilliler, BAL 7.bölge, 2.grubu 6.sırada tamamlayan Cevizli Anadolu ile BAL'a yükselmek için baraj maçında karşı karşıya geldi. Beylerbeyi 75. Yıl Stadı'nda oynanan maçta Kartal temsilcisi Cevizli Anadoluspor'u 44. dakikada Emre Şeker'in attığı golle yenen sarı-yeşilliler tarihinde ilk kez BAL'a çıktı. Bakırköy temsilcisi 

2014-15 sezonunda SAL klasmanı 7.sırada bitirmiş ve baraj maçında Leventspor'a 2-1 yenilerek BAL'ın kapısından döndü.

Alibeyköy üçüncü kez barajda kaybetti

En fazla BAL baraj maçı yapan takımlardan birisi olan Alibeyköyspor, bugüne kadar oynadığı üç BAL baraj maçını da kaybetti. 2010-2011'de BAL 12.grubu 7.bitiren turuncu-mavili ekip, baraj maçında İstanbulspor Kulübü Derneğine penaltılarla yenilerek SAL'a düştü. Ertesi yıl SAL klasmanı 8.tamamlayan Alibeyköyspor, BAL ekiplerinden Beykoz'a 2-0 yenilince tekrar SAL'a döndü. 2016-2017 SAL sezonunu klasman A grubu birincisi olarak tamamlayan ekip, ertesi yıl da BAL'da şampiyon olarak 3.Lige çıktı. İlk senesinde 3.Lig'den düşen Alibeyköyspor, BAL'da 2020'de grup 6.sı, 2021'de grup 2.si oldu. Bu yıl BAL 6.bölge 1.grubu 5.bitiren turuncu-mavili ekip Haliçspor ile baraj maçında karşılaştı. Rakibine 1-0 yenilen Alibeyköyspor, BAL'a veda etti.

 

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam