reklam
reklam

PKK Suriye'deki kaotik ortamdan faydalanıyor

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 125757

ANKARA

PKK/PYD terör örgütü, Suriye'deki demografik yapıyı dikkate almaksızın kaotik ortamdan faydalanarak mümkün olduğunca fazla toprak kazanmaya çalışıyor.

Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab'a yönelik operasyonlar başarıyla sürerken, şehrin kontrolü önemli oranda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetlerinin eline geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri bir yandan terör örgütü DEAŞ'ı yok etmek için çalışırken diğer taraftan da terör örgütü PKK/PYD ile mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Suriye'deki demografik yapıyı hiçe sayan terör örgütü PKK/PYD ise kaotik ortamdan istifade ederek mümkün olduğunca fazla toprak kazanmayı amaçlıyor. Terör örgütü bu hedefine ulaşmak için hem sivillerin yaşamlarını hem de uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayıyor. Terör örgütünün bu niyetini açıkça ortaya koyan en önemli olay önceki gün Azez'in güneydoğusundaki Cibrin köyünde yaşandı.

PKK/PYD mensubu teröristlerce düzenlenen havan atışlarıyla Cibrin köyü hedef alınırken, bölgede yaşayan ikisi çocuk, üçü kadın beş kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam