reklam
reklam

Anadolu Ateşi yanmaya devam ediyor

Eklenme Tarihi: 23 Şubat 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 125382

Siyad’ın en güçlü derneklerinden birisi olan, Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi alışıla gelmiş bir biçimde emsali görülmemiş faaliyetlerine devam ediyor.
Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi kadınları derneğe kazandırmaya yönelik atmış olduğu adımlarla takdir toplarken, bu sefer de gençlere yönelik muhteşem bir projeyle gündeme oturdu. Siyad denince artık akla Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi gelmekte. Bir genel merkez edasıyla çalışan şubenin bu sefer ki icraatı en çok konuşulacak olanıdır.
Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi yaklaşık olarak 2 senedir, uyuşturucuya karşı bir mücadele içerisine girdiler. Gerek Milletvekilleriyle sokak sokak dolaşıp uyuşturucunun zararlarını anlattılar, gerek eylem düzenlediler gerekse de afiş ve el broşürü bastırarak uyuşturucunun zararlarını anlattılar. Bu sefer ki proje bu çalışmalarının da üzerinde bir çalışma olacağa benziyor.
Siyad Ataşehir Anadolu Şubesi’nin iki katlı olup  bu yerin mülkiyeti kendilerine aittir. Üst kat lokal olarak kullanılmakta, alt kat ise toplantılar için kullanılmakta iken, Yönetim Kurulu, muhteşem bir çaba, zaman ve para harcayarak; bu iki katıda dekorasyona sokarak, alt katın “Gençlik ve Rehabilitasyon Merkezi” olması kararını aldılar. Uyuşturucuya topyekun savaş açan  dernek yöneticileri, “Çevremizde o kadar uyuşturucu batağına batmış gencimiz varken, bir şeyler yapmadan durmamız hem vatana hem de dernekçilik anlayışımıza ihanet olurdu” dediler.
Dernek başkanı sayın Arif YILDIRIM; derneklerin bir çoğunun sadece tabela dernekçiliği yaptığı belirterek  ‘’Günümüzde toplumumuzun içinde bulunduğu bu tür tehdit ve tehlikelere duyarsız kalamayız. Sivil toplum kuruluşu olmak sorumluluk gerektirir, biz bir memleket derneği olabiliriz, lakin etrafımızdaki diğer memleketlerden olan komşularımızı da kendi hemşerilerimiz kadar düşünmek durumundayız’’ dedi.
YILDIRIM; Ben şahsen, bir fabrikada işçi olarak çalışan bir emekçiyim ve yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarım gibi ay sonunu zor getiriyorum. Ancak biz öyle bir kadro kurduk ki her biri birbirinden değerli yönetici arkadaşlarımız müthiş bir özveri içerisinde ellerinden gelen ne varsa üzerlerine düşen ne görev varsa toplum yararına olan tüm faaliyetlerimizde aktif rol almaktadırlar dedi.
Yönetimimize, eğitimli, bakış açıları bizden daha geniş arkadaşlarımızı kattık.  Onlarında fikirleriyle daha büyük projelere imza atmayı planlıyoruz. İki sene kadar önce genç bir hemşerimizi uyuşturucudan kurtarmak adına, rehabilitasyon merkezine bizzat götürüp getirdim, her eğitiminde yanında oldum. O eğitimler sırasında oldukça fazla şeyler öğrendim. Öğrendiklerimi yönetici arkadaşlarımızla değerlendirdik ve bu proje ortaya çıktı. 
Amacımız; gerek hemşerimiz ve gerekse de komşularımızın çocuklarını derneğimize bağlamak; eğlenebilecekleri bir mekan oluşturmak. Bu eğlencenin yanında, kişisel gelişim üzerine onlara filmler izleteceğiz. Belli aralıklarla gerek emniyet görevlisi, gerekse de bir doktor bir psikiyatr getirerek onlara uyuşturucunun zararlı bir madde olduğunu ve hayatlarını nasıl olumsuz etkilediğini anlatacak ve benimseteceğiz.
Bunun yanı sıra merkezimizi farklı bir amaç için de kullanacağız. Yine belli aralıklarla bir doktor, bir avukat ve aile terapisti getirerek kadınlarımıza ve erkeklerimize aile içi şiddetin engellenmesi ve kişilerin bilgilenmesi ve aile hayatının nasıl oluşturulması ve yaşanmasını konu alan sempozyum niteliğinde toplantılar düzenleyeceğiz. Kadın sağlığı açısından da uzman hekimlerden  kadın hastalıkları konusunda bilgiler almalarını sağlayacağız. Kısacası bu projemiz çok amaçlı olup, hayırlara vesile olabilecek bir projedir.
Sizin aracılığınızla, projemizin oluşumunda ve yapımında emeği geçen, başta yönetim kurulu arkadaşlarıma, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Av. Rıfat ÖRNEK’e, yine Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Avni SİPAHİ’ye, Siyad Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Yusuf SAVAŞ’a, sayın Hakan AYNACI’ya, sayın Halil KAHRAMAN’a ve sayın Saim AYDIN’a çok teşekkür ederiz. Dedi.

Editör: HALİME ŞAHİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam